March 23, 2014

Είναι τελικά κολλητική...


Η διαφθορά, που στο Ευρωβαρόμετρο οι Έλληνες κατά 99% τη θεωρούν ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και των ιδίων, φαίνεται ότι έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας και έχει επηρεάσει όλο το πολιτικό σύστημα. Σήμερα η REALNEWS δημοσιεύει ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο η Λίνα Αλεξίου, μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, έπαιρνε επίδομα ανηλίκου για την κόρη της ακόμα και όταν αυτή είχε μεγαλώσει.

Σε μια δήλωση που θα ζήλευε και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η Λίνα Αλεξίου ισχυρίζεται ότι το ίδιο έκαναν και άλλοι 400 συνάδελφοί της και ότι αυτό οφείλεται σε "διοικητικές δυσλειτουργίες" του Ταμείου Συντάξεων Δημοσιογράφων! Μνημείο του "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε". Κυρία μου, έπαιρνες το επίδομα για την "ανήλικη" κόρη σου ως μη ώφειλες;

Δεν με ενδιαφέρει αν το θέμα το "κάρφωσαν" στη REALNEWS κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ ή αλλού, που θέλουν να "χαμηλώσουν" τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Με ενδιαφέρει το γεγονός αυτό καθεαυτό γιατί με κάνει έξαλλο αυτό που αποδεικνύει. Ότι η διαφθορά είναι τόσο κολλητική που πλέον έχει γίνει επιδημία. Και δεν έχει βρεθεί ακόμα "φάρμακο"...



12 comments:

  1. και φταίει προφανώς η Ζωή για τις αμαρτίες γονέων...
    nab

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nab, όχι για τις αμαρίες των γονιών δεν φταίνε τα παιδιά τους. Η Ζωή όμως δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί, ούτε οι γονείς της είναι συνηθισμένοι. Και γνωρίζεις, φαντάζομαι, το σχετικό με τη γυναίκα του Καίσαρα. Γιατί να μη το επεκτείνουμε και στο παιδί του, όταν μάλιστα αυτό είναι τόσο επώνυμο και προβεβλημένο;

      Delete
    2. Το ενδιαφέρον σχόλιο, από τον τοίχο στο Facebook της Δέσποινας Κουτσούμπα, στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων:

      "Τη Λίνα Αλεξίου δεν την ξέρω, ούτε τη συμπαθώ.

      Τη Ζωή Κωνσταντοπούλου την γνωρίζω και τη συμπαθώ πραγματικά (δεν τη συμπαθούσα παλαιότερα).

      Τη Real News και τον Χατζηνικολάου επίσης τους ξέρω πολύ καλά: το παίζουν αντισυστημικοί με τον πιο συστημικό τρόπο.

      Σήμερα η Real News χτυπάει πρωτοσέλιδο ότι η Λίνα Αλεξίου εισέπραττε επίδομα ανήλικου τέκνου από το ταμείο των δημοσιογράφων για την κόρη της που δεν είναι πια ανήλικη, ως γνωστόν. Αυτό που δεν λέει στο πρωτοσέλιδο (αλλά στις μέσα σελίδες) ειναι ότι πρόκειται για 10 ευρώ το μήνα, τα οποία το Ταμείο κατά λάθος έδινε σε εκατοντάδες μη δικαιούχους, το πήρε χαμπάρι τώρα και προσπαθεί να δει πόσα χρήματα πρέπει να επιστραφούν.

