April 22, 2007

Υπάρχουν άνθρωποι




ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ! Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορώ να πω γι' αυτούς τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Τα ονόματά τους από το blog της Αμαλίας.
 
Γιώργος Κλούβας, γιατρός ογκολόγος - χημειοθεραπευτής & κυρίες Χατζάκη και Τζώρτζου από την Κοινωνική Υπηρεσία, στο Ερρίκος Ντυνάν όλοι
Αθηνά Βαδαλούκα, Ιατρείο Πόνου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και το Ιατρικό Κέντρο
Γιάννης Σάρμας, νευρολόγος στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων
Πέννυ Λιόση, ακτινοθεραπεύτρια στον Άγιο Σάββα
Λουίζα Βίνη, ακτινοθεραπεύτρια στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Βαγγέλης Μπριασούλης, ογκολόγος - χημειοθεραπευτής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων



Και μια προσωπική κατάθεση:
9 Ιουλίου 2002. Είμαι με μοτοσικλέτα στη Λ. Κηφισιάς στη γωνία με την Πεντέλης στο Μαρούσι. Πίσω μου 40-50 μέτρα βρίσκεται ένα ασθενοφόρο που οι σειρήνες του ουρλιάζουν. Έχουμε κόκκινο φανάρι. Αποφασίζω να κόψω τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από την Πεντέλης. Ξεκινάω σιγά-σιγά, σταματάω τα αυτοκίνητα στα δύο πρώτες λωρίδες και ένας ηλικιωμένος στη τρίτη λωρίδα δεν σταματάει και πέφτει πάνω μου. Βγαίνει από το αυτοκίνητο και μου λέει "Που πας ρε κωλόπαιδο;" Απαντώ "Δεν ακούτε το ασθενοφόρο;" Και με στέλνει αδιάβαστο λέγοντας "Και τι με νοιάζει εμένα".
Το δεξί μου χέρι πάνω από τον καρπό είχε αλλάξει σχήμα. Έκανε γωνία 30 μοιρών. Σταματάω ένα ταξί (ο ηλικιωμένος έφυγε) και, ξεχνώντας τελείως ότι το ΚΑΤ απέχει από το συγκεκριμένο σημείο ένα χιλιόμετρο, ζητάω από τον οδηγό να με μεταφέρει στο ΥΓΕΙΑ. Εκεί στα εξωτερικά Ιατρεία, με το κράνος και την τσάντα του computer στο αριστερό χέρι, μου λένε ότι πρέπει να πληρώσω πριν οτιδήποτε άλλο! Αφού πλήρωσα μου βγάζουν ακτινογραφία. Δείχνει συντριπτικό κάταγμα. Θεραπεία (μου είπε ο γιατρός που εξέτασε την ακτινογραφία) μόνο με εγχείρηση. Με παραλαμβάνει ο εφημερεύων εκείνη τη μέρα ορθοπεδικός, Στυλιανός Κασωτάκης. Μου επαναλαμβάνει τη διάγνωση του προηγουμένου γιατρού (περί εγχείρησης) και προσθέτει ότι ο ίδιος ακολουθεί μια παλιά κινεζική μέθοδο ανάταξης και με ρωτάει αν δέχομαι να κάνει μια προσπάθεια μήπως και αποφύγω την εγχείρηση. Δέχτηκα. Η μέθοδος, αν και πολύ οδυνηρή, ήταν αποτελεσματική. Μου έβαλε το χέρι σε γύψο, τον ευχαρίστησα και έφυγα.
Την επόμενη μέρα, χτυπάει το κινητό μου και είναι ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής του ΥΓΕΙΑ (λυπάμαι ειλικρινά γιατί δεν θυμάμαι το όνομά του). Μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι κακώς ο κ. Κασωτάκης έκανε ανάταξη στο χέρι μου, ότι στο μέλλον θα είχα πρόβλημα, ότι δεν θα μπορούσα να κινήσω κάποια δάχτυλα και ότι έπρεπε το πολύ σε μία εβδομάδα (για να μην προλάβει να "δέσει" το χέρι) να ξαναπάω στο νοσοκομείο για να μου (ξανα)σπάσει το χέρι και να κάνει την εγχείρηση! Μόνο η δική του αμοιβή θα ήταν 4.500 ευρώ.
Δεν ακολούθησα την "επιστημονική" συμβουλή του. Μετά από έξι μήνες το χέρι μου ήταν απολύτως καλά και δεν έχω καμμία δυσκολία να κάνω οποιαδήποτε κίνηση.

