February 4, 2014

Με εντολή Σα(χλα)μαρά


Ο σεισμός στην Κεφαλονιά έγινε την Κυριακή 26/1/14. Αφού πέρασαν 5 μέρες, η κυβέρνηση αποφάσισε την Παρασκευή 31/1 το βράδυ να στείλει στην Κεφαλονιά το πλοίο Γενικής Υποστήριξης του ΠΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ. Το πλοίο αυτό είναι ουσιαστικά μια πλήρης νοσοκομειακή μονάδα. Είναι όμως και τεράστιο, τόσο που δεν υπάρχει λιμάνι στην Ελλάδα όπου μπορεί να δέσει! Ως εκ τούτου, ασθενής πολίτης δεν έχει μπει ποτέ στο πλοίο! Οι γιατροί που επιβαίνουν, αποβιβάζονται κάθε φορά στο απομακρυσμένο νησί που βρίσκεται το πλοίο, για να περιθάλψουν όσους έχουν ανάγκη. Τώρα αν ρωτήσει κανείς γιατί έφτιαξαν ένα τέτοιο πλοίο, επειδή πρόκειται για το ελληνικό ΠΝ, η ερώτηση καταντά ρητορική.

Στις 11.30 το βράδυ της προηγούμενης Παρακευής άρχισε η φόρτωση του πλοίου. Πρωί του Σαββάτου απόπλευσε. Στην Κεφαλονιά έφτασε μετά από 20 ώρες, γιατί λόγω μεγέθους δεν χωρά στον ισθμό της Κορίνθου και έκανε αναγκαστικά τον περίπλου της Πελοποννήσου. Φαντάζομαι ότι θα πέρασαν "καλά" παραπλέοντας το ακρωτήριο Μαλέας... Λόγω καιρικών συνθηκών, κατάφερε να μπει και να αγκυροβολήσει αρόδου στον κόλπο του Αργοστολίου χθες! Το φαρμακευτικό υλικό, οι κουβέρτες και οι σκηνές που μεταφέρει παραμένουν στο πλοίο και είναι άγνωστο το πότε θα μπορέσουν να τα ξεφορτώσουν.

Είναι σαφές ότι αυτή η "εγρήγορση" της κυβέρνησης οφείλεται στις επερχόμενες εκλογές. Φαντάζομαι ότι αν γίνει άλλος σεισμός πιο κοντά στον Μάιο, ο Σα(χλα)μαράς θα ζητήσει από τους Αμερικανούς να στείλουν το Harry Τruman. Αν τώρα αυτό δεν χωρά μεταξύ των Επτανήσων, ο Σα(χλα)μαράς αυτά "τα μασάει"...4 comments:

 1. Το πλοίο έχει ως κύρια αποστολή να ανεφοδιάζει το στόλο εν πλω και αυτή την αποστολή την επιτελεί πάρα πολύ καλά. Διαθέτει και ελικοδρόμιο, άρα σε περίπτωση απωλειών οι ασθενείς μεταφέρονται γρήγορα εκεί. Τα απαξιωτικά και ηλίθια σχόλια για τα μέσα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων κρατήστε τα για τον εαυτό σας.

  ReplyDelete
  Replies
  1. "Ευγενικέ" μου ανώνυμε, ο στόλος είχε και άλλο πλοίο ανεφοδιασμού. Αλλά και δευτερεύουσα αποστολή να είναι η περίθαλψη των κατοίκων των ακριτικών νησιών, πιστεύεις ότι το επιχείρημα για το ελικοδρόμιο απαντά σε αυτά που λέω; Γιατί τότε τα ιατρικά μηχανήματα του πλοίου είναι ακόμα καλυμμένα με σελοφάν, μήπως γιατί ακόμα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ;

   Είχα την "τύχη" να κάνω τη θητεία μου στο ΠΝ και περνώντας από δύο αντιτορπιλικά το γνώρισα πολύ καλά. Αν δεις την ετικέτα Πολεμικό Ναυτικό, θα μάθεις τι έζησα. Αλλά και εκεί βρέθηκαν κάποιοι ανώνυμοι που αμφισβήτησαν τις "ηλίθιες" μαρτυρίες μου, αυτές που είδα με τα ίδια μου τα μάτια...

   Την ανωνυμία σου προτιμώ να μην τη σχολιάσω.

   Delete
 2. Σειρά με τον Πάγκαλο ήσουν Swell;
  Κι αυτός ΠΝ υπηρέτησε!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mε τον Κανάρη ήμουν κληρούχας.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...