April 18, 2014

Holy shit!


Συνηθίζουμε να κατηγορούμε δικαίως τους πολιτικούς γιατί υφαρπάζουν την ψήφο μας, λέγοντας μονίμως ψέματα προεκλογικά και κάνοντας τα τελείως αντίθετα πράγματα μετά τις εκλογές. Αντιθέτως, αφήνουμε συνήθως στο απυρόβλητο μια άλλη ομάδα, η οποία προσπαθεί συνεχώς να κλέψει το μυαλό μας.

Αυτή η ομάδα είναι η εκκλησία και η θρησκεία που αυτή μας έχει επιβάλει με τη συνεργασία του κράτους, δηλαδή των πολιτικών. Έτσι παραμένουμε ενοχικοί σε όλη μας τη ζωή, κατατρυχόμενοι από ανασφάλειες. Την ίδια στιγμή όμως που η εκκλησία προσπαθεί να μας επιβάλλει όλα αυτά, οι εκπρόσωποί της κάνουν μια ζωή τελείως αντίθετη από αυτά που πρεσβεύουν.

Το Πάσχα, η λεγόμενη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, ήταν πάντα η ευκαιρία και η εποχή όλα αυτά να διογκωθούν, με πρώτη την υποκρισία των παπάδων και των πολιτικών. Το Πάσχα δίνει πάντα την ευκαιρία για το μεγαλύτερο κιτς και το πιο οργανωμένο έγκλημα κατά των ζώων. 

Το βραβείο κιτς απονέμεται κάθε χρόνο στην τελετή υποδοχής του "Αγίου φωτός" στο αεροδρόμιο, με τιμές αρχηγού κράτους. Χθες οδηγήθηκε σε αποχώρηση από το Ποτάμι ο Ν. Δήμου γιατί ασχολήθηκε με αυτό το θέμα, κάτι που δεν άρεσε στον "αντισυστημικό" Θεοδωράκη. Οι πιστοί δεν αναρωτιούνται ποτέ τί έκαναν παλιότερα οι Έλληνες, όταν δεν υπήρχαν αεροπλάνα, πως έπαιρναν το "Άγιο Φως". Ούτε διερωτώνται πώς είναι δυνατόν αυτό να φτάνει από το αεροδρόμιο στην πιο απόμακρη άκρη της χώρας, σε λίγες ώρες.

Κάθε Πάσχα στην Ελλάδα, την πίστη των ανθρώπων την πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ζώα που σφάζονται μαζικά λόγω του εθίμου. Και αυτό οι πιστοί το θεωρούν χριστιανικό! Χριστιανικό βεβαίως θεωρούν οι περισσότεροι Έλληνες και τον τρόπο που φέρονται στην οικογένειά τους, στους συμπολίτες τους και στους μετανάστες. Ίσως τελικά αυτό το "Άγιο Φως" είναι όντως μαγικό, σε μαλακίζει.

Στο video που ακολουθεί ο Geroge Carlin, πολύ γνωστός και καλός Αμερικάνος κωμικός, δίνει τη δική του, πολύ ενδιαφέρουσα οπτική για τη θρησκεία.






2 comments:



  1. Το να σφάζονται χιλιάδες ζώα swell βεβαίως και είναι χριστιανικό,ανθρώπινο δεν είναι γιατί η ανθρωπιά δεν είναι απαραίτητα και χριστιανική.
    Το βίντεο καταπληκτικό και η γελοιογραφία απίθανη.
    Καλή ανάσταση στους νεκρούς που επειδή ψηφίζουν τους εκμεταλλευτές τους νομίζουν πως είναι ζωντανοί.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πόσο δίκιο έχεις για την ανθρωπιά που δεν είναι απαραίτητα χριστιανική, άλλωστε στο όνομα του χριστιανισμού έχουν γίνει και γίνονται χιλιάδες εγκλήματα.

      Για τους "νεκρούς" που ψηφίζουν αυτούς που τους "σκοτώνουν" δεν τρέφω καμιά ελπίδα.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...