January 28, 2014

Η Δανία του Νότου και του σκοταδισμού


Δυσκολεύομαι να αποφασίσω πιο είναι το εντονότερο στοιχείο σε αυτή την ομιλία, το μίσος ή η αχαλίνωτη βλακεία. Το μίσος κατά αυτού που δεν πιστεύει σε κρίνους, ή η βλακεία (sic) περί ράσου με τριφασικό ρεύμα, που τροφοδοτήθηκε από την πύλη όπου κρεμάστηκε ο Γρηγόριος ο Ε'. Ο οποίος είχε καταδικάσει την επανάσταση των Ελλήνων και είχε απειλήσει με αφορισμό όποιον λάμβανε μέρος στον αγώνα κατά των Τούρκων. Και για τον οποίο ο Σκαρίμπας λέει ότι οι Τούρκοι πρόλαβαν να τον κρεμάσουν την τελευταία στιγμή. Θα τον είχαν κρεμάσει οι Έλληνες για την "εθνική" του στάση.


Σκέφτομαι ότι αυτόν τον επικίνδυνο μαλάκα τον πληρώνω εγώ, γιατί έτσι θέλουν οι πολιτικοί και τρελαίνομαι. Αυτό συμβαίνει γιατί εξυπηρετεί την πολιτική και οικονομική εξουσία ο κόσμος να καθοδηγείται από την εκκλησία και να αισθάνεται ενοχές για βλακείες.

Εξυπηρετεί την πολιτική και οικονομική εξουσία να μη διαχωριστεί η σχέση του κράτους με την εκκλησία. Για να συνεχίζουν απρόσκοπτα το βρομερό τους έργο.



5 comments:

  1. Γεια σου swell.
    Νομίζω πως το μίσος και η βλακεία πάνε μαζί...
    Θέλω να δω τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν (και αν) γίνει κυβέρνηση.
    Θα προχωρήσει στο χωρισμό κράτους-εκκλησίας ή ο Τσιπρας θα πάει καθυστερημένα να κάνει θρησκευτικό γάμο και να βαφτίσει τα παιδιά του;
    Το λέω αυτό γιατί κι ο Αντρέας άθεος ήταν και ενώ κεθιέρωσε τον πολιτικό γάμο στο τέλος κατέληξε να πάρει τη Μιμή με παπά και με κουμπάρο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό (όπως και σε πολλά άλλα) δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Στο συγκεκριμένο, θα μπορούσε κάθε φορά που γίνεται αγιασμός στη Βουλή, να καταγγέλει το γελοίο του θέματος και να αποχωρεί, αλλά που...

      Delete
    2. Ρε συ αυτος ο παπάς ειναι σύγχρονος, μπορεί να τα έχει παίξει, αλλά αφου εχει ρεύμα τριφασικό σημαίνει πως ειναι πολύ μπροστά, ισως να λύναμε το ενεργειακό μας θέμα με δαύτους.

      Το παπαδαριό κάνει ότι μπορεί για να μην χάσει τα κεκτημένα του αλλά και να βγεί κερδισμένο έτσι και αλλιώς. Δεν καταλαβαίνουν οτι με τη συμπεριφορά τους οι ίδιοι διώχνουν απο την Εκκλησία ανθρώπους που δεν εχουν λόγο να φύγουν.
      Με αυτά και με κείνα ομως απομακρύνονται και παραμένουν Χ.Ο. ετσι για το έθιμο.
      Αν ειναι δυνατόν οι γελοιότητες περι ρήσεων γερόντων Παστιτσίων και λοιπών αγίων να λαμβάνονται σοβαρά απο πολίτες που ψηφίζουν σε Εκλογές. Ελπίζω να ειναι ψεκασμένοι γιατι αλλιώς καήκαμεν,

      Delete
    3. Μπράβο βρε Τζονάκε, το θέμα της ενέργειας δεν είχε περάσει από το μυαλό μου. Θα το λύναμε με τους RED BULL παπάδες και δεν θα είχαμε ανάγκη τους Ρώσους και τους Αλβανούς.

      Το παπαδαριό απ' ό,τι φαίνεται τα κακτημένα του δεν πρόκειται να τα χάσει, όσο το πολιτικό σκηνικό αποτελείται από τα γνωστά εντός της Βουλής κόμματα. Και αυτούς που πηγαίνουν ακόμα εκκλησία Τζονάκε, το παπαδαριό δεν πρόκειται να τους χάσει. Είτε πηγαίνουν από συμφέρον, είτε από βλακεία. Οπότε έχεις δίκιο, καήκαμεν.

      Delete
  2. εχω σέ bdf ενα μικρό καί ίσως τό μοναδικό βιβλίο τού Βασίλη Ραφαηλίδη πού δέν εχει έπανεκδοθεί " Ελληνες καί Νεοέλληνες " είναι ό τίτλος του , στό όποίο έξηγούνται μέ έπιστημονικό καί απολαυστικό τρόπο όλα αύτά τά φαινόμενα...
    Αν κάποιος τό θέλει , πολύ ευχαρίστως νά τού τό στείλω .
    Γιώργος.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...