November 8, 2007

ΕΛΑΣ LIVE!




Τη δόξα του CNN και της live μετάδοσης της επίθεσης των Αμερικανών στο Ιράκ ζήλεψε η Ελληνική Αστυνομία. Έτσι ειδοποίησε τα τηλεοπτικά κανάλια να είναι έτοιμα και με στημένες κάμερες χθες τα ξημερώματα, που έγινε η «εισβολή» στα Ζωνιανά. Η επιχείρηση κρίνεται απόλυτα επιτυχής. Βρέθηκαν μικροποσότητες χασίς, κάποια χασισόδεντρα, κάποια παλιά όπλα, έγιναν μερικές προσαγωγές και συλλήψεις υπόπτων και, το σημαντικότερο, δόθηκε μία κλήση για τροχαία παράβαση!

Απολαύσαμε στις οθόνες το μεγαλείο της ελληνικής κουραδομαγκιάς, στο σίκουελ του μεγάλου παραμυθιού που εκτυλίσσεται χρόνια τώρα στην Κρήτη:

Ήταν καλοκαίρι, έκαναν διακοπές στη Κρήτη με μοτοσικλέτα. Ένα πρωί είδαν από ψηλά μια παραλία. Πήραν τον πρώτο χωματόδρομο που βρήκαν με κατεύθυνση την παραλία. 50 μέτρα μετά πετάχτηκαν μπροστά τους από τα δέντρα 5 κουστουμαρισμένοι τύποι-ντουλάπες με μαύρα γυαλιά και τους σταμάτησαν. Τους ρώτησαν που πηγαίνουν. Όταν το ζευγάρι απάντησε "στην παραλία" τους είπαν ότι δεν υπήρχε παραλία. "Μα αφού την είδαμε από ψηλά" είπαν. Τότε οι 5 κουστουμαρισμένοι άλλαξαν το τροπάριο και τους είπαν ότι δεν υπήρχε τίποτα να δουν στην παραλία. Στο τέλος τους υποχρέωσαν να φύγουν. Την ιστορία αυτή μου την έχει διηγηθεί το ίδιο το ζευγάρι. Αυτός δημοσιογράφος μεγάλης απογευματινής εφημερίδας κι αυτή φωτογράφος με διεθνείς περγαμηνές. Η παραλία αυτή είναι δίπλα στους Καλούς Λιμένες. Το ποιά οικογένεια έχει επιχειρηματική δραστηριότητα εκεί, είναι γνωστό. Η οικονομική (και όχι μόνο) δύναμή της, είναι επίσης γνωστή. Γι’ αυτό άλλωστε έχει τη δυνατότητα να απασχολεί δεκάδες μπράβων, κι έτσι τους «φυτεύει» ακόμη και στα βουνά! Η ενασχόλησή της με τα ναρκωτικά (με τραγικές συνέπειες ακόμη και για μέλη της ίδιας της οικογένειας) είναι κι αυτή γνωστή. Άσε που η κοκαΐνη δεν είναι ελαφρό ναρκωτικό. Ούτε μπορεί να τη βρει κανείς εύκολα ή παντού, ούτε φτηνή είναι. Εκτός κι εάν...Ανεξάρτητα από την Κρητική νοοτροπία, με όλες τις παραδοξότητές της, μου είναι απολύτως σαφές ότι γι' όλα αυτά οι ευθύνες των τοπικών πολιτικών είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. Γιατί είναι τεράστια τα συμφέροντα: οικονομικά, ψηφοθηρία κ.λ.π. Και πάνω απ' όλα η δουλοπρέπεια των πολιτικών στους ισχυρούς. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια σε live μετάδοση.

2 comments:

  1. Ελεύθερη και Ανεξάρτητη Κρήτη!
    Οχι στα ψώματα των Αθηναίων.

    ReplyDelete
  2. Πρώτα πρέπει να ψαχτούν οι ψάχνοντες. Μόνο έτσι θα βρουν την άκρη.
    Η Κρήτη, οι ομορφιές της και η λεβεντιά των Κρητικών δεν έχουν καμιά σχέση με την παράνομη δράση η οποία αναπτύσσεται σε όποιο μέρος της Ελλάδας εγκαταλείπει η πολιτεία.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...