September 27, 2014

Γιατί 40 μόνο;


Τα σαραντάχρονα γενέθλιά της γιορτάζει με φανφάρες η ΝΔ σε ξενοδοχείο της Χαλικιδικής. Γιορτάζει τα 40 χρόνια ενώ θα έπρεπε να γιορτάζει πάνω από 50. Γιατί τότε ίδρυσε ο εθνάρχης Τριανταφυλλίδης την ΕΡΕ, την οποία μετά τη χούντα μετονόμασε σε ΝΔ. Για την τηλεοπτική κάλυψη της φανφάρας ο Σα(χλα)μαράς απαίτησε και πήρε από το μαγαζί του, τη ΝΕΡΙΤ, 26 τεχνικούς.

Η γιορτή που θα γίνει στη Χαλκιδική θα έχει τόση σχέση με την πραγματική ιστορία της ΝΔ, όσο σχέση έχει η Παναγιωταρέα με την αρχαιολογία, ή τα βιβλία Ιστορίας που διδάσκονται στα σχολεία. Γιατί η ιστορία της ΝΔ, του ιδρυτή της και των διαδόχων του είναι ό,τι πιο μαύρο και αντιδραστικό έχει ζήσει η Ελλάδα. 

Στον πολιτικό τομέα, ο Τριανταφυλλίδης ίδρυσε τους τόπους εξορίας όπου στέλνονταν οι αριστεροί και οι ανεπιθύμητοι. Διοργάνωσε τις εκλογές της βίας και νοθείας το 1961, όπου εκτός από την τρομοκρατία κατά της ΕΔΑ και της Ένωσης Κέντρου, χιλιάδες χωροφύλακες και άλλοι διπλοψήφισαν.

Με την πτώση της χούντας, οι στρατιωτικοί και οι Αμερικάνοι επέβαλαν τον Τριανταφυλλίδη ως πρωθυπουργό. Αυτός δεν είχε τη διάθεση να φέρει τους πρωταίτους ενώπιον της δικαιοσύνης. Δικάστηκαν μετά από μήνυση για εσχάτη προδοσία του Λυκουρέζου. Μετά την καταδίκη τους σε θάνατο, ο Τριανταφυλλίδης φρόντισε να την μετατρέψει σε ισόβια.

Η σημερινή ΝΔ του Σα(χλα)μαρά έχει αδιαμφισβήτητες σχέσεις με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ο πρωθυπουργός έχει υιοθετήσει τις απόψεις των φασιστών της ΧΑ και το δεξί του χέρι μέχρι πρόσφατα, ο Μπαλτάκος, έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με αυτούς. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η παρουσία στην κυβέρνηση και δίπλα στον Σα(χλα)μαρά ανθρώπων όπως ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης, ο Λαζαρίδης και ο Κρανιδιώτης.


Ας το πάρουμε απόφαση. Το παρελθόν και το παρόν της ΝΔ αποδεικνύει ότι η παράταξη αυτή ήταν και παραμένει στην καλύτερη περίπτωση ακροδεξιά και ικανή να κάνει τα πάντα προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...