      Αυτό που δεν λέει καθόλου το δημοσίευμα είναι ότι η Λ. Αλεξίου (σύμφωνα με ανκοίνωσή της) είχε καταθέσει ένταση στο Ταμείο για το επίδομα αυτό. Αυτό που δεν μας λέει η εφημερίδα είναι αν έχει γράψει για τα δις ευρώ που έχουν χαριστεί στους Βαρδινογάννηδες, τους Λάτσηδες και λοιπούς με μια απλή τροπολογία στη Βουλή, στον ίδιο νόμο που απέλυσε 250 υπαλλήλους και άνοιξε το δρόμο στο να απολυθούν το 15% των δημοσίων υπαλλήλων ως "ανίκανοι"

      Πριν αποφασίσετε να αναπαράγετε τον κανιβαλισμό του Χατζηνικολάου, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν όλοι ξέρετε ακριβώς τι πληρώνεστε κι αν σας κρατούν τα σωστά για το ΙΚΑ, το ΦΜΥ κ.λπ. ή αν σας δίνουν κάνα ξεχασμένο επίδομα παραμεθορίου, ξένης γλώσσας κ.λπ. Επειδή εγώ ούτε μια φορά το εξάμηνο δεν κοιτάω την αναλυτική εκκαθάριση της μισθοδοσίας μου, θα προτιμούσα οι φίλοι μου να είναι πιο προσεκτικοί με τις "ειδήσεις" που αναπαράγουν..."

      Nab

      Delete
    3. Nab, σ' ευχαριστώ για την πληροφορία. Τον Χατζηνικολάου τον εκτιμώ όσο και τον Τράγκα, χτύπα "ζωΰφια" στο google και θα δεις τι εννοώ. Ούτε τα κίνητρα που συνήθως έχει αμφισβητώ.

      Η Αλεξίου έπρεπε να βρει ένα τρόπο να προστατευτεί η ίδια, να προστατεύσει και την κόρη της. Επί της ουσίας, εισέπρατε ένα επίδομα που δεν έπρεπε. Αν οφείλεται σε μαλακία της υπηρεσίας, καταθέτεις το ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Απλό ήταν, αλλά δεν το έκανε.

      Delete
  2. δυο παρατηρησεις.πρωτον σωστα επρεπε να ειχε ηδη κανει κατι η μητερα αν ηθελε να προστατευσει και την κορη .(να ειχε ας πουμε παραιτηθει,η να εβαζε τα λεφτα στο παρακαταθηκων και δανειων.αλλα τι λεω τωρα ε?
    δευτερον η ζωη δεν ξερω αν ειχε γνωση.αν ναι,κακως δεν εκανε κατι και αυτη.επισης δεν παραβλεπω την στιγμη που ψαχνουν καποιοι καποιους.αλλα ακομα και αν ειναι υστεροβουλοι,στο χερι μας ειναι να βρουμε και για αυτους παρομοια και να πανε μαζι εκει που πρεπει οσοι εκλεβαν.ολοι οσοι εκλεβαν .συριζα η οχι.Τα ερωτημτικα που εγειρουν τετοια γεγονοτα για τις ηθικες αρχες των αριστερων ,ειναι ενας απο τους βασικους εχθρους του λαικου κινηματος,αν υπαρχει τετοιο.Τα παρασιτα πρεπει να εξοντονονται,αλλοιως γιγαντονονται και καταλαμβανουν τα παντα.(βλεπε ΠΑΣΟΚ).....γαμα τα δηλαδη.χανουμε το παιχνιδι πριν την σεντρα που θαλεγαν οι ποδοσφαιροφιλοι

    ReplyDelete
    Replies
    1. Florina, αν για κάτι ήταν άμεμπτη η Αριστερά, αυτό ήταν η ηθική της. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κόμμα που διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία με το υπάρχον σύστημα, ήταν λογικό να τον αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη "προσοχή". Έτσι μάθαμε και για τα χρήματα που έχουν επενδύσει κάποιοι Συριζαίοι σε ξένα funds.

      Μπορεί όντως να είναι όλα δικαιολογημένα. Αλλά όταν μαθαίνω ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάποιες πολλές χιλιάδες ευρώ, ε αυτό κάπως μου ακούγεται. Κι ερχόμαστε πάλι στη γυναίκα του Καίσαρα. Ή στην ομάδα επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι επιεικώς νηπιαγωγείο.

