August 10, 2007

Το απόλυτο χάος



Χάος επικρατεί στο Καραμανλοχωριό. Χίλιες φορές καλύτερο το Στρουμφοχωριό. Χάος στις αποζημιώσεις που (υποτίθεται) θα δώσει η κυβέρνηση σ’ όσους έχασαν την περιουσία τους στις πυρκαγιές. Χάος στο Ταμείο της Φτώχειας (φοβερή σύλληψη – ούτε ο γνωστός πολύδωρας να τόχε σκεφτεί) 70 λεπτά τη μέρα αναλογεί στον καθένα που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Θα πρέπει να τους παρακολουθούν ψυχολόγοι, μην τρελαθούν με τα πολλά χρήματα.

Χάος και στο ΕΣΥ γι’ άλλη μια φορά. Ένα δεκαεφτάχρονο παλικάρι έχασε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη μετά από τροχαίο ατύχημα, γιατί αγγειοχειρουργός βρέθηκε μετά από 12 ώρες και 300 χιλιόμετρα μακριά! Και ο γνωστός λεβιές Αβραμόπουλος, κατά παγιωμένη συνήθεια, κάνει την πάπια. Όπου το ίδιο πτηνό, την πάπια, κάνει και η δικαιοσύνη και σ’ αυτή την περίπτωση.

Χάος και με τις λίστες (των ληστών) και τις υποψηφιότητες στα δύο κόμματα. Στην Α’ Αθήνας για τη ΝΔ και την πρώτη θέση, θα διαγκωνιστούν η Ντόρα Μητσοτάκη (για να μην ξεχνάμε τον πατέρα της) και ο Δ. Αβραμόπουλος. Ποιόν να διαλέξει κανείς; Τη Ντόρα Mitsotakis που για να γλύψει τους Αμερικάνους, την έπεσε στους Ρώσους; Ή τον Δ. Φουμαρόπουλο που είναι μόνο για τα πανηγύρια (κυριολεκτικά) και στα δύσκολα κάνει τουμπεκί;

Απ’ τη Ντόρα και το Μήτσο
Ποιόν άραγε να φτύσω;
Τη ψηλή την τσαπερδόνα που όλα τα ξεπουλά,
Ή το γνωστό λεβιέ που τη Βαρδινογιάννη προσκυνά;
Και τους δυο θα τους μαυρίσω,
Μια άσπρη μέρα μήπως ζήσω.

Από «Τα λόγια της πλώρης». Όχι του Καρκαβίτσα – του Swell.

3 comments:

  1. Κορυφαίο έμμετρο. To blog εξελίσσετε σε talent show.
    Πάντως σχετικά με τη στιχουργική θέλει αρκετή δουλειά ακόμη οπότε μην αφήσεις την πρωινή εργασία.

    ReplyDelete
  2. Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο και την παρατήρηση Παρατηρητή.

    ReplyDelete
  3. Θα πάμε στο στρουμφοχωριό! Όλοι μας!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...