March 11, 2007

Επιδημία



Φασισταριό χαρακτήρισε αυτούς που προξενούν ζημιές ο Γιακουμάτος. Πάλι ο γάϊδαρος και η κεφάλα του. Τη δήλωση του αδελφού του Ψωμιάδη για τον Κύπριο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη την ξέχασε; Να μας πει γιατί οι μπάτσοι δεν πιάνουν όσους προξενούν ζημιές. Γιατί δεν θέλουν ή γιατί είναι ανίκανοι; Έκανε και μια απαράδεκτη δήλωση για τον Α. Αλαβάνο επειδή πήγε να δει τους συλληφθέντες φοιτητές στη ΓΑΔΑ.

Χθες στο MEGA, φοιτήτρια εκπρόσωπος της ΔΑΠ, στην εμφάνιση comme il faut, όταν της δόθηκε ο λόγος φανέρωσε τον πλούσιο εσωτερικό της κόσμο. Πολύδωρας και Γιακουμάτος, όλα σε ένα. Είπε ότι τις καταστροφές και τις επιθέσεις κατά των μπάτσων τις κάνουν οι φοιτητές. Ο παρευρισκόμενος συνδικαλιστής αστυνομικός είπε ότι ο φοιτητής που είχε τραυματιστεί, γεγονός που ήταν ορατό, μπορεί να είχε αυτοτραυματιστεί. Όταν προβλήθηκε video με μπάτσο να κλωτσάει φοιτητή πεσμένο στην άσφαλτο και του ζητήθηκε να σχολιάσει την ενέργεια του συναδέλφου του, είπε ότι δεν μπορούσε να κρίνει γιατί το video ήταν αποσπασματικό! Σωστά. Ίσως ο μπάτσος είχε θεωρήσει τον πεσμένο φοιτητή μπάλα και της κλωτσιάς να είχε προηγηθεί κεφαλιά, στο ποδόσφαιρο όλοι ξέρουμε ότι συμβαίνουν τα πάντα. Όταν φοιτητής του είπε ότι «δεν μασάμε», έσπευσε να δηλώσει πως δεν χρησιμοποιεί γλώσσα πεζοδρομίου. Η πρώτη φορά που αυτή η φράση βγήκε από δημόσια χείλη, ήταν από τα χείλη της Μαριέττας. Του πεζοδρομίου είσαι Μαριέττα. Ακούς; Και δεν μπορούμε να αρνηθούμε αυτόν τον χαρακτηρισμό όταν προέρχεται από μπάτσο. Γιατί είναι σε όλους μας γνωστό ότι ο μέσος μπάτσος μιλάει πολύ σωστά ελληνικά, είναι μονίμως με το σεις και το σας και γενικώς, τύφλα νάχει ο Μπαμπινιώτης. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι και ο Πολύδωρας είναι λάτρης των αρχαίων ελληνικών. Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, όπως είχε ευφυώς πει ο Νεύτωνας.

Σαν επιδημία απλώνεται η φασίσουζα νοοτροπία.

Τι κατάφερε με όλα αυτά η κυβέρνηση; Να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Και όταν ο θεός σηκώνει τρικυμία, είναι μάταιο να πιστεύεις ότι θα καταλαγιάσεις τη θάλασσα ρίχνοντας λάδι (Ν. Καζαντζάκης).

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...