August 9, 2007

(Άλλη μία) Αστυνομική αυθαιρεσία






Καταγγέλλουν αστυνομική αυθαιρεσία και αγριότητα

Πρόσφατα οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο πανεπιστημιακός δάσκαλος με τη σύζυγό του (σε προχωρημένη εγκυμοσύνη), αφού ξυλοκοπήθηκαν άγρια και καταδικάστηκαν σε 19μηνη και 6μηνη φυλάκιση, επειδή διαμαρτυρήθηκαν για άδικο -κατά τη γνώμη τους- τροχαίο πρόστιμο που τους επιβλήθηκε.


Επίσης πρόσφατα, συμπολίτης μας οδηγήθηκε με χειροπέδες και παρέμεινε στο αστυνομικό τμήμα για 24 ώρες, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τον δημόσιο ξυλοδαρμό τοξικομανούς, με αποτέλεσμα να του σχηματισθεί κοινή με τον τοξικομανή δικογραφία και να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο.

Τα γεγονότα καταγγέλλει σε επιστολή που απευθύνεται προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα η Δημοκρατική Συσπείρωση, ζητώντας «να σταματήσουν η αστυνομική αυθαιρεσία και αγριότητα» και βεβαιώνοντας ότι «δεν θα μείνουμε με δεμένα τα χέρια μπροστά σ' αυτές τις πρακτικές».

Στην επιστολή επισημαίνουν ότι «δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για πάγια τακτική, άκρως ανησυχητική» και ότι για «πολλοστή φορά στο τελευταίο εξάμηνο, οι αστυνομικές αρχές παραβιάζουν στοιχειώδη συνταγματικά και δικονομικά δικαιώματα με τρόπο βάναυσο και προκλητικό, ακόμα και στον ίδιο τον χώρο των δικαστηρίων, επαναφέροντας μνήμες άλλων εποχών».

Από το enet.gr της Ελευθεροτυπίας

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...