January 9, 2014

Ένα μπλε και πράσινο κουβάρι βρόμας


Ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι φίλος του Καραμανλή και των Βαρδινογιάννηδων. Έτσι έγινε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μετά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ως πρόεδρος του τελευταίου, κατηγορείται ότι έδωσε επισφαλή δάνεια σε φίλους και γνωστούς. Ο ίδιος αρνείται ότι τα δάνεια είναι επισφαλή. Οι ιδιοκτήτες πάντως κάποιων συγκεκριμένων εταιριών από αυτές που πήραν τα δάνεια, έγιναν "Χριστοφοράκοι".

Μια εταιρία από αυτές ήταν η C&C International και οι θυγατρικές τους που ανήκουν στο ζευγάρι Γριβέα και Βάτσικα. Και οι δύο καταζητούνται από χθες. Είναι στενοί φίλοι του Νίκου και του Αντρίκου Παπανδρέου. Η ενασχόληση του Νίκου με την "πράσινη" ανάπτυξη, άνοιξε νέα πεδία επιχειρηματικής ενασχόλησης στο ζευγάρι. Σε μια από αυτές τις επιχειρήσεις ενεπλάκη μετοχικά και το ΤΤ. Η εταιρία είχε πολύ καλές διασυνδέσεις με όλο τον ιατρικό και φαρμακευτικό χώρο και ανελάμβανε δεκάδες ιατρικά συνέδρια και ταξίδια κινήτρων για φαρμακευτικές εταιρίες. Λαδώνοντας συνήθως τον πρόεδρο του συνεδρίου. Το 2004 ανέλαβε τη διοργάνωση του παγκοσμίου συνεδρίου κατά του διαβήτη. Οι δαπάνες που έκανε τότε η C&C International για το συνέδριο, τιμολογήθηκαν με τη διπλάσια αξία στη θυγατρική της στην Κύπρο. Το 2006 η C&C International κέρδισε με έναν περίεργο τρόπο όλο το πακέτο, εισιτήρια και φιλοξενία, για τη EUROVISION που έγινε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες οι φίλοι και γνωστοί πήραν δάνεια 200 εκατομμυρίων. Αν προσθέσουμε σε αυτά τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων, τη SIEMENS και τα εξοπλιστικά, είναι προφανές ότι αυτό το μπλε και πράσινο κουβάρι βρώμας έχει καλύψει τα πάντα. Απορώ πως  αναπνέουμε ακόμα.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...