December 24, 2016

Ωδή στον Rebel


Ήσουν κουτάβι ακόμα και επέβαλες στα αδέλφια σου τι θα κάνετε και που θα πάτε. Γρήγορα αναγνώρισαν τις αρχηγικές σου τάσεις και σε ακολουθούσαν πάντοτε. Ήταν ο αείμνηστος Γ. Κανέτσιος που πρώτος μου είπε ότι θα γινόσουν αρχηγός όλων των σκύλων που υπήρχαν εκεί που γεννήθηκες, στην κατασκήνωση. Μου είπε επίσης ότι γι' αυτό το χαρακτηριστικό σου θα αντιμετώπιζα στο μέλλον προβλήματα. Κι είχε δίκιο και στα δύο. Με τη διαφορά ότι ποτέ δεν προκάλεσες πρώτος άλλο σκύλο. Δεν ανεχόσουν τσαμπουκάδες και το έδειχνες. Δεν ήθελες άλλοι αρσενικοί σκύλοι που δεν γνώριζες να πλησιάζουν τη μητέρα σου. Αν ο άλλος δεν το καταλάβαινε αμέσως, τότε είχε (και είχα) πρόβλημα.

Από κουτάβι μιλούσες. Σου μιλούσα και τραγούδαγες. Γύριζα σπίτι και μου μιλούσες, με κατσάδιαζες που είχα λείψει. Μεγαλώνοντας έκανες το ίδιο με όλους τους ανθρώπους που γνώριζες και αγαπούσες. Οπως και με τους φίλους σου, τους έβλεπες από μακριά κι έτρεχες να τους συναντήσεις τραγουδώντας. 

Είχες και μια απέραντη καλοσύνη. Δεν αντέδρασες ποτέ σε μικρό (διάβαζε συμπλεγματικό) σκυλί που σου γαύγιζε ή σου επιτιθόταν. Οι γάτες του σπιτιού κατάλαβαν αμέσως αυτή την καλοσύνη που σε διέκρινε και σε εμπιστεύτηκαν. Το ίδιο και τα γατάκια τους. 

Αυτό τον χαρακτήρα σου αγάπησε και ο αξέχαστος φίλος μας, ο Λύκος. Αυτός ο χαρακτήρας σου ήταν που σε έκανε "διάσημο" και "πρώτη φίρμα" στη Ρόδο. Εγινες "θέμα" στην Ενημέρωση των δημοσιογράφων από την αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ.




Ησουν τόσο πιστός και δεμένος μαζί μου, που δεν απομακρυνόσουν ποτέ από κοντά μου. Παρουσίασες το ίδιο πρόβλημα με τη μανούλα σου. Εσύ όμως το πάλεψες και άντεξες τρία χρόνια, παρόλο το καλαζάρ που "τσίμπησες" στη Ρόδο. Αποφάσισες να "φύγεις" σήμερα, 10 μέρες μετά τα γενέθλιά σου, αφήνοντάς με μόνο και άδειο. Θα σε θυμάμαι πάντα αγαπημένε μου Ρεμπελάκο. Κι εκεί που είσαι πλέον, να μου φιλήσεις όταν τη δεις την Πέρσα, τη μητέρα σου.





5 comments:

  1. Δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω απο κοντά αυτον τον σκύλο,
    πιστεύω οτι θα τα βρίσκαμε πολύ καλά μεταξύ μας.
    Θα τον θυμάσαι πάντα, ξέρω οτι είχατε μία μοναδική επικοινωνία και δυνατό δεσμό οι δυό σας.
    Λυπάμαι γι αυτή την απώλειά σου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

      Delete
  2. Λυπαμαι ειλικρινα, ειναι μεγαλη απωλεια, ιδια με ανθρωπου...

    ReplyDelete
  3. You really make it appear so easy together with your presentation however I in finding this topic to be actually one thing which I think I might by no means understand.
    It seems too complex and very wide for me. I am looking forward in your next post, I'll attempt to get the hang of it!

    ReplyDelete
  4. 'Ασχετο αλλά θέλω να το γράψω κάπου:

    O (δήμαρχος Ν.Φ)Βασιλόπουλος σε συνάντηση που είχε πριν 1.5 χρόνο+ με άτομα του κλάμπ ορίτζιναλ είπε ότι δεν είναι 50 τα δέντρα που θα κοπούνε όπως λένε αυτοί αλλά 55.
    Δημοσίευσα πριν λίγο καιρό σε αριστερό γκρούπ σχόλιο - απόσπασμα απο την γουίκιπίντια που αναγράφει
    ότι είναι 15 χιλιάδες τα δέντρα του άλσους Ν.Φ.

    Κάποιος ωστόσο κατέβασε/αν το άρθρο της γουίκιπίντια
    για να μην γελοιοποιηθούνε διάφοροι και ΄οχι λίγοι.
    Αλλά δεν πειράζει βρήκα άλλα:
    Οπότε με τα νέα λίνκ που αναγράφω αποδεικνύεται ότι το άλσος διαθέτει 480 στρέμματα(!).
    http://athenshotspot.weebly.com/pi940rhokappaalpha.html
    https://foursquare.com (βάλτε στο google αυτό όπως και τις λέξεις -φράση''άλσος Ν.Φιλαδέλφειας'')
    http://wikimapia.org (ομοίως).

    Για τα στρέμματα του άλσους ,κάποιοι πρωταγωνιστές
    μιάς εφημερίδας που κάνουνε συνέχεια ρεπορτάζ για το θέμα(Χοτζικοί) γράφανε 'οτι 5 στρέμματα ότι θα πάρει η Άεκ ενώ την ίδια στιγμή ακουγόντουσαν και άλλα νούμερα -άλλοι για 2-3,4 άλλοι για 3-4. Υποθέτουμε(ας πούμε) ότι έχουνε δίκιο οι πιο σκληροί επικριτές.

    Οπως βλέπετε όμως οι βαρύγδουπες εκφράσεις ''παίρνει το άλσος η Άεκ'' κτλ δεν ισχύουν με δεδομένο το μεγάλο εύρος της επιφάνειας γής του άλσους(480στρ).Και όχι μόνο οι βαρύγδουπες ..

    Ανατρέξτε στο googlemaps και δείτε μόνοι σας τα μεγέθη.

    Eπίσης εξηγήστε σε άλλους οι πιο γνώστες τι σημαίνει 2 στρέμματα τι 5, τι 4 διότι δεν έχουν και τόσο μεγάλη αίσθηση αρκετοί και δεν σχηματίζεται στην φαντασία τους η παράσταση αυτή ούτε του πώς /πόσο είναι 2,4,5 στρέμματα ούτε η αναλογία συνολικού εύρους σε σχέση με αυτά που θα μειωθούνε.

    Για να είμαι σωστός και με τα νέα δεδομένα να πώ ότι το όλον είναι ζήτημα σούπερ υπερβολικά μικρής σημασίας-αμελητέας.
    Ευχαριστώ.
    *Στα 5 στρέμματα δεν υπάρχουν παντού δέντρα γι'αυτό και είναι 55 και όχι 155.Είμαι κατά 70 τοις εκατό σίγουρος γι'αυτό διότι πίσω απο το γήπεδο
    υπάρχουν 10 δέντρα και ένα κενό και μετά 40-45 δέντρα.
    Στα 5 στρ δηλαδή υπάρχει κενή επιφάνεια γής κάτι φυσιολογικό διότι εκεί είναι η πόρτα και έτσι το σχεδίασε ο αρχιτέκτονας.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...