November 15, 2007

Αθάνατη δικαιοσύνη

                                                                                                                                                                                           
Αθάνατη, γιατί από τους επτά αστυνομικούς που αποδεδειγμένα ενεπλάκησαν στο βασανισμό των αλλοδαπών, παραπέμπονται μόνον οι τέσσερεις με το ερώτημα της απόταξης. Και; Αν (λέω εάν) τελικά αποταχθούν, αυτό θα είναι η προσήκουσα τιμωρία για το έγκλημα που έκαναν; Και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, τι κάνει; Μήπως δεν το άκουσε; Μήπως η (υποτιθέμενη) ενασχόλησή του με την υπόθεση των Ζωνιανών, αποκλείει κάθε άλλη επέμβασή του;

Υποτιθέμενη, βεβαίως , γιατί ας μου πει κανείς το αποτέλεσμα της έρευνας που έκανε η δικαιοσύνη του κου Γ. Σανιδά για τις υποκλοπές, ή τις απαγωγές των Πακιστανών, ή την υπόθεση των ομολόγων, ή αυτήν την πολυπράγμονα ζαρντινιέρα, που έκανε τέρατα και σημεία, on camera η άτιμη. Αυτήν τη δικαιοσύνη έχουμε. Που εκτός από (ενίοτε - όχι πάντοτε) τυφλή, είναι επίσης και κουφή και καθυστερημένη και αργόστροφη και διεστραμμένη (ενίοτε – όχι πάντοτε).

Κατά τα άλλα η Ελλάδα είναι ευνομούμενη χώρα. Κι εγώ ο Μέγας Αλέξανδρος. Ο Σκοπιανός.

Update 11/2/08
Σε επιβεβαίωση όλων των παραπάνω, ήρθε η μετατροπή της κατηγορίας του μπάτσου-βασανιστή του Α.Τ. Ομόνοιας, από κακούργημα σε πλημμέλημα! Τελικά, η ελληνική δικαιοσύνη είναι σουρωτήρι με τεράστιες τρύπες. Τρύπες απ' όπου μπορεί να περάσει χωρίς συνέπειες, ακόμα κι ένας ένστολος βασανιστής. Τα "κατορθώματα" του οποίου συγκλόνισαν πέρσυ τον Ιούνιο τους πάντες.

Update 25/6/08
Και το κερασάκι στην τούρτα: Όσοι πολιτικοί κατηγορηθούν για το σκάνδαλο της SIEMENS, το πιθανότερο είναι να μην έχουν καμμία συνέπεια, λόγω παραγραφής του εγκλήματος. Επειδή ζούμε σε μια ευνομούμενη χώρα, που επιτρέπει στο Ζαχόπουλο να κυκλοφορεί ελεύθερος, παρά το νόμο που προβλέπει ποινή για την κολάσιμη πράξη της σεξουαλικής εκμετάλλευσης υφισταμένου υπαλλήλου, που επιτυγχάνεται μέσω της δεσπόζουσας (εξουσιαστικής) θέσης. Δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι ο Σανιδάς θα αφήσει τη σφραγίδα του στη Δικαιοσύνη, όταν συνταξιοδοτηθεί σ' ένα χρόνο. Σφραγίδα, που θα αποτελεί ντροπή για τη δικαιοσύνη και τους δικαστές...

Update 27/3/09
Αυτό είναι το πραγματικό κερασάκι στην τούρτα: Η ακύρωση από το Συμβούλιο Επικρατείας του προστίμου που είχε επιβληθεί στη VODAFONE για τις υποκλοπές. Να ζεις σε μπανανία ή να μη ζεις...7 comments:

 1. Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ...

  Καλημέρα σου :-)

  Υ.Γ.:Μη συγχίζεσαι και πολύ..ανεβαίνει η πίεση ;-)

  ReplyDelete
 2. Τι να πω;;;Απλα ΝΤΡΟΠΗ.

  ReplyDelete
 3. Ε!! Τι να πρώτο προλάβει να κάνει ο άνθρωπος ένα μυαλό το έχει!!
  Στο κάτω κάτω και αυτή οι αστυνομικοί κάνανε μια παρασπονδία σιγά…δεν είναι και προς θάνατο (που λέει και η γιαγιά μου )
  Αχ! Δεν αντέχω τόση ρεμούλα και τόσο «σταρχιδισμό » σε αυτή την Χώρα!!!! ΕΛΕΟΣ

  ReplyDelete
 4. Η απόταξη δε σου φτάνει ;
  Κατά τη γνώμη σου να τους κάνουν ; Να τους στείλουν με απόσπαση στην Ισλαμαμπάντ ;
  Να τους βάλουν πίσσα και πούπουλα ;

  ReplyDelete
 5. @Anonymous 17.53: Αυτό που θα μου έφτανε, θα ήταν η τήρηση των νόμων. Και του Συντάγματος, που λέει ότι απέναντι στο νόμο είμαστε όλοι ίσοι.

  ReplyDelete
 6. Πίσσα και πούπουλα.....

  ReplyDelete
 7. Ντροπή τους πραγματικά!
  Και μετά σου λέει,η ανεξάρτητη και ακλόνητη(και αντικειμενική χα!)εξουσία.........

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...