October 26, 2013

Η σημειολογία ενός πενταλέπτου


Σε κανονικές συνθήκες αυτή θα ήταν η μοναδική δυνατή: ένα πεντάλεπτο και τίποτα άλλο. Όταν όμως το πεντάλεπτο προκύπτει ως απάντηση στο δικό σου χρονικό προσδιορισμό ενός εικοσαλέπτου, που τον έκανες για να δημιουργήσεις διαφορετικά δεδομένα, δηλαδή άλλες εντυπώσεις, τότε το πεντάλεπτο αυτό αποκτά τελείως διαφορετική σημειολογία.

Αποδεικνύει ότι σε θεωρούν μη σοβαρό, μικρό, άνευ ουσίας, ότι η συνομιλία μαζί σου είναι χάσιμο χρόνου. Αποδεικνύει, επίσης, ότι κάνεις πάλι λάθος, είτε επειδή περιμένεις να σε δει για ένα εικοσάλεπτο, που είναι λάθος εκτίμηση ή wishful thinking, είτε ότι σκόπιμα ανακοινώνεις ψευδώς ότι συναντηθήκατε για ένα εικοσάλεπτο, ελπίζοντας ως βλαξ ότι δεν θα μαθευτεί.

Το γεγονός ότι σε διαψεύδει η ίδια η Μέρκελ, αυτή που γλύφεις πατόκορφα αποβλέποντας σε ένα δικό της "γλυκό λόγο", αποδεικνύει το μέγεθος του φτυσίματος που εισέπραξες. Φτύσιμο που ισοδυναμεί ουσιαστικά με την απόλυτη απόρριψη. Γιατί τί άλλο από αυτό, είναι η απόφασή της να σε εκθέσει με αυτό τον τρόπο; Με άλλα λόγια, έμαθες το πολιτικό "εκτόπισμα" που σου αποδίδουν στην Ευρώπη. Σε λίγο καιρό, θα αντιληφθείς και αυτό που σου αποδίδουν οι Έλληνες...



2 comments:

  1. ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ
    ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ
    ΣΤΟ 17% Η ΝΔ
    ΧΕΣΕ ΨΗΛΑ ΚΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για το ΠΑΣΟΚ το θεωρώ δύσκολο να μείνει εκτός Βουλής. Σε κάθε περίπτωση, αγναντεύω.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...