December 3, 2013

Οι αναθυμιάσεις της δικαιοσύνης


Η ελληνική "δικαιοσύνη" άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στη μητέρα της 13χρονης στη Θεσσαλονίκη, που έχασε τη ζωή της από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού που είχε ανάψει η μητέρα για να ζεσταθούν. Η "σοφή" ελληνική δικαιοσύνη δίνει στη μητέρα τη δυνατότητα να αποφύγει τη δίωξη σε βάρος της, με τον όρο να εγκαταλείψει τη χώρα σε 30 μέρες.

Ο εισαγγελέας που απήγγειλε την κατηγορία δεν σκέφτηκε ότι το μαγκάλι χρησιμοποιήθηκε εξ ανάγκης επειδή είχε κοπεί το ρεύμα στο σπίτι. Ο εισαγγελέας που απήγγειλε την κατηγορία δεν σκέφτηκε ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα κατ' εντολήν της κυβέρνησης. Ο εισαγγελέας που απήγγειλε την κατηγορία δεν ήθελε να ενοχλήσει την κυβέρνηση επιβάλλοντας το Δίκαιο. Χθες άλλωστε ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι οι μισθολογικές απαιτήσεις των δικαστικών είναι δίκαιες...

(Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στα αντιτορπιλικά του ένδοξου ΠΝ, εκτελούσα καθήκοντα δικαστικού, αν και δεν ήμουν νομικός. Ο λόγος που μου ανέθεταν αυτά τα καθήκοντα ήταν ότι ήμουν ο μοναδικός πτυχιούχος και στα δύο πλοία που υπηρέτησα. Θυμάμαι μια υπόθεση που χειρίστηκα και ερχόταν από το παρελθόν. Σε ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο, κατά τη διάρκεια πρόσδεσης σε ιταλικό λιμάνι, κόπηκε ένας κάβος και έκοψε το πόδι ενός μονίμου υπαξιωματικού, που βρισκόταν στο πίσω κατάστρωμα όπως επιβαλόταν. Ο κάβος κόπηκε γιατί ήταν φθαρμένος. Για το ατύχημα κατηγορήθηκε ο αξιωματικός που ήταν παρών στο ίδιο σημείο. Η δικογραφία έφτασε σε μένα γιατί ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρετούσε πλέον στο ίδιο αντιτορπιλικό με μένα. Έκανα την προανάκριση, πήρα καταθέσεις από τους εμπλακέντες, αλλά και από άλλους ανώτερους αξιωματικούς. Στο "δια ταύτα" της δικογραφίας που υπέβαλα στο δικαστικό του Αρχηγείου του Στόλου, πρότεινα την αθώωση του παρόντος αξιωματικού στο συμβάν, με το σκεπτικό ότι με βάση Μόνιμη Διαταγή του Αρχηγού του ΓΕΝ, υπεύθυνος για την αντικατάσταση του υλικού ήταν ο ο ίδιος ο αρχηγός του ΓΕΝ. Και αφού η Διαταγή ήταν σε ισχύ, μόνον ο Αρχηγός μπορούσε να την αλλάξει, πρότεινα την ενοχή του Αρχηγού του ΓΕΝ. Μετά τη μελέτη της δικογραφίας από τον δικαστικό του Στόλου, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο).

Από τις αναθυμιάσεις της δικαιοσύνης μυρίζει όλη η χώρα.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...