August 3, 2007

New York, New York



Νέα Υόρκη θα γίνει η Αθήνα όταν θα αποκτήσει το δικό της Central Park, το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού! Αυτό είπε ο Σουφλιάς ανακοινώνοντας για εικοστή περίπου φορά τα σχέδια της κυβέρνησης για το Ελληνικό.

Σύμφωνα με αυτά, το 90% της συνολικής έκτασης θα γίνει πράσινο και μπλε. Όπου πράσινο τα δέντρα και μπλε τα νερά. Στην πευκόφυτη περιοχή θα υπάρχουν μονοπάτια, όπου οι Αθηναίοι θα κάνουν ιππασία. Θα επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας μόνο το trot. Για να μην σηκώνεται σκόνη από τον καλπασμό των αλόγων, αυτά θα έχουν προσαρμοσμένα στα καπούλια μικρές δεξαμενές νερού που θα στάζει. Τη μελέτη ταχύτητας ροής του νερού έχει αναλάβει το Τμήμα Υδροδυναμικής του Μετσόβιου. Τα άλογα θα σταβλίζονται στην άκρη του πάρκου, στη Γλυφάδα, εκεί όπου χρόνια τώρα σταβλίζονται και άλλα άλογα όντα, στα γνωστά Αστέρια.


Το πάρκο θα διακόπτεται από ποταμάκια και λίμνες με πάπιες για να παίζουν τα παιδιά και μικρούς χείμαρρους με καγιάκ για να παίζουν τα μεγάλα παιδιά. Όταν θα βυθισθεί η Ποσειδώνος, το Πάρκο θα ενωθεί με την παραλία του Αγίου Κοσμά, όπου θα φυτευτούν αρμυρίκια και στη σκιά τους, θα δημιουργηθεί πεντάστερο camping.

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ Σουφλιά και Δημάρχου Ελληνικού για το ποιος θα πληρώσει τις σκούπες που θα λειτουργούν με φυσικό αέριο, τα γνωστά μηχανήματα που καθαρίζουν τους δρόμους. Αυτά θα μαζεύουν τα σκατά των αλόγων από τα μονοπάτια.

Υπολογίζεται ότι το 2024, αμέσως μετά από τις εκλογές που θα κερδίσει η ΝΔ, θα ξεκινήσουν τα έργα. Φοβάμαι ότι ο Σουφλιάς δεν θα είναι σε θέση να το εγκαινιάσει, όταν θα τελειώσει η κατασκευή. Ίσως προλάβουν να το κάνουν τα δίδυμα του Καραμανλή. Εγώ πάντως θα αγοράσω καινούργια σκηνή, για να ταιριάζει με το πεντάστερο camping του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού.

3 comments:

  1. A ειν αλήθεια οτι θα ξεπερνάει το Σέντραλ Πάρκ της ΝΥ να πάρω ποδήλατο. Αλλα αν αρχίσουν το 2024 η εστω το 2018 θα τελειώσουν 4 χρόνια μετά, περίεργο, κοντά σε Εκλογές. Αρα δεν με βλέπω τότε να μπορώ να κάνω ποδήλατο.
    Για κανα παγκάκι με βλέπω.
    Ακου τωρα, στην ουσία αυτό που τους ένοιαζε ηταν το κομμάτι ( 800 στρέμματα που θα γίνουν τελικα 1800 ) που θα οικοδομηθεί !
    Ολα τα άλλα, ιδέα δεν εχουν ουτε τι θέλουν ουτε τι θα κάνουν.
    Απλά εξαγγέλουν εργα οπως η εκτροπή Αχελώου που εχει ανακοινωθεί 117 φορές και που δεν πρέπει να γίνει, σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις.

    ReplyDelete
  2. Τζονάκο μην είσαι απαισιόδοξος. Θα κάνουμε μαζί ποδήλατο. Στο κάτω-κάτω ποδήλατο δεν μας έχουν κάνει τη ζωή μέχρι τώρα;

    ReplyDelete
  3. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
    Ένας από τους λόγους που μου τη δίνει που δεν έχω κάνει παιδιά ακόμα, είναι το γεγονός ότι δεν θα προλάβουν να μεγαλώσουν τα εγγονάκια μου για να χαρούν λίγη ιππασία κι αυτά μέσα στο πράσινο, δίπλα στη θάλασσα!Άδικη που είσαι,ρε ζωήηηη!!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...