April 13, 2007

Ναυάγια


Ένα χρόνο μετά το ναυάγιο του SEA DIAMOND δεν έχουμε μάθει ποιος έδωσε την εντολή για τη μετακίνηση του προσαραγμένου πλοίου. Και μόνο αυτό το γεγονός, αποδεικνύει τη μέγιστη οργάνωση και ικανότητα του Λιμενικού και του ΥΕΝ. Ειδικά για το Λιμενικό στα Φηρά, αυτό αποδείχτηκε όταν δεν είδαν / δεν άκουσαν / δεν κατάλαβαν ότι το πλοίο είχε προσαράξει έξω από το λιμάνι. Και το ΥΕΝ ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από επιβάτη του SEA DIAMOND.


Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε το ΕΛΚΕΘΕ και το πλήρως εξοπλισμένο Ω/Κ πλοίο ΦΙΛΙΑ, που με το βαθυσκάφος που έχει προσπαθεί να μειώσει τις συνέπειες από τη βύθιση του πλοίου.

Η μόνη οδός διαφυγής για την κυβέρνηση από τα ναυάγια στη θάλασσα και τα Δημόσια Ταμεία είναι η Eurovision με τον Σαρμπέλ. 

Κι ένα χρόνο μετά και παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και των τοπικών φορέων, ούτε το κράτος ούτε η πλοιοκτήτρια εταιρία έχουν κάνει τίποτα για την ανέλκυση του κουφαριού του ναυαγισμένου πλοίου. Αδιαφορώντας για τη μόλυνση που έχει ήδη προκληθεί και γι' αυτή που σίγουρα θα προκληθεί στο μέλλον. Αδιαφορώντας και για τις συνέπειες που θα έχει το γεγονός στην τουριστική κίνηση του νησιού. Όταν ο τουρισμός αποτελεί την κύρια με διαφορά πηγή εσόδων για τη Σαντορίνη!

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...