December 17, 2013

Σε νέα υψηλά η δικαιοσύνη

 

Στα υψηλά πολλών ετών έφτασε η δικαιοσύνη, με την απόφασή της να βρει όλους τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, αθώους. Η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι δεν υπήρξε απιστία, ούτε απάτη, ούτε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ούτε χειραγώγηση των τιμών συγκεκριμένων μετοχών. Οι δικαστές προφανώς πιστεύουν σε θαύματα. Γιατί μόνο σε θαύμα μπορεί να αποδοθεί το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι έχασαν όλη τους την περιουσία στο Χρηματιστήριο, πολλοί από τους οποίους στη συνέχεια αυτοκτόνησαν. Ίσως πιστεύουν ότι τις τσέπες όλων αυτών των ανθρώπων τις είχε αφορίσει ο Σεραφείμ Πειραιώς και έμειναν άδειες.

Η χθεσινή κατάπτυστη απόφαση της δικαιοσύνης έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο ανάλογων αποφάσεών της στο παρελθόν. Που όλες πάρθηκαν σε εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ανθρώπων, όλοι με μεγάλη οικονομική δύναμη. Σε επίρρωση του συνταγματικού "όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο", αλλά της Ζουαζιλάνδης.

Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν δούμε στο μέλλον μια οργάνωση 17 Δεκέμβρη, που θα έχει σαν στόχο την "επιβράβευση" δικαστών.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...