July 24, 2014

Η ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και η αποκατάσταση της αλήθειας


Ίσως κάποιοι θυμάστε την υπόθεση μεταξύ της συγκεκριμένης ασφαλιστικής εταιρίας και εμού. Συγκεκριμένα, όταν πλησίαζε η λήξη της ασφάλειας του αυτοκινήτου μου, έκανα μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για να βρω νέα ασφάλεια. Η αναζήτηση έγινε στις 2/5/14. Βρήκα μέσω του ιστότοπου MONEY MARKET μια συμφέρουσα ασφαλιστική πρόταση. Δήλωσα ως επιθυμητή έναρξη ασφάλισης την 6 Μαΐου.

Κατάφερα να βρω τα χρήματα στις 29/5/14 και έκανα την κατάθεση αμέσως στο λογαριασμό που μου είχαν πει, με αλεπάλληλα emails και SMS. Σε πολύ λίγο χρόνο μου έστειλαν ηλεκτρονικά το συμβόλαιο, όπου είδα ότι η έναρξη της ασφάλισης ήταν στις 6/5/14, την ημερομηνία που είχα βάλει ενδεικτικά εγώ στο site για να μου κάνουν την προσφορά. Αυτό μου έκανε αρνητική εντύπωση και τηλεφώνησα στην ασφαλιστική εταιρία, το συμβόλαιο της οποίας έβλεπα στην οθόνη του υπολογιστή. Μου είπαν ότι έτσι γίνεται και δεν έχει σημασία αν κατέθεσα τα χρήματα στις 29/5, ήμουν ασφαλισμένος από τις 6/5, όταν έκανα την αναζήτηση. Στην ερώτηση, γιατί τότε δεν μου είχαν στείλει το συμβόλαιο, ουσιαστικά δεν πήρα απάντηση. Τους είπα για το νέο νόμο που ίσχυε, αλλά ούτε με αυτό άλλαξε τίποτα. Πλήρωσα, επί της ουσίας, για 180 μέρες ασφάλισης και μου έδωσαν 157.

Στη συνέχεια, ανέβασα στις 29/5 μια ανάρτηση όπου παρέθετα αυτά τα στοιχεία με τη δική μου οπτική, ανάρτηση την οποία έστειλα στην εταιρία. Διαβάζοντάς την, είναι αλήθεια ότι δεν σχημάτιζες την καλύτερη εικόνα για αυτή. Η ασφαλιστική εταιρία αρχικά τηλεφωνικά και email, και αργότερα με επιστολή μου ζήτησε να αφαιρέσω την ανάρτηση. Το έκανα την ίδια μέρα (29/5). Κάποια blogs την είχαν ήδη αναδημοσιεύσει.

Αντιγράφω από την επιστολή της εταιρίας (διατηρώ την ορθογραφία και τη σύνταξη της επιστολής): "Ο νόμος που αναφέρεστε στο κείμενο σας είναι ο 4261/2014 ο οποίος δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την 5/5/2014. Ως εκ τούτου, την 2/5/2014 που απευθυνθήκατε στον διαμεσολαβητή μας για την ασφάλιση του οχήματος σας, δεν είχαν νομοθετηθεί τα όσα περιγράφετε στο κείμενο σας περί καταβολής του ασφαλίστρου πριν την έκδοση του συμβολαίου. Επίσης, όπως θα αντιλαμβάνεστε, την ίδια ημέρα με την δημοσίευση της νέας νομοθεσίας καμία εταιρία δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα τα οποία προϋποθέτουν πλήθος μηχανογραφικών - και όχι μόνο - αλλαγών.

Όπως προκύπτει από τα προαναφερόμενα, το ασφάλιστρο που σας χρέωσε η εταιρία μας αντιστοιχεί σε ασφαλιστική κάλυψη 180 ημερών και όχι 157 όπως λανθασμένα αναγράφετε κάτι το οποίο βέβαια μπορείτε να πιστοποιήσετε από το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού κεφαλαίου σχετικά με την έναρξη της ασφαλιστικής κάλυψης για το όχημα σας.

Βάση των παραπάνω παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα και δημοσίως σε ανάκληση του κειμένου το οποίο αναρτήθηκε σε συγκεκριμένο blog και αναδημοσιεύτηκε από άλλα, διαφορετικά επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας εναντίον σας".

Σήμερα, η εταιρία μου έστειλε Εξώδικη Διαμαρτυρία και Κλήση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: "Επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματος μας εναντίον σας, για τελευταία φορά ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να προβείτε σε σχόλιο, με το οποίο θα δηλώνετε ότι ανακαλείτε το προηγούμενο δυσφημιστικό δημοσίευμά σας, σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον σας, αστικώς και ποινικώς".

Από ό,τι γνωρίζω, ένας νόμος αρχίζει να ισχύει με τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Εγώ ρωτώ μόνον αυτό: Αν ο νόμος δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 5/5, γιατί δεν ίσχυε στις 6/5;



2 comments:

  1. Ωχ! Δεν μας βλέπω καλά swell.
    Κάτι με δήλωση μετανοίας μου μοιάζει αυτό…
    Αποκήρυξέ τους.
    Μετά βδελυγμίας…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι υπόγραψα, αποκηρύσσοντας τον κακό μου εαυτό.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...