October 24, 2007

Αθάνατη Τροχαία


Σε συνέχεια του Κυριακάτικου περιστατικού (διαβάστε εδώ) πήγα σήμερα στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής στα Γλυκά Νερά. Τώρα αν με ρωτήσετε γιατί λέγεται Αγίας Παρασκευής και όχι Γλυκών Νερών, υποθέτω ότι η απάντηση κινείται στα όρια του μέσου αστυνομικού μυαλού.

Πήγα λοιπόν και υπέβαλα την παρακάτω αίτηση:


ΑΙΤΗΣΗ

Στις 19.30 της 21ης Οκτωβρίου 2007, εντοπίστηκα από ραντάρ της υπηρεσίας σας στη Λ. Μαραθώνος να έχω παραβιάσει το όριο ταχύτητας. Βάσει του ΚΟΚ, μου επιβλήθηκε πρόστιμο και αφαίρεση άδειας οδήγησης για ένα δίμηνο. Το δίπλωμα μου είναι νέου τύπου (Ε.Ε.). Σ’ αυτό υπήρχε και η άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας. Παρακαλώ, όπως μου χορηγήσετε βεβαίωση ότι έχω σε ισχύ άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας. Σημειώστε, επίσης, ότι αν δεν είχα σπεύσει πριν δύο χρόνια να αλλάξω τα ΔΥΟ διπλώματα που είχα με αυτό του νέου τύπου, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μου είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και μόνον αυτή.

Ευχαριστώ,

Υπογραφή


Ο αξιωματικός υπηρεσίας μου είπε ότι δεν μπορεί να χορηγήσει τέτοια βεβαίωση, γιατί τιμωρείται η νοοτροπία του οδηγού, οπότε σωστά μου αφαιρέθηκαν όλες οι άδειες οδήγησης. Τον ρώτησα αν με αυτήν τη λογική και εάν στο ίδιο δίπλωμα υπήρχε και άδεια χειρισμού ταχύπλοου, αν θα μου την αφαιρούσαν κι αυτή. Η απάντηση του αξιωματικού υπηρεσίας ήταν καταφατική! Όταν ζήτησα να πρωτοκολληθεί η αίτησή μου, ΑΡΝΗΘΗΚΕ, γεγονός ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

Σε επίρρωση της λογικής που θέλει την αστυνομία να μην υπακούει στους νόμους. «Γιατί όλα τα δάχτυλα ίσα δεν είναι».

12 comments:

  1. Δεν είναι θέμα λογικής,είναι θέμα τσαμπουκά.Στην Ελλάδα όποιος έχει εξουσία σε οποιοδήποτε επίπεδο και τομέα,νομίζει πως μπορεί να γμεί και να δέρνει!
    Για το δίπλωμα πάντως της μοτοσικλέτας έγω σου το είπα και στο άλλο ποστ,συμφωνώ πως η άδεια πρέπει να σου αφαιρεθεί ακόμα κι από ταχύπλοο :-)
    Η νοοτροπία μας κάνει οδηγούς όχι το όχημα και το ξέρεις..άσχετα στην προκειμένη περίπτωση αν δε σε συμφέρει αυτό ;-)
    φιλιά

    ReplyDelete
  2. Σε είχα προειδοποιήσει.
    Κανονικά θα έπρεπε να σε εκτελέσουν δημοσίως στην πλατεία.
    Επί Ν.Δ, η Δημοκρατία φεύγει η αστυνομοκρατία έρχεται.
    Παλιό το δόγμα.

    ReplyDelete
  3. Αν θέλεις έλα και απο το www.katagelies.gr για να γράψεις και εκεί την καταγγελία σου για να την προωθήσουμε και να την κάνουμε γνωστή σε όσο το δυνατον περισσότερο κόσμο.

    ReplyDelete
  4. Με τα πόδια επιτρέπεται να κυκλοφορείς ή σού έχει αφαιρεθεί και αυτή η άδεια γιατί μπορεί να τρέχεις γρήγορα; Για ρώτα τους να μάς πουν τώρα που άνοιξες δουλειές μαζί τους.

    ReplyDelete
  5. Επειδή εισαι τρομπας μπες στο press-gr να δεις τα σχολια μας

    ReplyDelete
  6. συγγνωμη κύριε swell για το λεξιλόγιο μου αλλα ένας μαλακας σαν και σενα σκότωσε τον πεζό ξαδερφο μου πριν 3 χρονια επειδη έτρεχε. Αν βεβαια του είχε παρει το δίπλωμα η τροχαία μπόρει και να ζούσε το ξαδερφάκι μου τώρα.

    αλλα μαλακας ελληνας οδηγός είσαι...τι περιμενει κανεις....βεβαια τωρα που δεν εχεις δίπλωμα είσαι απλά μαλάκας ελληνας....υπομονη...σε λιγους μήνες θα ξαναγίνεις παλι οδηγος.

    ReplyDelete
  7. Φίλε Swell,

    σκέφτηκες, μήπως, να στείλεις μία επιστολή στο Συνήγορο του Πολίτη;

    Δε λέω ότι θα εξασφαλιστείς, απλώς θα έχεις θέσει το θέμα σε μία αρμόδια αρχή, η οποία έχει τη δυνατότητα να πιέσει τους "κολλημένους".

    Η περίπτωσή σου είναι, πράγματι, ενδιαφέρουσα (όχι για εσένα, φαντάζομαι) και, οπωσδήποτε, θα υπάρξουν και άλλοι ομοιοπαθείς. Απαιτείται άμεσα ενέργεια εκ μέρους του υπουργείου. Οπότε...

    ReplyDelete
  8. @Nikos10: Το έχω ήδη κάνει και μου είπαν ότι είναι ασάφεια του νόμου, άρα παράνομο να σου αφαιρείται το δίπλωμα, όταν σ' αυτό υπάρχει και άλλη άδεια οδήγησης.

    ReplyDelete
  9. Ναι,ρε ηλίθιε ΜοναχικέΛύκε,η ΝΔ σε πείραξε...εδώ ο κόσμος καίγεται από τον νταβατζή που ψήφισες και δεν τολμάμε ούτε στο μπαλκόνι να βγούμε όταν σκοτεινιάσει!Αν δεν μας ληστέψουν ή μας σκοτώσουν,θα πεθάνουμε από την πείνα με τα καθίκια που μας έφερες να μας κυβερνήσουν!ΗΛΙΘΙΕ!

    ReplyDelete
  10. Ανώνυμε 14/10/11, το περιστατικό έγινε τον Οκτώβριο του 2007. Άρα και τα σχόλια έχουν σχέση και αναφέρονται στο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Εσύ όμως χαρακτηρίζεσαι από μια τέτοια ευρύτητα πνεύματος, που σε κάνει να θεωρείς ότι όποιος καταφέρεται κατά της ΝΔ, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Για να το πω ευγενικά, αυτό είναι αρμοδιότητας ψυχιάτρου.

    ReplyDelete
  11. Ρε Swell γιατί κάθεσαι κι ασχολείσαι με αγάμητες παλιαδελφές σαν τον ανώνυμο 14/10/11 που δεν τολμά ούτε το μικρό του όνομα ν' αναφέρει η ξεφωνημένη.

    ReplyDelete
  12. Είναι η διαστροφή που με διακατέχει Λύκε.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...