December 18, 2014

Σαρξ εκ της σαρκός τους


ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας παρουσιάζουν τον υποψήφιο ΠτΔ Σταύρο Δήμα ως κοινής αποδοχής. Μας λένε ότι είναι μετριοπαθής και έμπειρος. Στην πραγματικότητα ο Δήμας είναι σαρξ εκ της σαρκός των δεξιών, με όλα όσα προσδιόριζαν και προσδιορίζουν ακόμη αυτή την κάστα.

Πολιτεύτηκε στην Κόρινθο. Οι συντοπίτες του τον προσέγγιζαν και του ζητούσαν να "βολέψει" δικούς τους ανθρώπους. Αυτό γινόταν πάντα με το αζημείωτο. Το αίτημα μόνο γιατί σπανίως ικανοποιούσε ό,τι του ζητούσαν. Με αυτό τον τρόπο κέρδισε πολλά χρήματα, όλα "μαύρα".

Πριν πολιτευτεί εργάστηκε ως δικηγόρος στην νομική εταιρεία Sullivan & Cromwell, η οποία ειδικευόταν στην υποστήριξη ισχυρών τραστ. Σε πολλά από αυτά επιχειρούσε αντιτάχθηκε νομικά και η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση. Είχε όμως συχνά απέναντί της τον Σταύρο Δήμα. Επίσης η εταιρία Sullivan & Cromwell ανέλαβε την υπεράσπιση του αμερικανικού Πενταγώνου έναντι του Βιετνάμ στην υπόθεση της σφαγής του Μάι Λάι.

Εργάστηκε επίσης στην Παγκόσμια Τράπεζα με αντικείμενο τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Τότε που η Δύση, μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας, συνεργαζόταν μεταξύ άλλων και με τους εγκληματίες δικτάτορες αφρικανικών χωρών, για να πάρει τον ορυκτό πλούτο των εδαφών τους και παράλληλα να δημιουργήσει τις συνθήκες υπέρογκου χρέους στις περισσότερες από αυτές τις χώρες. Χρέος που  απομυζά κάθε πλούτο που δημιουργούν μέχρι σήμερα.

Ο γυιός του Σταύρου, Χρίστος Δήμας, βουλευτής Κορινθίας της  ΝΔ σήμερα, ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα του πιέζει ώστε οι φυλακές Κορίνθου να δοθούν σε ιδιώτη, δήθεν για να απελευθερωθούν αστυνομικές δυνάμεις και να αφιερωθούν στη γενική αστυνόμευση. Προφανώς κάποιος φίλος της οικογένειας θα ενδιαφέρεται να αναλάβει τις φυλακές. Πάντα με το αζημείωτο φαντάζομαι.

Αυτό το υποκείμενο προτείνουν για ΠτΔ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μετά τον 14χρονο "αντάρτη", ο έχων τα εύσημα της διεθνούς αλητείας.





6 comments:

  1. Αν δεν είχε αυτά τα προσόντα δεν θα τον είχαν προτείνει για το αξίωμα.
    Τα αγνοούσα όλα αυτά που αναφέρεις και από ότι βλέπω αυτός αν εκλεγόταν (που δεν...) θα ήταν καλύτερος ακόμα και από τον 14χρονο αντάρτη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστά τα λες, είναι πάρε τον ένα και βάρα τον άλλο.

      Delete
  2. Πειραχτήρι19 December, 2014 05:51

    Ψάξε και τη σχέση του Σταύρου Δήμα με το τουριστικό γραφείο ALMA TOURS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν κατάφερα να βρώ κάτι, μήπως θέλεις να μας διαφωτίσεις εσύ;

      Delete
  3. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θεση!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι, αυτό ισχύει μονίμως στην Ελλάδα της φαιδράς πορτοκαλέας.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...