September 19, 2007

Προσμονή



Περιμένω με ανυπομονησία να δω την απόδοση του Βουλγαράκη στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Μετά τις αναμφισβήτητες επιτυχίες που κατήγαγε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, επιτυχίες που μας θυμίζουν συχνά η κοινότητα των Πακιστανών που ζουν στην Ελλάδα και η VODAFONE, αγωνιώ να δω όσα θα πετύχει στη νέα του θέση. Κάνω μερικές προβλέψεις:

Τα τούρκικα πολεμικά πλοία θα σταματούν για ψαροντούφεκο στα Λέβιθα και, αργότερα, για καφέ στις Καμάρες. Για φαγητό θα πηγαίνουν στην Ερμούπολη - η Σύρος φημίζεται για το κόκκινο κρασί της. Στο Λιμενικό, όταν θα έχουν κέφια ή θα έχει χάσει ο Ολυμπιακός (ή ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ κ.λ.π) θα πυροβολούν όποιο σκάφος βρεθεί μπροστά τους (με μια ιδιαίτερη προτίμηση στα φουσκωτά) και γενικώς θα περνούν πολύ ωραία. Τις όποιες απώλειες θα τις δικαιολογεί στα κανάλια ο Καμμένος, που γράφει καλύτερα στην οθόνη. Επειδή είναι (και) πειστικός, θα λέει ότι οι άνδρες του Λιμενικού κυνηγούσαν φάλαινες και, ανεξήγητα, οι σφαίρες που προορίζονταν για τη φάλαινα χτύπησαν τους επιβάτες του σκάφους. Στα λιμάνια θα πλακώσουν ως νέοι ιδιοκτήτες πλούσιοι Κινέζοι, Γιαπωνέζοι, Άραβες και γύρευε πόσοι.άλλοι και γενικώς θα γίνει της νέας δημοκρατίας.

Επίσης, η νέα ηγεσία του Υπουργείου θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Sea Diamond, γιατί πιστεύει ότι τέτοια γεγονότα προσφέρουν δημοσιότητα στην Ελλάδα και κάνουν καλό στον τουρισμό (και στο περιβάλλον θα πρόσθετα εγώ). Ο Βουλγαράκης με το φουσκωτό του θα επιλέγει το σημείο της ατραξιόν κάθε φορά, ώστε να μην μένει παραπονεμένο κανένα νησί, γιατί ως γνωστόν ψηφίζουν και οι νησιώτες. Και όταν έχεις 152 βουλευτές τους χρειάζεσαι. Ο Καμμένος θα ειδοποιεί τα κανάλια για να γίνονται όλα σε ζωντανή σύνδεση και να πετυχαίνει έτσι τη μεγαλύτερη τηλεθέαση και προβολή.

10 comments:

  1. Μιά και πιάσατε τις ναυτικές ιστορίες, θα κάνεις κάποιο σχόλιο για το ρεσάλτο του Βενιζέλου στη γέφυρα του σκάφους του ΠΑΣΟΚ;

    ReplyDelete
  2. @Παρατηρητή: Δεν πήδηξε από άλλο σκάφος. Τον ανέβασαν με το βίντσι οι δικοί του από τα μαγειρία, όπου ήταν κλεισμένος.

    ReplyDelete
  3. Και για να θυμηθούμε κάτι που έλεγε ο Κεφαλογιάννης στους συντάκτες πειραϊκού ρεπορτάζ (όσο ήταν υπουργός), αγαπητέ Swell:
    "Γκάις, εβριθινγκ φορ... Κρέτα".
    Κοινώς "παίδες, όλα για την Κρήτη!".

    ReplyDelete
  4. Εμένα, μπορείτε να μου ξηγήσετε γιατι κάθε φορά μπαίνει υπουργός Ναυτιλίας ενας τύπος που έχει εμφάνιση λαμόγιου ;
    Γιατι κάθε φορά πάνε με τα νερά των εφοπλιστών και η ακτοπλοϊα μας εχει τα κακά της χάλια, αλλα πάντως ακριβαίνουν τα ναύλα συνεχώς όσο θέλουν ;
    Δηλαδή ο Βουλγαράκης πέτυχε ως πολιτικός και τον αναβάθμισαν ;

    Με το "καμποτάζ" τι γίνεται ;
    Οι Νορβηγοί έρχονται, ποιός θα τους σταματήσει και γιατι ;

    Ως πότε απο την τσέπη μου θα επιδοτούν κάποιες χρυσοφόρες γραμμές ;

    Αλλα θα μου πεις οτι το Σαμίνα βούλιαξε, πνίγηκε κόσμος και ο Παπουτσής εκει έμεινε !

    ReplyDelete
  5. @Τζονάκο:
    Ο Βουλγαράκης τάκανε θάλασσα σ' όλα τα προηγούμενα πόστα κι έτσι τώρα είναι κυριολεκτικά στο στοιχείο του.

    ReplyDelete
  6. Ο Βουλγαράκης, αν και υπουργός Ναυτιλίας πλέον, παραμένει λάτρης του πολιτισμού.
    Μάλιστα για να μην κινδυνεύουν τα μουσεία από τις πυρκαγιές όπως έγινε στην Ολυμπία σκέπτεται να τα κάνει υποθαλάσσια.
    Πρόβα τζενεράλε θα γίνει με το κουφάρι του Sea Diamond που θα είναι το πρώτο στον κόσμο μουσείο που θα εκτίθενται, στα ψάρια, αυθεντικά αντίφραφα κυβερνητικής ανικανότητας.

    ReplyDelete
  7. Μπράβο Λύκε, φοβερή η ιδέα σου. Μετά το SEA DIAMOND ακολουθεί το ΣΑΜΑΙΝΑ.

    ReplyDelete
  8. Θωρηκτό Ποτέμκιν. Ή μήπως να κάμωμεν καμίαν επανάστασιν;

    ReplyDelete
  9. @kitsomitso: Να κάμωμεν, να κάμωμεν. Λίαν συντόμως.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...