June 23, 2007

Διακοπές


 
Τέλη Ιουνίου με καύσωνα στην ανυπόφορη Αθήνα του τσιμέντου, της ασφάλτου και του ανύπαρκτου πράσινου. Κι όλοι σκεφτόμαστε τις διακοπές. Σκεφτόμαστε τις διακοπές ρεύματος που κάνει η ΔΕΗ. Γιατί το δίκτυο δεν αντέχει το φορτίο της μεγάλης ζήτησης για ρεύμα λόγω καύσωνα. Γιατί το 2007 το δίκτυο της ΔΕΗ είναι απαρχαιωμένο. Γιατί δεν το αντικατέστησε. Παρά τα δισεκατομμύρια ευρώ που εισπράττει κάθε χρόνο με τις τιμές που χρεώνει το ρεύμα στους καταναλωτές. Έχει πλάκα να μας απειλεί η ΔΕΗ κάθε φορά που κάνει πολλή ζέστη με black-out, ώστε έτσι να μειώσουμε την κατανάλωση.
Η ΔΕΗ καταδικάστηκε πριν λίγες μέρες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, μετά από καταγγελία / προσφυγή του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η Επιτροπή κατέληξε στο ότι η ΔΕΗ παραβίασε άρθρα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη που αφορούν την προστασία της υγείας.

Ε, βέβαια. Ας ρωτήσει κανείς όσους έχουν την «τύχη» να κατοικούν στην Πτολεμαΐδα ή στη Μεγαλόπολη, για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν από τη λειτουργία των εργοστασίων της ΔΕΗ.

Αλλά ας δούμε τι κάνουμε κι εμείς με τα κλιματιστικά που έχουμε τοποθετήσει στα σπίτια μας. Έχει αντιληφθεί ποτέ κανείς τη θερμότητα που βγάζει η εξωτερική μονάδα ενός κλιματιστικού μηχανήματος την ώρα που λειτουργεί; Κι έχει σκεφτεί ποτέ κανείς πόσο συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας τα εκατομμύρια κλιματιστικά που έχουμε βάλει στα σπίτια μας;

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...