November 23, 2007

Είδες η ΔΕΗ;



Η κυβέρνηση τοποθέτησε τον κ. Π. Αθανασόπουλο στην ηγεσία της ΔΕΗ, λόγω της επιτυχημένης προϋπηρεσίας του στον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα στην TOYOTA. Ο κ. Π.. Αθανασόπουλος προσέλαβε ως αντιπρόεδρο στη ΔΕΗ τον κ. Ν. Χατζηαργυρίου, καθηγητή του ΕΜΠ στην έδρα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σε ό,τι αφορά την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές (ήλιος και αέρας), αυτή παραμένει σε μικρά επίπεδα (10%) και πάντως δεν προβλέπεται σημαντική αύξηση πριν το 2014. Βλέπε σχετικά εδώ.
Η ΔΕΗ παράγει ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας κυρίως λιγνίτη. Διαδικασία εξαιρετικά βλαπτική (sic) για το περιβάλλον, αλλά και για την υγεία όλων όσων έχουν την «τύχη» να ζουν κοντά σε εργοστάσια της ΔΕΗ που χρησιμοποιούν λιγνίτη. Ρωτήστε όσους κατοικούν στην Κοζάνη και τη Μεγαλόπολη.

Ο κ. Π. Αθανασόπουλος ζητά τώρα από την κυβέρνηση την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 20-30%, λόγω της κατακόρυφης πτώσης των κερδών του οργανισμού. Το Δ.Σ. της ΔΕΗ όμως δεν σκέφθηκε αυτήν την πτώση, όταν αποφάσιζε την 1/1/07 τις αυξήσεις 10% στους μισθούς των γενικών διευθυντών της εταιρίας.

Η πτώση των κερδών μιας εταιρίας (πόσο μάλλον η κατακόρυφη τέτοια) δεν σημαίνει αποτυχία της διοίκησης; Και αν η απάντηση είναι καταφατική, γιατί η κυβέρνηση διατηρεί στη θέση του (άλλον) έναν αποδεδειγμένα αποτυχημένο manager οργανισμού «κοινής» ωφέλειας;

9 comments:

  1. Και που να ηξερες και κατι αλλους συμβουλους του Αθανασοπουλου νεοφιλελευθερα μπουμπουκια ολοι τους Αμερικανοσπουδαγμενοι.Οπως π.χ ο κ Ρεγκλειτης πρωην Γενικος Διευθυντης της ΗΕWLETT-PACKARD HELLAS που ο κ Χατζηνικολαου και οι λοιποι του λομπυ της γκλαμουριας τον ειχαν ανακηρυξει και manager of the year....Ολοι αυτοι υποτιθεται οτι θα διασφαλισουν τα συμφεροντα του κρατικου οργανισμου εναντι των ιδιωτικων συμφεροντων και θα παραγουν υπηρεσιες για το κοινωνικο συνολο.
    Σημειωνω οτι την αυξηση του 30% στο ρευμα την ζηταει η ΔΕΗ για να ειναι συμφερον στους ιδιωτες να παραγουν ηλεκτρικο ρευμα και να μεταπωλουν στη ΔΕΗ.
    Τελος δεν πρεπει να κατηγορεις αυτα τα μεγαλοστελεχη για ανικανοτητα αυτοι εφαρμοζουν πολυ επιτιχυμενα την στρατηγικη που εχει εκπονηθει κεντρικα.Κατω απο αυτο το πρισμα ειναι εξαιρετικα επιτυχημενοι.

    ReplyDelete
  2. Ναι, ναι Παρατηρητή. Είναι επιτυχημένοι. Κι εγώ είμαι ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης (χωρίς το άλογο). Δεν θυμάμαι, έχουμε συστηθεί;

    ReplyDelete
  3. Δεν είναι ο παρατηρητής στο πρώτο σχόλιο.

    ReplyDelete
  4. Δεκτή η παρατήρηση, Παρατηρητή. Παρακουράστηκα - παραδρομή. Παράξενο πράγμα.

    ReplyDelete
  5. @SWELL Μαλλον σου ξεφυγε η ελαφρια ειρωνια του σχολιου μου σχετικα με το επιτυχημενοι.Με αλλα λογια ειναι επιτυχημενοι διοτι εσκεμμενα και βασει σχεδιου αποτυγχανουν και οχι λογω ανικανοτητας.Στο ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕΣ ΜΕ ΙΚΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

    ReplyDelete
  6. Tι πίκρα ρε γαμώτο σε αυτή τη χώρα μέσα στην ρεμούλα και τα διαπλεκόμενα των επιτυχημένων μαγαλό πούστηδων !!! Γαμώ την φτώχια μου…και την μιζέρια μου! Πάω να αγοράσω κεριά!! Και έτσι όπως πάει το πράγμα με της αυξήσεις παντού σε λίγο όχι για να πληρώνω την ΔΕΗ δεν θα μου φτάνει ο Μιστός αλλά ούτε για τσιγάρα!

    ReplyDelete
  7. Δηλαδη καλοπληρώνονται για να αποτύχουν και μετα ας φύγουν. Δεν τρέχει μία.
    Απλα θα πληρώσουμε εμείς ξανά χρυσή την βλακία.
    Κάνουμε οικονομία στο ρεύμα, αλλα πάλι δεν θα πετύχουμε κάι, πάλι αύξηση θα κάνουν και να δειτε οτι αυτη δεν θα ειναι η τελευταία. Του χρόνου τα ίδια θα πούν.
    Αυτα όμως ο κόσμος πρέπει να τα βλέπει και οταν πρόκειται να ψηφίσει, να τα θυμάται.

    ReplyDelete
  8. @Lily: Κουράγιο. Σκέψου ότι με τα κεριά ταξιδεύεις κιόλας...

    ReplyDelete
  9. Θάλασσα πλατιά τα θέματά σας με τα δέοντα μποφώρια, την αλμύρα τους την.... μύρισα
    Ούτε κατά διάνοια δεν ονειρεύεται η ΔΕΗ το 12% στόχο της ΕΕ για 2012 από το 3-4% (φωτοβολταϊκά-αναμογεννήτριες)σε κιλοβατώρες που είναι σήμερα.
    2 δις επενδύσεις με ακριβό ρεύμα λέει "ο λαγός απόφαση" του ΔΣ της μόνο και μόνο να έρθουν με άλλες επενδύσεις οι ανταγωνιστές της να βρούν ψηλά τις τιμές και να μην πάνε χαμένα τα υπερκέρδη τους πριν καν τα επενδύσουν.
    Η επενδυτική πολιτική της ΔΕΗ έχει παγώσει εδώ και 15 χρόνια, όταν τα κεφαλοποιητικά μυαλά βρήκαν είσοδο στη τσέπη μας και μέσω ΔΕΗ.
    Μην ξεχνάτε την τελευταία αυξηση το τέλος Ιούλη, τώρα ψηφίσατε περάστε από το ταμείο.Ο Φώλιας που βγαίνει;;
    Τώρα από την παραπομπή σας διαπιστώνω ότι το μερίδιο που προτίθεται να αφιερώσει στην αγορά ανανεώσιμων μορφών ενέργειας από 10% θα θα θα στο 20% να έχουμε και κάτι να λέμε. ...ολίγον οικολογικόν.
    Εν ολίγοις η αύξηση που Χρισουγεννιάτικα μας φιλοδωρεί η κυβέρνηση έχει καθαρά χρηματηστηριακού παιγνιδιού αξία και καθόλου ανάγκη επενδυτικού ρίσκου.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...