Στυλιανέ Κασωτάκη, σ' ευχαριστώ πολύ άλλη μια φορά μέσα από την καρδιά μου.

7 comments:

  1. Μπράβο τους!

    ReplyDelete
  2. eixa paei k'egw ston orthopediko pou anafereis sto Ygeia gia ta gonata mou. ontws polu kalos k'san anthrwpos k'san giatros. elpizw mono na tuxei na diavasei ta sxolia sou!:)
    o Dieuthunths ths klinikhs, prepei na'nai megalo tomari...fantazomai afou ta epsale ston kurio Kaswtakh pou s'afhse na fygeis xwris egxeirhsh, espeuse na sou thlefwnhsei gia na se peisei oti o giatros pou eides htan asxetos... oso gia ton hlikiwmeno, na prosexei giati kapoia mera oi seirhnes tha ourliazoune gi'auton..

    ReplyDelete
  3. London Girl,

    I remember I asked the old guy what would have been his reaction, should he be the person in the ambulance. His answer? "Go fuck your self kolopaido"...

    ReplyDelete
  4. I am speechless... kati tetoioi kwlogeroi skotwnoun kosmo( h afhnoun na pethanei kosmos me th sumperifora tous!) otan omws einai ekeinoi in trouble, theloun olo ton kosmo sta podia tous k'xesthkan gia tous upoloipous! bravo sou pou (elpizw)pws de tha gineis san auton sthn hlikia tou!!

    ReplyDelete
  5. Φίλε, γειά σου και πάντα φουρτουνιασμένη, όπως το θες , η θάλασσά σου, αλλά ΠΟΤΕ ΚΑΚΟΤΥΧΗ.
    Σχετικά με το προσωπικό περιστατικό σου, μπράβο σου που είχες το κουράγιο να το καταγγείλεις.
    Η βιομηχανία των εγχειρήσεων στη χώρα μας έχει ως έδρα της το ΕΣΥ. Επικεφαλής της καλοστημένης επιχείρησης είναι οι πανεπιστημιακοί γιατροί, που έχουν το δικαίωμα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

    ReplyDelete
  6. Χριστίνα20 November, 2014 00:41

    Φίλε Swell γεια σου κι από μένα και πάντα με μπονάτσα στα πελάγη που βρίσκεσαι...!
    Σχετικά με το παρόν θέμα, το ΥΓΕΙΑ έχει αναρτημένα τα ονόματα των ιατρών-συνεργατών στην ιστοσελίδα του, αλφαβητικά και ανά ειδικότητα, σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι να δημοσιοποιήσεις το όνομα του "διευθυντή" της ορθοπεδικής κλινικής... Εδώ να πω πως έχει τύχει να συμβουλευτώ κι εγώ τον κ. Κασωτάκη παλιότερα κι έμεινα ευχαριστημένη από την αντιμετώπισή του στο δικό μου πρόβλημα.
    Δυστυχώς, τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι λίγο πολύ εμπόριο, πρώτα θα κοιτάξουν την τσέπη σου και μετά θ'ασχοληθούν με τον ασθενή...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χριστίνα, αναζήτησα στο ΥΓΕΙΑ το όνομα του "κυρίου" αυτού, αλλά τα ονόματα που υπάρχουν αφορούν μόνο τον ενεστώτα χρόνο κι όχι παλιότερα.

      Πρέπει να σου πω ότι πριν από μερικούς μήνες χρειάστηκε να ξαναδώ τον κ. Κασωτάκη, μετά από ένα "δίτροχο ατυχηματάκι". Η αντιμετώπιση που μου επιφύλαξε ήταν ακόμα καλύτερη.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...