April 1, 2014

Εκκρεμότητες

 

"Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ" είπε χθες ο Βενιζέλος, στο πλαίσιο του μεγάλου θυμού του για την καταψήφιση από τον ΓΑΠα του άρθρου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Υπαινισσόμενος προφανώς τη μεγάλη "τρύπα" στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που δημιουργήθηκε επί των ημερών του ΓΑΠα ως αρχηγού.

Εκκρεμότητες όμως για το ίδιο θέμα έχει και ο Βενιζέλος, διότι το "έθαψε" και δεν μάθαμε ποτέ αν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Εκκρεμεί επίσης από πλευράς Βενιζέλου η αποκάλυψη των λόγων που τον οδήγησαν στη ψήφιση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Νόμος που οδήγησε στα φαινόμενα Τσοχατζόπουλου και στην κατάχρηση δημόσιου πλούτου, που αφορά εκατοντάδες περιπτώσεων.

Εκκρεμότητες έχει και η ΝΔ. Να μας εξηγήσει κάποτε γιατί οι φτωχοί Έλληνες έγιναν ακόμα φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι κατά τη διακυβέρνησή της. Αν αυτό έγινε τυχαία, αν μπορούσε να αποφευχθεί, ή αν σε αυτό στόχευαν τα μέτρα που πήρε. Εκκρεμεί επίσης μια τοποθέτηση για το κατά πόσο ευθύνεται η ΝΔ για την άνοδο της ΧΑ. Αν η υιοθέτηση από τη ΝΔ της ρατσιστικής ορολογίας βοήθησε σε αυτό. Αν η παρουσία Γεωργιάδη και Μπαλτάκου στην κυβέρνηση και Βορίδη στη ΝΔ έχει σχέση με αυτή την άνοδο και τα δεκάδες θύματα, νεκρούς και τραυματίες που προκάλεσε.

Πολλές εκκρεμότητες έχει και η δικαιοσύνη. Γιατί επέτρεψε και συνεχίζει να επιτρέπει τη διαπλοκή εξουσίας - ΜΜΕ - επιχειρηματιών. Αν δει κανείς το ψηφοδέλτιο της Ελιάς για την Ευρωβουλή, αντιλαμβάνεται ότι η διαπλοκή είναι ακόμα στα "καλύτερά" της. Βεβαίως, αυτές οι εκκρεμότητες της δικαιοσύνης ξεκινούν από πολύ παλιά. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα την αθώωση των τεσσάρων αστυνομικών που δολοφόνησαν τον Ν. Σακελλίωνα στο κέντρο της Αθήνας.



2 comments:

  1. Εκκρεμότητες με όλους αυτούς που αναφέρεις έχει κι ο λαός.
    Για να δούμε, θα τις κλείσει με την ψήφο του;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εγώ αυτό περιμένω να δω, αν και δεν είμαι αισιόδοξος.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...