April 15, 2013

Μια Αλέκα με παντελόνια




Παρά τη δραστική αλλαγή στην εμφάνιση, με τα παντελόνια στη θέση της φούστας τύπου θεούσας, οι πληροφορίες δείχνουν ότι τίποτα άλλο δεν πρόκειται να αλλάξει.  Πράγμα λογικό, σύμφωνα τουλάχιστον με την ιστορία. Γιατί η ιστορία θέλει το νέο γραμματέα του κόμματος να έχει τα ίδια «προσόντα» με τον αποχωρούντα.

Πρέπει, δηλαδή, να πιστεύει ότι ένα είναι το κόμμα – το ΚΚΕ. Ότι μία αλήθεια υπάρχει – αυτή που πιστεύει και διαλαλεί το κόμμα. Ότι όλοι οι άλλοι είναι οπορτουνιστές ή εχθροί ή πράκτορες  (του εχθρού ή της ασφάλειας). Πρέπει να πιστεύει επίσης ότι όσο πιο κοντά βρίσκεται κάποιος στις θέσεις του ΚΚΕ, τόσο μεγαλύτερος εχθρός του είναι.

Πρέπει να είναι σίγουρος ότι ακόμα και όταν η κυβέρνηση εξαθλιώνει με τα μέτρα της τον κόσμο, το κόμμα πρέπει να λέει ότι η κατάσταση θα αλλάξει μόνον όταν όλοι οργανωθούν στο ΚΚΕ. Να δέχεται ότι το κόμμα δεν συνεργάζεται με κανέναν, ακόμη και για μικρά ζητήματα, εάν δεν αναγνωρίσουν προηγουμένως την πρωτοκαθεδρία του ΚΚΕ.

Όλα αυτά δεν προοιωνίζονται ένα καλύτερο μέλλον για το ΚΚΕ. Μάλλον προδιαγράφουν τη συνέχιση της ίδιας πορείας.  Αυτής που οδήγησε στην εκλογική καταρράκωση και την αποξένωση από την κοινωνία και τα πραγματικά προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει. Ατυχώς για το ΚΚΕ, τελευταία αντιμετωπίζει προβλήματα και η Β. Κορέα.



6 comments:

  1. Κάποια σχόλια:
    ...οι πληροφορίες δείχνουν ότι τίποτα άλλο δεν πρόκειται να αλλάξει ...
    Επιτέλους ας πάρουν άλλοι κομματικοί σχηματισμοί την πρωτοπορία. Να πείσουν ότι αυτοί είναι οι σωστοί και αξίζει να τους ακολουθήσεις. Το ΚΚΕ δεν εμποδίζει. Οι πλατείες το έδειξαν ετσι κι αλλιώς.

    Πρέπει να πιστεύει επίσης ότι όσο πιο κοντά βρίσκεται κάποιος στις θέσεις του ΚΚΕ, τόσο μεγαλύτερος εχθρός του είναι.
    Από που συνάγεται αυτό;

    ...το κόμμα πρέπει να λέει ότι η κατάσταση θα αλλάξει μόνον όταν όλοι οργανωθούν στο ΚΚΕ. Να δέχεται ότι το κόμμα δεν συνεργάζεται με κανέναν, ακόμη και για μικρά ζητήματα, εάν δεν αναγνωρίσουν προηγουμένως την πρωτοκαθεδρία του ΚΚΕ.

    Το ΚΚΕ αντίθετα λέει να οργανωθούν στους τόπους δουλειάς, αλλάζοντας τους συσχετισμούς στα σωματεία.

    Αυτής που οδήγησε στην εκλογική καταρράκωση και την αποξένωση από την κοινωνία και τα πραγματικά προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει.
    Τα κατά καιρούς λάθη τακτικής του ΚΚΕ που πέρσι από το 8.5% σε ένα μήνα πήγε στο 4.5% γιατί να τα χρεώνεται η στρατηγική ενός κόμματος αρχών; Αν οι συγκεκριμένες αρχές δεν σε καλύπτουν, υπάρχουν και άλλες επιλογές(υπάρχουν άραγε;)

    Επίσης:
    - Τι θα περίμενες εσύ απ' το συνέδριο του ΚΚΕ και ποιος θα επιθυμούσες να εκλεγόταν ΓΓ;
    - Γιατί ασχολείστε (γενικά μιλώ) με ένα κόμμα του 4.5%; Αστο να πάει στο διάολο!
    Τελευταία (με χιούμορ) ερώτηση:
    - Γιατί ο μπούλης ο Κιμ δεν πατάει αυτό το γαμημένο το κουμπί αφού έχει προβλήματα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το πρόβλημα spiral είναι ότι δεν φαίνεται πουθενά κομματικός σχηματισμός ικανός και πρόθυμος να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση.

