April 10, 2014

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα


Σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση, με τον Σα(χλα)μαρά, τον Βενιζέλο και τον Στουρνάρα, ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Αφήνει το παρελθόν πίσω, βλέπει και προχωρά μόνο μπροστά. Η αφορμή της ομοβροντίας για την αλλαγή σελίδας ήταν η έξοδος στις αγορές για προεκλογικούς και επικοινωνιακούς λόγους, πρώτη φορά από το 2010.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα με την υπερκάλυψη του ομολόγου 5ετούς διάρκειας που εξέδωσε.  Ομόλογο για το οποίο θα πληρώσουμε προμήθειες 400 εκατομ. ευρώ και το οποίο θα ανεβάσει το συνολικό χρέος της χώρας από το 171% στο 175%. Ομόλογο το οποίο δεν θα είχε καμιά τύχη, αν δεν είχε εκδοθεί με την εγγύηση της ΕΚΤ.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα με τη σημερινή βόμβα, που δίνει κάθε δικαιολογία στην κυβέρνηση να "σφραγίσει και να αποστειρώσει" αύριο το κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης της Μέρκελ. Επίσης, ο άνθρωπος που άφησε το αυτοκίνητο με τη βόμβα στην οδό Αμερικής, διέφυγε με μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας που οδηγούσε συνεργός του. Άρα η μοτοσικλέτα 99% ανήκει σε αστυνομικό. (Χθες το απόγευμα είδα 2 μοτοσικλέτες χωρίς πινακίδα σταθμευμένες έξω από το Κέντρο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη).

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα με τον Σπηλιωτόπουλο, τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων της ΝΔ, ο οποίος θέλει δημοψήφισμα για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην πόλη και χαρακτηρίζει "ημίτρελους" όσους διαδηλώνουν κατά των μέτρων της κυβέρνησης, τα οποία τους έχουν εξαθλιώσει.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα με τον Ν. Κακλαμάνη και τον Κασιδιάρη να αντιδρούν μαζί και να σταματούν τις εργασίες για την αναμόρφωση της Παιδικής Χαράς του Αγίου Παντελεήμονα.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα με πρωθυπουργό κάποιον που ισχυρίζεται ότι συνομιλεί, πότε με τον Θεό και πότε με την Παναγία (προφανώς εξαρτάται από την ποιότητα σήματος στο κινητό του).

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα στον ύπνο της.




2 comments:

  1. Δεν ανέφερες οτι ο Στουρναρίξ δήλωσε προς το γαλατικό χωριό οτι θα αρχίσει ο κόσμος να βλέπει άνοδο του εισοδήματός του. Το άκουσα στο ραδιόφωνο.
    Αυτη κι αν ειναι αλλαγή σελίδας, ωστόσο βλέπω η επόμενη σελίδα περιέργως να ειναι λευκή για όσο ζούμε περίπου.

    Βιάζονται να θριαμβολογούν, τόσο που ακόμα κι όποιος θέλει να το πιστέψει οτι κάτι άλλαξε, δυσπιστεί με τον πρεμούρα των Σαμαρομπένηδων να την διαφημίσουν άμεσα και νωρίς.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι το άκουσα κι εγώ από δημοσιογράφο. Έλεγε μάλιστα ότι η μείωση της ασφαλιστικής εισφοράς που πληρώνει ο εργαζόμενος κατά 1%, θα έχει ως αποτέλεσμα αύξηση στον μισθό του. Αν πλήρωνες, για παράδειγμα, 200 ευρώ στο ΙΚΑ, θα γλιτώσεις 2 ευρώ!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...