      Delete
  3. Μπράβο!!!
    Ανακυκλώνεις "διαφθορά" 28€ που έχει τελικό σκοπό να μαυρώσει τρίτον που αφορά λάθος του ταμείου Συντακτών και που μάλιστα η κ. Αλεξίου τους έχει ενημερώσει και τους έχει ζητήσει εγγράφως να το διορθώσουν.
    Όντως, είναι τελικά κολλητική η Πρετεντερίτιδα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σου επιστρέφω (και το εννοώ) το "μπράβο". Για τη φιλότιμη προσπάθειά σου να υποστηρίξεις πάση θυσία τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι έτσι να με κατηγορείς για ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ.

      Αν έπρεπε η Αλεξίου ή η Κωνσταντοπούλου, ή ο ΣΥΡΙΖΑ να χειριστούν διαφορετικά το θέμα, με το σκεπτικό ότι πλέον είναι ένα κόμμα εξουσίας, το εξετάζεις καθόλου;

      Αλλά τι λέω τώρα, το γεγονός ότι επικοινωνιακά ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει την επικοινωνία του Ολυμπιακού, σου λέει κάτι;

      Delete
  4. Ειμαι 100% σύμφωνος με το πνεύμα του Swell σε αυτην την ανάρτηση.
    Δεν εχει να κάνει με πρόσωπα το θέμα, εγινε κάτι λάθος, πρέπει να επανορθωθεί, επιστροφή των χρημάτων και με τόκο και τέλος η ιστορία, αφου βέβαια γράψει καμμια συγνώμη κάποια Αλεξίου.
    Η ΖΚ κανονικά δε θα 'πρεπε να μιλήσει καθόλου αλλά άρπαξε την ευκαιρία εκείνη και το κόμμα της να αντιδράσουν κατα του συστήματος κλπ κλπ, πράγμα που μπορει να ειναι σωστό αλλά εμένα δεν μ ενδιαφέρει αυτο, μ ενδιαφέρει οτνα κουνάς το δάχτυλο στους άλλους να εισαι εσυ πρώτος να δίνεις σωστό παράδειγμα.

    ΥΓ. Οσο καιρό ξέρω τον Swell, μόνο "πρετεντερίτιδα" δεν εχει, οτι άλλο θες πες του, αυτο, όχι. Και το λεω εγω που σε κάποια πράγματα εχουμε διαφωνήσει εδω μεσα κι εκει εξω με αυτον τον τύπο, ρε Swell δεν κάνω το συνήγορο σου αλλα να σε πουν ετσι δεν το περίμενα :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τζονάκε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ομάδα "Υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ no matter what". Δυστυχώς, αυτό αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει από τα άλλα κόμματα, τουλάχιστον στους οπαδούς του. Σε αυτούς δηλαδή που θεωρούν ότι το κόμμα τους τα έχει όλα καλώς καμωμένα.

      Το βλέπαμε παλιά με τους Πασόκους και τους Νεοδημοκράτες. Τώρα το βρίσκουμε και στους Συριζαίους. Αυτό για μένα είναι αρρώστια. Κι αυτή κολλητική είναι...

      Delete
  5. αν πρόκειται γιά 28 ευρώ...τότε ,κατά τη γνώμη μου κακώς τούς τήν "πέφτεις"
    γιώργος

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιώργο, η συζήτηση δεν αφορά το αν έπαιρνε πολλά ή λίγα χρήματα παρανόμως. Αφορά τη νοοτροπία της πράξης ή της αδιαφορίας γι' αυτήν αν θέλεις.

      Και αφού μίλησα προηγουμένως για τη γυναίκα του Καίσαρα, πιστεύεις ότι δεν βρέθηκε άλλος ικανός άνθρωπος για τη θέση του Αντιπροέδρου του ΕΣΡ και έτσι κατέληξαν στην Αλεξίου;

      Η αλήθεια είναι ότι αν και το έψαξα, δεν κατάφερα να βρω αν τα στελέχη του ΕΣΡ αμείβονται. Θα είχε ενδιαφέρον να το μαθαίναμε, για να δούμε πόσο αριστεροί είναι οι αριστεροί.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...