August 21, 2007

Η χήνα και ο Φώτης


Η χήνα είναι κατοικίδιο πτηνό που μοιάζει με την πάπια.. Τα δάχτυλά της είναι ενωμένα με νηκτική μεμβράνη. Έχει μείνει στην ιστορία ο χήνος πάνω στα φτερά του οποίου ταξίδεψε και γνώρισε τον κόσμο ο Νιλς Χόλγκερσεν. Κι έφτασε η ώρα η ιστορία να καταγράψει τον δεύτερο χήνο της. Τον ακόμα και τώρα αρχηγό ΓΕΕΘΑ Χηνοφώτη, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές με τη ΝΔ.


Ο θεσμικός Καραμανλής, μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών με την επίκληση (ως εθνικής σημασίας θέματος) του προϋπολογισμού, επιδεικνύει για δεύτερη φορά τον αμέριστο σεβασμό του στους θεσμούς. Κατεβάζει σαν υποψήφιο στις εκλογές εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων, τον αρχηγό τους. Τον αρχηγό που (θεωρητικά πάντοτε) είναι υπερκομματικός, όπως (υποτίθεται ότι είναι) και ο στρατός. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δηλαδή είναι ενωμένος με την κυβέρνηση με μια αντίστοιχη μεμβράνη. Αλλά ο Καραμανλής έχει γαλουχηθεί έτσι από τους πολιτικούς συγγενείς του. Ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Χηνοφώτης από την άλλη πλευρά, έχοντας θητεύσει στο μεγαλείο του Πολεμικού Ναυτικού, ποιεί ανέτως τη χήνα (που μοιάζει με την πάπια) από τη χαρά του.

Ο Φώτης δεν έπαιξε τελικά, γιατί έπεσε μαυρίλα.

5 comments:

  1. Μα, εν ενεργεία ;
    Σαν να σου λέει σε κάνω οτι θέλω, αυτόν θέλω και θα τον ψηφίσεις.
    Ομορφιές.
    Ερωτηση : Εαν εκλεγεί, θα συνεχίσιε να ειναι εν ενεργεία, και αν ναι, θα λαμβάνει δύο μισθούς ; Δυο συντάξεις ; Πόσες φορές πρέπει να τον πληρώνουμε και αδρά μάλιστα ;
    Καλημέρα.

    ReplyDelete
  2. ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ!!! ΤΕΛΟΣ!
    Αίσχος.
    Κάποτε ο Στρατός έκρινε τα πολιτικά φρονήματα των πολιτών (η "αείμνηστη" Χούντα)...Μήπως ήρθε η ώρα οι πολίτες να κρίνουν τα πολιτικά φρονήματα των στρατιωτικών?
    Και κυρίως την ύπαρξη πολιτικού φρονήματος στην Υπηρεσία τους...
    Δεν πάνε καλά οι άνθρωποι.Θρασύτατοι εντελώς.Και αν κανένα φανταράκι μιλήσει μέσα στην μονάδα για πολιτικά του έχουν κόψει το κεφάλι από τις Φυλακές.
    Ντροπή, Ντροπή και πάλι Ντροπή.
    Χειρότεροι από τους Τούρκους γίναμε!Αυτοί έχουν τους Στρατηγούς, εμείς έχουμε Ναυάρχους.Τουλάχιστον αυτοί δεν κατεβαίνουν βουλευτές...

    ReplyDelete
  3. @Cybenero: Φτύσιμο ατέλειωτο χρειάζονται.

    ReplyDelete
  4. Αναγνωση δηλωσης Υφυπουργου Εσωτερικων Δημοσιας Διοικησης και Αποκεντρωσης , Ναυαρχου εν αποστρατεια ,Επιτιμου Αρχηγου Γ.Ε.ΕΘ.Α. κ.Παναγιωτη Χηνοφωτη! Παντεεεεες...στον καιρον!Παντεεεεεες....ει!!!! Αναγνωση δηλωσεως(που εκανε στη βουλη,ορκιζομαι οτι δεν κανω πλακα!!!): "Το γεγονος οτι προερχομαι απο το πολεμικο ναυτικο δε σημαινει οτι ειμαι κροκοδειλος!" Ημι...ανας!!!! Περας τελετης!Επι πλωρα κλινατ'!Ελευθεροι!!! (αναχωρηση ναυτικου αποσπασματος) Διοτι οι αξιωματικοι ΠΝ ανεκαθεν μας προσφερουν ανεξοδως και αφειδως,ειτε εν ενεργεια ειτε εν αποστρατεια,το ΓΕΛΩΤΑ !!!!!!ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ εις την νιοστην!!!!!

    ReplyDelete
  5. @Anonymous 1/5/08: Το όνομά του και το γεγονός ότι αναφέρεται στον Παυλόπουλο, τα λέει όλα.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...