September 17, 2014

Τρόμος στο καφενείο


Πανικός επικράτησε χθες στο καφενείο της Βουλής. Όχι γιατί κατάφεραν να μπουν πάνοπλοι τρομοκράτες, ή επενεμφανίστηκαν ο Μπαλτάκος και ο γυιός του. Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Ο πανικός δημιουργήθηκε επειδή αποφάσισε μετά από μήνες απουσίας να εμφανιστεί στη Βουλή ο Σα(χλα)μαράς και να μιλήσει, ή μάλλον να τρομοκρατήσει. Δεν πήγε πάντως στην αίθουσα της Ολομέλειας, αλλά στο καφενείο. Σαν το δημόσιο υπάλληλο, που όταν αποφασίζει να πάει στην υπηρεσία του, σπανίως κάθεται στο γραφείο του. Την περισσότερη ώρα είναι για καφέ με συναδέλφους του στο κυλικείο.

Αυτός πήγε στο καφενείο και συνάντησε τους βουλευτές της ΝΔ του Γ' θερινού τμήματος της Βουλής. Για να τους κάνει κατήχηση ώστε να σταματήσουν τη γκρίνια και τις αντιδράσεις. Αποφάσισε να κάνει αυτή την κίνηση θορυβημένος μετά την εμφάνιση του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. 

Τους είπε ότι όποιος σήμερα μιλά για εκλογές, ή δεν ξέρει από πολιτική, ή δεν θέλει το καλό του τόπου, ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα. Έφτασε σε σημείο να πει ότι αν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, θα φύγουν τα χρήματα από τις τράπεζες, δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ. Την τελευταία στιγμή κρατήθηκε ώστε να μη τους πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους πάρει τα σπίτια, γιατί θυμήθηκε ότι τα παίρνει ο ίδιος.

Ως θρησκευόμενος ο Σα(χλα)μαράς έκανε ό,τι κάνουν οι φίλοι του οι παπάδες, που τρομοκρατούν τους πιστούς ότι θα πάνε στην κόλαση αν δεν κάνουν αυτά που τους λένε. Η τρομοκρατία άλλωστε ήταν πάντοτε προσφιλής τακτική της παράταξης του Σα(χλα)μαρά. Τρομοκρατία μερικές φορές με λόγια και άλλες με πράξεις. Και στις δύο εκδοχές υπάρχουν θύματα.



1 comment:

  1. Αυτό συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις φίλε μου. Περίμενε να δεις τι θα γίνει με τα αλληλοκαρφώματα, μόλις καταλάβουν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν το "πλοίο".

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...