November 9, 2007

Ζω(ή)νιαν(ι)ά



Κανείς δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα, δεν σκέφτηκε, δεν προβληματίστηκε πως ένας κτηνοτρόφος ή αγρότης ή θυρωρός νοσοκομείου μπορεί να κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα και να έχει σπίτι με πισίνα και άλλες τέτοιου επιπέδου ανέσεις. Και η πρώτη που θάπρεπε να τα δει αυτά και να καταλάβει ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει, είναι η αστυνομία. Αυτό θα είχε συμβεί αν δεν ίσχυαν οι ακόλουθες παράμετροι: Συγκάλυψη, συνενοχή και δημοτικές αρχές – αστυνομία – δικαιοσύνη - πολιτικοί όλοι στο κόλπο. Μια κοινωνία, μια ζωή νιανιά στα Ζωνιανά. Κι εγώ ζωή χωρίς Χαρά.


6 comments:

  1. Σε μια κλειστή κοινωνία τέτοιες συμπεριφορές είναι αναμενόμενες..
    Για τις αυθαίρετες βίλες που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε όλη την Αττική και όχι μόνο,είδες καμιά αρχή να έπραξε τα δέοντα;

    Καλή σου μέρα :-)

    ReplyDelete
  2. Η πολιτισμική εσωστρέφεια παρατηρείται και στη σχέση των συγκεκριμένων περιοχών με τα ΜΜΕ. Η εμπλοκή των μμε σε ό,τι θεωρείται εσωτερική υπόθεση εμποδίζεται. Για παράδειγμα, ένας κρότος αν ακουστεί στην Αθήνα θα βγουν τουλάχιστον δέκα αυτόπτες μάρτυρες στις κάμερες να πουν τα κλασσικά "ακούσαμε ένα μπάμ και πεταχτήκαμε έξω" κλπ. Αυτό στα χωριά που αναφέρομαι είναι ταυτόσημο της ρουφιανιάς και δεν επιτρέπεται.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. @Ψυχή: Οι αρχές πράττουν τα δέοντα πάντοτε: Να καλύπτουν τις παρανομίες, όταν έχουν οικονομικό (ή άλλο) όφελος.

    @Niemandsrose: ΜΜΕ είναι συνδεδεμένα με την παρανομία. Αρκεί να δει κανείς τους ιδιοκτήτες τους.

    ReplyDelete
  5. Συγνώμη δεν έχετε πάει στην Κρήτη ? Καλά εκεί κάθε οικογένεια έχει το όπλο της αλλά ποιος θα καρφώσει ποιόν ? Ο Μπάτσος του χωριού που είναι ανιψιός του παπά που ο καντηλανάφτης έχει ένα γιο που βάζει κάνα δυο δεντράκια (που λέει ο λόγο ) έτσι για το Χαρτζιλίκι του το παιδί…. Κάπως έτσι πάει η φάση… ένα χωριό μια οικογένεια ..που κάνει της δουλείες της!!
    Μια μικρογραφία της Ελλάδας είναι τα Ζωνιανά …τι ακριβώς σας κάνει εντύπωση?

    ReplyDelete
  6. @Lily: α) Σταμάτα τον πληθυντικό γιατί αλλοιώς θα παρεξηγηθώ.
    β) Τίποτα δεν μου έκανε εντύπωση. Μόνο έξαλλος έγινα από όλα αυτά που γίνονται, επειδή αστυνομία και δικαιοσύνη διαπλέκονται με το έγκλημα. Τόσο απλά.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...