March 25, 2007

Ο κώλος και το βρακί του



Tι ήθελαν οι Εγγλέζοι με το φουσκωτό στον Περσικό κόλπο να κάνουν νηοψίες σε Ιρανικά πλοία; Για ψαροντούφεκο πήγαιναν; Δεν ήξερα ότι με τόσο πετρέλαιο έχει ακόμα ψάρια ο Περσικός. Θα το έχω υπόψη μου. Πήγαν επειδή πήγε ο κώλος (Μπους) και έτσι πήρε θάρρος και το βρακί του (Μπλερ) και θεωρεί όλο τον πλανήτη οικόπεδό του.

Γιατί ενοχλούνται από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν; Φοβούνται ότι θα αποκτήσει πυρηνική βόμβα; Γιατί δεν φοβούνται το Πακιστάν και το Ισραήλ που αποδεδειγμένα έχουν πυρηνικά όπλα; 18 χρόνια φυλακή έφαγε ο Βανούνου επειδή αποκάλυψε το ισραηλινό πυρηνικό πρόγραμμα. Μήπως επειδή οι ηγεσίες των δύο χωρών είναι φιλικές προς τις ΗΠΑ; Και γιατί το υποκατάστημα των ΗΠΑ ΟΗΕ κινεί τη διαδικασία κυρώσεων κατά του Ιράν; Και γιατί ο Μπαν Κι-Μουν, ενώ η επίθεση και η εισβολή στο Ιράκ έχουν χαρακτηριστεί παράνομες από τον ΟΗΕ, κάνει την πάπια για τις βόλτες των Εγγλέζων πεζοναυτών στον Περσικό;

Το υποκατάστημα ΟΗΕ αποδέχεται τα 200 μίλια χωρικά ύδατα που αυθαίρετα έχουν ορίσει ΗΠΑ, Αργεντινή, Περού και άλλες χώρες. Η Αγγλία όταν επιτέθηκε στην Αργεντινή για τα Φώκλαντς, είχε 3500 μίλια χωρικά ύδατα. Την ίδια στιγμή, ο ΟΗΕ σφυρίζει αδιάφορα όταν η Τουρκία απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα, αν η τελευταία επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε 12 μίλια, δικαίωμα αναφαίρετο από το Διεθνές Δίκαιο.

Κάπταν Σταύρο είσαι να πάμε το καλοκαίρι στον Περσικό για ροφούς;

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...