April 11, 2007

Κράτος παντόφλα


Άψογος ο κρατικός μηχανισμός είπε ο υπουργός Κεφαλογιάννης, σχολιάζοντας τα του ναυαγίου στη Σαντορίνη. Με δεδομένο ότι τα σκάφη που κινήθηκαν από την πρώτη στιγμή σε βοήθεια του SEA DIAMOND ήταν όλα ιδιωτικά, λάντζες, ένα ρυμουλκό και ένα μικρό ferry-boat (ελληνικά παντόφλα), ρωτάω που είδε ο υπουργός την επέμβαση του κρατικού μηχανισμού. Εκτός εάν παντόφλες και λάντζες είναι, πάντα κατά τον υπουργό, συστατικά στοιχεία του Νεοδημοκρατικού κράτους.

2 comments:

  1. Το κράτος δεν έχει ναυαγοσωστικούς μηχανισμούς για 1500 άτομα και καλώς είναι έτσι. Φαντάσου να περίμεναν ναυαγωσωστικά με δημόσιους υπαλλήλους ναυαγοσώστες στην Κρήτη, στη Ρόδο, στη Σαντορίνη, στη Μύκονο, στην Ανδρο, στην Εύβοια και βάλε όπου αλλού θέλεις... Και να γίνει το ναυάγιο στη Ζάκυνθο... Πού είναι το κράτος, πού είναι τα ναυαγοσωστικά με τους δημόσιους υπαλλήλους που κάθονται, θα ουρλιάζαμε όλοι.

    Το ΥΕΝ είναι αρμόδιο να κινητοποιήσει και να συντονίσει τους ναυαγοσώστες, κάθε προέλευσης, αφού ειδοποιηθεί. Επίσης το ΥΕΝ και οι υπηρεσίες του είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της αξιοπλοΐας των πλοίων. Αυτή ήταν και η κατηγορία κατά του ΥΕΝ με το ναυάγιο του Σαμίνα: Όχι ότι δεν έβγαλε τους ναυαγούς από τη θάλασσα, αλλά ότι άφησε να κυκλοφορεί ένα σαπιοκάραβο και πάνω σ' αυτό απάντησε ο Σημίτης τότε "Αυτή είναι η Ελλάδα!" Πράγματι αυτή είναι, αλλά δεν έκανε και τίποτα για να την αλλάξει - όπως δεν κάνει τώρα και ο χοντρούλης.

    Αν αφαιρέσουμε την καθυστέρηση στην ειδοποίηση του ΥΕΝ κατά το ναυάγιο στη Σαντορίνη, οι κινήσεις δεν πήγαν και άσχημα - φυσικά, κυρίως επειδή είχε καλό καιρό και ήταν μέρα... Με κακοκαιρία και νύχτα θα θρηνούσαμε σίγουρα 200-300 θύματα, από τους 1500 επιβάτες!

    ReplyDelete
  2. Φίλε Λευτέρη,
    Όταν έχεις εκατοντάδες νησιά και περιμένεις πολλά από τον ναυτικό τουρισμό οργανώνεσαι κατάλληλα. Επειδή όμως εδώ είναι Ελλάδα, δεν υπάρχει πουθενά στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο σταθμός εξοπλισμένος για τέτοια περιστατικά. Με τα γνωστά αποτελέσματα.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...