April 25, 2015

Η συγκέντρωση και πορεία για τη γενοκτονία των Αρμενίων (φωτό)

100 χρόνια μετά τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, έγινε χθες συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς την τούρκικη πρεσβεία, όπου δεν έφτασε ποτέ λόγω των μέτρων της αστυνομίας.

Αυτό που ήταν εντυπωσιακό ήταν η μεγάλη συμμετοχή παιδιών. Βεβαίως με προβλημάτισαν τα συνθήματα που φώναζαν τα παιδιά, όπως το "φωτιά στον τούρκο το φονιά".

















 Μη μ' ενοχλείτε, είμαι στον κόσμο μου και κοιμάμαι.

































"Σφραγισμένη" η Ηρώδου Αττικού
  Δεν περνάει τίποτα, εκτός εάν...
 ...είσαι η σακούλα JUMBO που όχι μόνο περνάς, αλλά μπαίνεις και στην κλούβα.


 Ποιοί είναι όλοι αυτοί και γιατί μ' ενοχλούν;
 "Σφραγισμένη" και η Ρηγίλλης.


 Διαπραγματεύσεις Βασ. Σοφίας και Ρηγίλλης.




3 comments:

  1. καλημέρα

    έχει αυτός ο εθνισμός μεγάλο μίσος το έχω διαπιστώσει εξ ιδίων σαν πάγαινα πράγματα σε αρμένηδες ταπετσέρηδες στο Δρουγούτι... Είτε το πιστεύετε είτε όχι δεν ήξευραν γρι Ελληνικά...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Akrat, το άσβεστο μίσος ήταν εμφανέστατο στα συνθήματα που φώναζαν. Το λυπηρό και ανησυχητικό ήταν το γεγονός ότι αυτά τα συνθήματα τα φώναζαν και μικρά παιδιά. Επίσης, είναι ακόμα μεγάλος ο φόβος που έχουν για τους Τούρκους. Γνωρίζω πολλές οικογένειες που εξελλήνισαν τα επώνυμά τους και την κατάληξη -ιάν την έκαναν -ης, εξ ατίας αυτού του φόβου.

      Delete
  2. Το βρίσκω εντελώς άσκοπο και μάλλον αρνητικό να αναμοχλεύονται εθνικά πάθη για τόσο παλιά συμβάντα. Κανείς από τους σημερινούς Τούρκους δεν είχε γεννηθεί και φυσικά ούτε ευθύνεται για την γενοκτονία των Αρμενίων ή των Ποντίων ή οποιαδήποτε άλλη. Μήπως πρέπει και οι κάτοικοι της Μήλου να διαδηλώνουν κατά της γενοκτονίας των αρχαίων προγόνων τους από τους Αθηναίους; Ο κόσμος, δυστυχώς, αρνείται να σοβαρευτεί και να ξεχάσει. Και χωρίς αυτού του είδους τη λήθη η συμφιλίωση των ανθρώπων αργεί πολύ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...