September 26, 2007

Καρατζαφέρης α λα καρτ



Καρατζαφέρης α λα καρτ προέκυψε στην κυβέρνηση. Ελέω βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού και Σκοπίων. Η έγκυος κυβέρνηση ώδινεν επί δωδεκάμηνον περίπου και έτεκεν μυν. Στο ρόλο του ποντικού, το βιβλίο Ιστορίας το οποίο εξαφάνισε. Αυτό το ίδιο που προεκλογικά έλεγε ότι ήταν διορθωμένο και έτοιμο. Τώρα, τοις κείνων ρήμασι πειθομένη, αποσύρει το βιβλίο. Εκείνοι είναι ο Καρατζαφέρης, ο Χριστόδουλος, ο Άνθιμος, ο Ψωμιάδης και ο Θέμος Αναστασιάδης. Το απαύγασμα της προοδευτικής σκέψης στην Ελλάδα. Ο Χριστόδουλος και ο Καρατζαφέρης μάλιστα, έδωσαν και συγχαρητήρια στη κυβέρνηση για την απόσυρση του βιβλίου. Υποκλίνομαι στο Ιράν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Σκοπιανός πρόεδρος της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Κερίμ, προσφώνησε χθες τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ ως πρόεδρο της Μακεδονίας. Και ο τελευταίος είπε, για όσους δεν κατάλαβαν, ότι η χώρα του λεγόταν και θα λέγεται Δημοκρατία της Μακεδονίας. Προς δόξαν της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αυτήν που άσκησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα τελευταία 15 χρόνια. Να δω τώρα πως θα τα μαζέψουν η Ντόρα και ο Καραμανλής. Βούτυρο στο ψωμί του Καρατζαφέρη το φιάσκο.

9 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Σε αυτο για τη Μακεδονια (FYROM) εχεις δικιο. Σε οποια χωρα του κοσμου και να πας μονο ως Μακεδονια, την γνωριζουν. Εδω στην Αυστραλια αμα πεις οτι καταγεσε απο την Macedonia, Greece, ολοι θα σε ρωτησουν απο την Μακεδονια εισαι τελικα ή απο την Ελλαδα; Ειναι απιστευτο ποσο καλα τα εχει καταφερει η εξωτερικη πολιτικη των Σκοπιων, οταν αυτοι δουλευαν εμεις κοιμομασταν. Αντε τωρα να αλλαξουν τα πραγματα. Εγω προσωπικα δεν το πιστευω.
    Εμεις θα συνεχισουμε να τους λεμε σκοπια και ο υπολοιπος κοσμος Μακεδονια. Ειδαμε τι εγεινε στον ΟΗΕ αν δεν μιλαγε ο Ελληνας κανεις δεν θα ελεγε τπτ.

    ReplyDelete
  3. @Nemo: Δεν τα κατάφεραν οι Σκοπιανοί. Εμείς τα κάναμε ρόιδο, φοβούμενοι πάντα το πολιτικό κόστος. Γιατί οι πολιτικοί (πάντα) φοβούνται μη χάσουν την καρέκλα, δηλαδή την εξουσία, δηλαδή τη μάσα.

    ReplyDelete
  4. Αν είχαμε σοβαρή κυβέρνηση θα έστελνε μερικά F16 να κάνουν βόλτα επάνω από το ξενοδοχείο Alexandar, στο κέντρο των Σκοπίων, να τους δείξουμε πώς κλάνει το μπαρμπούνι!
    Δηλαδή, εδώ ισχύει : Εβγαλε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο.

    ReplyDelete
  5. Πεστα πεστα για να μην τα πω εγω και μου βγουν οπως οπως

    ReplyDelete
  6. Από τότε που ο Τίτο έκανε τη Γιουγκοσλαβία, έως το 1990, επί μισό δηλαδή αιώνα, όλοι οι λαοί του κόσμου , όλα τα πανεπιστήμια, οι ακαδημίες , τα επιστημονικά ιδρύματα , οι επιχειρηματικοί κύκλοι συναλλάσσονταν και με ένα κρατίδιο της Γιουγκοσλαβίας που ονομαζόταν Μακεδονία, χωρίς ποτέ καμία ελληνική κυβέρνηση να λεχει προβεί σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία σε κάποιο διεθνή οργανισμό.
    Αυτά για την ιστορική αλήθεια!
    Επομένως τα λάθη ( αν μπορούμε να μιλάμε για "λάθη") οφείλονταν στους ελληναράδες προκατόχους των σημερινών χουνταίων, που κάνουν ότι όλοι οι άλλοι είναι όργανα του διαβόλου και πράκτορες των αμερικάνων , ενώ αυτοί είναι οι πραγματικοί πατριώτες.

    ReplyDelete
  7. Aς μη μιλάνε καθόλου λοιπόν όσοι ψληφισαν Καρατζαφέρη, Ψωμιάδη και γουστάρουν Ανθιμο και Παρασκευαϊδη, οταν μας πάρουν την κοντόφθαλμη πατρίδα μας.
    Υποτίθεται οτι ειναι πατριώτες αυτοι, μάλιστα, αυτοι πρέπει να μας πουν τι θα λένε τα βιβλία, αυτοί θα μας οδηγήσουν μπροστά, δηλαδη στον Μεσαίωνα, στη μαύρη νύχτα.
    Καλημέρα σας.