      Συνάγεται από το μένος με το οποίο επιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      Στους δρόμους, στις διαδηλώσεις το ΚΚΕ πάντοτε διαδηλώνει μόνο του. Θέλουν την αλλαγή στα σωματεία, ώστε αυτά να πάψουν να είναι της εργοδοσίας ή της ΓΣΕΕ(σωστό) και να γίνουν του ΠΑΜΕ.

      Η στρατηγική του ΚΚΕ το οδήγησε εδώ, όπως η στρατηγική του το 1944 οδήγησε στον Εμφύλιο και το μετέπειτα αστυνομικό κράτος. Να σου θυμίσω ότι τότε η "γραμμή" ήταν "δεν χτυπάμε τους Εγγλέζους γιατί είναι σύμμαχοι των Σοβιετικών". Τις άλλες επιλογές τις ψάχνω κι εγώ.

      Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα κάτι άλλο.
      Ασχολούμαι γιατί βλέπω νέα παιδιά να πιστεύον ακόμα σε αυτό το μόρφωμα και με λυπεί.
      Για τον μπούλη έχω την ίδια απορία.

      Delete
    2. Ολα αυτά που αναφέρεις είναι τακτικά και όχι στρατηγικά λάθη του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ μιλάει για σοσιαλισμό και μόνο για σοσιαλισμό και αυτή είναι η στρατηγική του.
      Ξεκάθαρα, χωρίς αναθεωρητισμούς και κωλοτούμπες!
      Το οτι επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ με υπερβάλλοντα ζήλο φορές-φορές ξενίζει και μένα, γιατί παρακάνοντάς το δίνει πόντους που δεν αξίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ.
      Αν μη τι άλλο, το ΚΚΕ ενενήντατόσα χρόνια έχει διδαχθεί απ' τη ιστορία, έχει συνεργαστεί με λοιπές αριστερές δυνάμεις και την έχει πατήσει μεγαλοπρεπώς και στο απώτερο παρελθόν και με αίμα. Ενδεικτικά:

      - Παλλαϊκό Μέτωπο - Σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα

      - Ο Συνασπισμός στα γεννοφάσκια του.

      Τέλος και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, όσο δε γουστάρω να υπερασπίζομαι τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλο τόσο δε γουστάρω να κρύβουν όλοι οι "άλλοι" τις δικές τους μαλακίες κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και προχωρούν σε αξιοθρήνητες συγκρίσεις και συμψηφισμούς, τόσο συμπαθέστερο θα κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό θέλουν, έχει καλώς. Το ΚΚΕ αναδεικνύει τη διαχρονική διολίσθηση θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η φωνή του σ' αυτή τη φάση συγχέεται με των "άλλων".
      Όπου "άλλοι" βάζεις την τρικομματική και τους συν αυτή.
      (και σόρι για το σεντόνι)

      Delete
    3. Μιλάει για σοσιαλισμό, αλλά τον περιμένει να έρθει από τη βάση.

      Προσωπικά, δεν βλέπω να έχει διδαχθεί τίποτα από τα λάθη του, από το 1940 μέχρι σήμερα. Η επόμενη από το Σύμφωνο Σοφούλη - Σκλάβαινα προσπάθεια συνεννόησης με άλλες δυνάμεις, ήταν με τον εξαναγκασμό του ΕΛΑΣ να συμμαχήσει με τον ΕΔΕΣ!

      Ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει γιατί ετοιμάζεται να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Αν γίνει και επαληθεύσει τους φόβους μας (για παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ) αυτό θα είναι το τέλος της αριστεράς στην Ελλάδα για τα καλά.

      Delete
  2. εγώ ασχολούμε μέ τό ΚΚΕ καί μέ τήν άριστερά γενικότερα γιατί θεωρώ ότι σ' αύτόν τόν χώρο ύπάρχουν κάποιες άμυδρές έλπίδες γιά τό μέλλον αύτής τής κοινωνίας . Καί γι' αύτό έχω άπαιτηση άπό τήν άριστερά καί ειδικώτερα από τό ΚΚΕ νά διαθέτει τήν άνάλογη πνευματική ήγεσία πού θά έχει τήν πολιτική νόηση καίτήν ίκανότητα νά κάνει τόν Μαρξισμό έπιστήμη καί όχι θρησκεία .
    γιώργος -λευκαδα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Προς το παρόν πάντως στο ΚΚΕ έχουν αναγάγει το δογματισμό σε επίσημη θρησκεία.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...