May 23, 2014

Ο φαρμακόγλωσσος


Την ημέρα των εκλογών του πρώτου γύρου, στις 18 Μαΐου, έστειλα ένα email στο ΒΗΜΑ FM και στην εκπομπή των Ξενάκη - Αδαμόπουλου, όπου έγραφα "Καλημέρα, καμιά πληροφορία για το πώς εξελίσσεται το δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη υπάρχει; Ευχαριστώ." Με τον Β. Αδαμόπουλο έχουμε "γνωριστεί" παλιότερα.

Απαντώντας μου, ανέφερε τα εξής:

"Ο φίλος Swell είναι ένας φαρμακόγλωσσος, μας έχει πιάσει στο στόμα του και την εκπομπή εν πάση περιπτώσει και προσωπικά και με λίγη χολή είναι η αλήθεια αλλά στο τέλος την απάντηση την έδωσε, έχει και ένα blog ρωτάει, καλημέρα λοιπόν στον αγαπητό, ρωτάει "καμιά πληροφορία για το πως εξελίσσεται το δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη υπάρχει;"  Κατ' αρχήν, όπως πολύ καλά ξέρεις, δημοψήφισμα δεν υπάρχει, είναι μια πρωτοβουλία, μια συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία, με εκλογικούς καταλόγους οι οποίοι δημιουργήθηκαν δεν ξέρει κανείς πώς, εν πάση περιπτώσει από αυτούς που έχουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, είναι στημένες κάποιες κάλπες έξω από κάποια εκλογικά τμήματα απ' ότι μαθαίνουμε, φυσικά δεν μπορεί να έχει καμιά εγκυρότητα αυτό το πράγμα. Εντάξει; Και τώρα μπορείς να μας περιλάβεις και να ξαναγράψεις ό,τι νομίζεις".

Τα παραπάνω μπορείτε να τα ακούσετε στο link που ακολουθεί, συγκεκριμένα στο 46.50.




"Εγώ δεν θέλω να με βρίζει ο swell, εγώ είμαι των πρωτοβουλιών, ας πούμε". Μπορείτε να το ακούσετε στο 22.35.

http://www.tovima.gr/vimafm/comments/?fn=files/1/2014/05/19/2014.05.18_time_10.00%20%CE%B1%CE%B4%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%83%20%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83.mp3

Το δημοψήφισμα για το νερό λοιπόν είναι άτυπο, ή παράνομο, ή μη έγκυρο. Η εκπεφρασμένη γνώμη των Θεσσαλονικέων θεωρείται ότι είναι και αυτή όλα τα παραπάνω. Ασφαλώς και μπορεί κανείς να σχολιάσει αρνητικά τις διαφανείς κάλπες. Αλλά αυτοί που ψήφισαν δεν πιέστηκαν από κάποιους. Επίσης να θυμίσω ότι το δημοψήφισμα διοργανώθηκε από τους περισσότερους δήμους που υδροτούνται από την ΕΥΑΘ και λίγους που ο προμηθευτής είναι άλλος.

Κατά τα άλλα, εγώ είμαι ο φαρμακόγλωσσος...

ΥΓ. Μπορείτε να ακούσετε πιο εύκολα τα αποσπάσματα αν από το site του σταθμού και το αρχείο εκπομπών για τις 18 Μαΐου, επιλέξετε τα δύο links των συγκεκριμένων δημοσιογράφων και κάνετε με δεξί κλικ αποθήκευση συνδέσμου ως.





2 comments:

  1. Εντάξει, μη το παίρνεις κατάκαρδα που σε είπε φαρμακόγλωσσο. Στο ΒΗΜΑfm εργάζεται και όχι στο κόκκινο...
    Εμένα αν μου έλεγε κάτι τέτοιο θα το θεωρούσα τίτλο τιμής.
    Καλή ψήφο την Κυριακή.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν παρεξηγήθηκα. Θέλησα απλά να μεταφέρω τη θέση τους για το δημοψήφισμα, που φαντάζομαι ότι είναι αρεστή στον Ψυχάρη και τη χολή τους από την παλαιότερη ιστορία.

      Ευχαριστώ για την ευχή και αντεύχομαι.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...