    ReplyDelete
  8. @Τζονάκο: Συμφωνώ. Καληνύχτα σας.

    ReplyDelete
  9. Η Βουλή αποφασίζει για τα Σκόπια
    Δεν θα πραγματοποιηθεί Συμβούλιο Αρχηγών, παρά μόνο για ενημέρωσηΔευτέρα, 15.10.07
    Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της, χωρίς να προηγηθεί απόφαση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΤ, εφόσον ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς καταθέσει πρόταση σύνθετης ονομασίας που μπορεί να γίνει αμοιβαία αποδεκτή, το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει την πράξη αναγνώρισης της ΠΓΔΜ με το νέο όνομα και θα ακολουθήσει κύρωση της Συνθήκης από το Κοινοβούλιο.

    Σε αυτή την περίπτωση, η εξασφάλιση απλής πλειοψηφίας θεωρείται απολύτως εφικτή, δεδομένου ότι ακόμη και αν καταγραφούν «διαρροές» από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, θεωρείται λογικό να υπάρξει στήριξη από την Αριστερά. Τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, αντιμετωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο διευθέτησης της εκκρεμότητας ακόμη και με ονομασία που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία», ενώ και η αξιωματική αντιπολίτευση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, εάν επιλέξει την οδό της απόρριψης, δεδομένου ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ συζητήθηκαν στο πλαίσιο του ΟΗΕ λύσεις σύνθετης ονομασίας. Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, με τη διαδικασία αυτή θα διαμορφωθεί μια διακομματική πλειοψηφία «και θα απομονωθεί ο ΛΑΟΣ, ενώ θα αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος μιας “ανταρσίας” βουλευτών από τη Βόρεια Ελλάδα».

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών μόνο για την ενημέρωσή τους και όχι για να προκύψει δεσμευτική απόφαση, όπως συνέβη το 1992, όταν απορρίφθηκε οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία.

    Κατά τις διμερείς επαφές που θα έχει σήμερα στο Λουξεμβούργο, στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη θα μεταφέρει ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα» (όπως είπε χθες σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή»), εάν το αδιέξοδο στο ζήτημα της ονομασίας παραμείνει. Μάλιστα, η κυρία Μπακογιάννη έχει προγραμματίσει συνάντηση και με τον εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος προσφάτως δήλωσε «δεν μας αρέσουν τα βέτο», προκαλώντας την έντονη δυσφορία της Αθήνας. Ανάλογα μηνύματα θα μεταφέρει και ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στις επαφές που θα έχει με Ευρωπαίους ομολόγους του στο περιθώριο της Ατυπης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στη Λισσβόνα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

    Oλα δείχνουν ότι οι ΗΠΑ έχουν συνειδητοποιήσει ότι η απειλή του βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008 δεν είναι προσχηματική. Διπλωματικές πηγές συνδέουν με αυτήν ακριβώς τη διαπίστωση τη χρονική μετάθεση της επίσκεψης στην Αθήνα του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών κ. Νίκολας Μπερνς, η οποία είχε αρχικώς προγραμματιστεί για τα μέσα Οκτωβρίου. Το επόμενο διάστημα θα είναι περίοδος έντονου διπλωματικού παρασκηνίου προκειμένου να προετοιμαστεί η κατάθεση νέας πρότασης για το όνομα από τα Ηνωμένα Εθνη, με εχέγγυα επιτυχίας αυτή τη φορά. Η ελληνική διπλωματία επιδιώκει ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό (όπως το «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια»). Σύμφωνα με τους κανόνες της κοινής λογικής, τα «κλειδιά» κρατούν οι Αμερικανοί, που έχουν τη δυνατότητα να πείσουν την ΠΓΔΜ ότι πράγματι απειλείται η ένταξή της στη Συμμαχία, εάν δεν μετακινηθεί από την πάγια θέση υπέρ της λύσης διπλής ονομασίας. Αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση «ούτε κλαίει ούτε γελάει».

    Αισιοδοξεί ότι η απειλή του βέτο θα πιάσει τόπο και προληπτικά αποτιμά τις συνέπειες μιας σύγκρουσης με τις ΗΠΑ για τα Σκόπια.

    Ασκηση βέτο ζητεί ο κ. Στ. Παπαθεμελής

    Να ασκήσει τώρα η Ελλάδα το δικαίωμα αρνησικυρίας φράζοντας το δρόμο των Σκοπίων προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα.

    «Η χώρα μας πρέπει να ασκήσει κάθε μέσο ώστε να διεκδικήσει τα δίκαιά της στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ», ανέφερε ο κ. Παπαθεμελής. «Τώρα είναι, ίσως, η μεγαλύτερη ευκαιρία στη διευθέτηση αυτής της εκκρεμότητας. Η Ελλάς οφείλει να ασκήσει δικαίωμα αρνησικυρίας στην ένταξη της ΠΓΔΜ σε Ευρωπαϊκή Ενωση και ΝΑΤΟ καταγγέλλοντας την ενδιάμεση συμφωνία, που κατά συρροήν και εξακολούθησιν παραβιάζεται από το κράτος των Σκοπίων».



    ΣΠΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    Ελεύθερος Τύπος

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...