May 26, 2014

Και διηγώντας τα, να κλαις...


Ψηφίσαμε. Μετά από δύο χρόνια που τίποτα από αυτά που έλεγε η κυβέρνηση δεν έγινε όπως υποσχόταν, αλλά όλα χειροτέρευσαν, ψηφίσαμε. Ψηφίσαμε όταν η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση συνεχίζονται ακάθεκτες. Ψηφίσαμε με τέτοιο τρόπο ώστε η κυβέρνηση δικαίως να μην αισθάνεται ότι επί της ουσίας απειλείται και αυτό τόνισε ο Σα(χλα)μαράς με τις δηλώσεις του χθες το βράδυ. Ψηφίσαμε ΝΔ που έχει πάρει όλα τα στελέχη του ΛΑΟΣ και τα οποία έχουν την ίδια ιδεολογία με τη ΧΑ, σε πιο light εκδοχή. Διατηρήσαμε στη "ζωή" και τον γενήτορα αυτών, το ΛΑΟΣ.

Ψηφίσαμε το ΠΑΣΟΚ και τους υποψηφίους του που για να σωθούν κρύφτηκαν, το πρώτο πίσω από την Ελιά και οι άλλοι δηλώνοντας ότι είναι ανεξάρτητοι. Στη Ρόδο ψήφισαν δήμαρχο τον διαβόητο Πασόκο Χατζηδιάκο, "ανεξάρτητος" κι αυτός.

Ψηφίσαμε τη ΧΑ, δηλώνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν μας ενδιαφέρει ότι είναι αποδεδειγμένα εγκληματική οργάνωση, πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε κι εμείς, οι ψηφοφόροι της ΧΑ, δοθείσης ευκαιρίας και αφορμής εγκληματίες. Όπως ακριβώς και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι οιονεί λαμόγια (sic). Έτσι κάναμε τον Μπέο και το Μώραλη δημάρχους.

Με τη μη ψήφο μας "εξαερώσαμε" τη ΔΗΜΑΡ για την κοροϊδία της να έχει συμμετάσχει στην κυβέρνηση και την ψήφιση όλων των καταστροφικών μέτρων που πήρε αυτή και να έχει αποχωρήσει για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το αν το "τσίρκο" αυτό θα συνεχίσει τις παραστάσεις, θα φανεί τις αμέσως επόμενες μέρες. Τα "όργανα" πάντως άρχισαν ήδη από χθες.

Ψηφίσαμε το ΚΚΕ ώστε να έχει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Παρά τη για μια άλλη φορά κομπλεξική στάση του να μην υποστηρίξει υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυτός βοήθησε τον υποψήφιο δήμαρχο του ΚΚΕ στην Πάτρα, ο οποίος και εκλέχτηκε.

Ψηφίσαμε το ΠΟΤΑΜΙ του Θεοδωράκη, ο οποίος στη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας του στο  ΜEGA δεν αντιλήφθηκε ποτέ και τίποτα από όλα αυτά που καταγγέλει.

Τα ΜΜΕ σου λένε ότι είσαι σοφός για τον τρόπο που ψήφισες κι εσύ χαίρεσαι, ενώ θα έπρεπε να κλαις...


8 comments:

  1. Έτσι ακριβώς!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. υπαρχει ενα ποσοστο του εκλογικου σωματος περιπου στο δεκατεσερα τοις εκατο στο οποιο περιλαμβανεται μεγαλο μερος του κινηματος με αντικαπιταλιστικο και μαχητικο προσημο , επισης και το στοιχειο της ιδιαιτερα μεγαλης αποχης που ειμαι βεβαιος οτι περιλαμβανει κοσμο με αντιεξουσιαστικες ιδεες , αυτο νομιζω οτι πρεπει να συζητηθει και να εκτιμιθει πολιτικα γιατι ειτε θελουμε ειτε οχι οι εκλογες δεν αρκουν.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν είμαι σίγουρος ότι από αυτούς που απείχαν, είναι πολλοί εκείνοι που δεν έχουν καταλάβει το ρόλο της κυβέρνησης και ποιά είναι τα συμφέροντά τους.

      Οι εκλογές δεν αρκούν ίσως, αλλά σίγουρα σε μια κοινωνία οργανωμένη με διαφορετικό τρόπο.

      Delete
  3. Εντάξει, δεν είναι ό,τι ακριβώς θα θέλαμε αλλά ας μην είμαστε και γκρινιάρηδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία.
    Μιλάμε για αριστερά και όχι για κάποιο μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, όπως πολλοί, και το ΚΚΕ, θέλουν να λένε.
    Είμαι αισιόδοξος και αναμένω τα καλύτερα…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η άποψή σου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε, δεν συμφωνεί με την άποψη του ΜEGA, του ΑΝΤ1 και του ΣΚΑΪ.

      Σοβαρά τώρα, είμαι κι εγώ ευχαριστημένος, όπως επίσης περίμενα κι εγώ να πάει αισθητά καλύτερα.

      Delete
  4. KOYKLITHS Θα ήθελα να μοιραστώ κι εγώ την αισιοδοξία σου, αλλά δυστυχώς το εκλογικό σώμα με απογοήτευσε. Κατ' αρχάς, λυπάμαι βαθύτατα για τις χαμένες ψήφους στο ΚΚΕ και στην Αποχή, και θεωρώ οτι το αποτέλεσμα που θα έδινε την απαραίτητη δυναμική για επιβολή πολιτικών εξελίξεων, θα ήταν αυτό της διαφοράς 5% + , και συντριπτική νίκη Δούρου ή/και Σακελλαρίδη. Σε τοπικό επίπεδο υπήρχε μάχη με τα συμφέροντα και τα αποτελέσματα (οριακή νίκη Περιφέρειας, ήττα Δήμου) δικαιολογούνται. Αλλά σε Εθνικό-Ευρωπαικό επίπεδο θα πρέπει να κλαίμε για όσους με την αποχή τους ή με την στήριξη στα Μνημονιακά κόμματα ή σε διασπασμένα Αντιμνημονιακά μας έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Σίγουρα ο Σαμαράς έχει μια περισσότερη πίεση τώρα, αλλά νομίζω οτι υπάρχει η αίσθηση οτι " φθηνά την γλυτώσαμε". Δεν ξέρω, ίσως είμαι υπερβολικά απαισιόδοξος.
    Pa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν και δεν απευθύνθηκες σε μένα, συμφωνώ με την "αίσθηση φθηνά την γλιτώσαμε".

      Delete
    2. Και τώρα θα καταστρώσουν το σχέδιο πώς να μην την ξαναπατήσουν. Ήδη ο Συνταγματικότατος (!) Βενιζέλος μιλά για αναθεώρηση του εκλογικού νόμου σχετικά με το μπόνους των 50 εδρών, εντελώς τυχαία τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτος. Δεν ξέρω παιδιά, πολύ φοβάμαι οτι τα πράγματα δύσκολα θα αλλάξουν, και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ωριμάσει και να αρχίσει μια (πιο) δυναμική αντιπολίτευση, γιατι αυτά τα καθάρματα... θα μας καθαρίσουν... Pa

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...