Σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε. το 21% (2,2 εκατομμύρια άνθρωποι) του πληθυσμού της Ελλάδας βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Το ποσοστό αυτό θα αυξάνεται, όσο η κυβέρνηση θα κλείνει το μάτι στους πάσης φύσεως αλητήριους κερδοσκόπους. Όσο η κυβέρνηση θα αφήνει ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία και την αλητεία στην αγορά.
Είναι σαφές ότι στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο πάρτι από τη μέρα εισαγωγής του ευρώ, πάρτι που δεν λέει να τελειώσει. Οικοδεσπότες είναι οι επιχειρηματίες που είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται κατακόρυφα. Καλεσμένοι στο πάρτι είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των τιμών, τη φοροδιαφυγή κ.λ.π. Και επειδή οι υπουργοί είναι ευγενείς άνθρωποι, δεν θεωρούν σωστό να στεναχωρήσουν τους οικοδεσπότες που τους προσκάλεσαν στο πάρτι τους.
Κι εμείς απλά ακούμε απ’ έξω τη μουσική και προσπαθούμε να ζήσουμε με 700 ευρώ. Αλλά δεν πειράζει. Φτάνει να είναι καλά ο ευγενής Αλογοσκούφης.
Στις 14.30 ο ευγενής όπως τον λες Αλογοσκούφης ανακοινώνει τη σύσταση Ταμείου για τη φτώχεια που θα διανέμει στους φτωχούς ετησίως κάπου 500 εκατ. ευρώ ήτοι 70 λεπτά του ευρώ εις έκαστον πτωχόν.
ReplyDeleteΑν δεν είναι πτωχοί και στο μυαλό ας τα επενδύσουν στο Χρηματιστήριο να πλουτίσουν κι αυτοί.
Τι άλλο μπορεί να κάνει ο υπουργός για να τους ανακουφίσει από τα δεινά της φτώχειας.
Αν έχεις πρόταση πές την, μην γκρινιάζεις συνεχώς.
@Λύκε: Αν θεωρείς ότι όντως γκρινιάζω, νομίζεις ότι είναι προτιμότερο να αγνοείς κάποια σημαντικά θέματα; Και δεν είναι απολύτως σαφές το τι πρέπει να γίνει, τουλάχιστον στους έχοντες κοινό νου, αναγνώστες;
ReplyDeleteΕίναι σαφές οτι αυτο το "Ταμείο" είναι μια κίνηση εντυπωσιασμού για να πούν "ορίστε μεχρι ταμείο σας κάναμε πτωχοί".
ReplyDeleteΠαραμύθιασμα δηλαδή.
Η φτώχια ρε παιδιά πολεμιέται μόνο με ανάπτυξη, πραγματική όμως, όχι αλα Αλμουνιοσκούφη !
Η φτώχεια είναι θέμα κυβέρνησης ενώ το περιβάλλον είναι θέμα πολιτών;
ReplyDeleteΛίγο συγκεχυμένα μου ακούγονται!Έχω λάθος;
Swell, διαφωνώ με το κείμενό σου όσο περισσότερο γίνεται. Η φτώχεια δεν οφείλεται στην 'αλητεία της αγοράς' παρά μόνο δευτερευόντως, όλα αυτά είναι ανάλυση επιπέδου ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ.
ReplyDeleteΗ φτώχεια έχει να κάνει με κάποιους ειδικούς λόγους (την απίστευτη κατακερμάτιση της γαιοκτησίας -τα περίφημα "τριάντα στρεμματάκια"- τη συντήρηση ενός αναλογικά τεράστιου στρατιωτικού μηχανισμού, ενός οικονομικά παρασιτικού στρώματος, της Εκκλησίας, και μίας υπερδιογκωμένης κρατικής γραφειοκρατίας), αλλά κυρίως με την ανύπαρκτη παραγωγή. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που δεν παράγει τίποτα, σε σχέση τουλάχιστον μ' αυτά που θέλει να καταναλώσει. Τα εισάγει όλα ακριβά από το εξωτερικό ή τα παράγει (όσα παράγει) με υψηλό κόστος -ιδιαίτερα τα αγροτικά προϊόντα.
Το λέει κι ο Μανδραβέλης όμως εγώ το 'λεγα από πολύ παλιότερα: για να έχουμε δικαιοκατανομή του πλούτου, πρέπει πρώτα να υπάρξει πλούτος.
@Κουνούπι: Αν θεωρείς ότι για μια τυρόπιτα που αγοράζεις στη Φ.Νέγρη και κοστίζει 1,5 ευρώ, ενώ το 2001 έκανε 30 δρχ, φταίει ότι δεν παράγουμε τίποτα σα χώρα, νομίζω ότι πρέπει να ξανασκεφτείς το θέμα. Η έμμεση σύγκριση ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ μου φέρνει στη λογική "σαλόνι-τραπεζαρία ένα".
ReplyDelete