December 16, 2007

Η δεξαμενή



Τα στελέχη που επιλέγει και τοποθετεί ως υπουργούς στη κυβέρνησή του ο Καραμανλής δεν τα γνώριζε προηγουμένως; Και τους ανθρώπους που επιλέγουν μετά οι υπουργοί και στελεχώνουν τα υπουργεία τους, ούτε αυτοί τους ήξεραν προηγουμένως; Προφανώς δεν ξέρουν κανέναν. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι οι γκέλες πέφτουν πλέον σαν το χαλάζι: Τσιτουρίδης, Μαγγίνας, κουμπάροι, σύμβουλοι, παρατρεχάμενοι. Είναι δυνατόν τόσοι πολλοί να αποδεικνύονται τόσο σκάρτοι και λίγοι; Νύχτα τους ψάχνουν και τους βρίσκουν; Αφού ο Καραμανλής αντιμετωπίζει τέτοια αστοχία στην επιλογή των προσώπων, πρέπει να απευθυνθεί σε μια εταιρία ανεύρεσης στελεχών και να αναθέσει σε αυτήν τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να βλέπουμε γκέλες.

Η επιλογή πάλι της Πάλλη Πετραλιά στη θέση του Μαγγίνα, εντάσσεται κι αυτή στην ίδια λογική της νυχτερινής επιλογής, στο «ψάχνουμε νύχτα κι ό,τι βρούμε». Η Πετραλιά είχε μεσολαβήσει στο ξάδελφο Λιάπη για να καλύψει μέρος του πτητικού έργου της Ολυμπιακής, η Rainair! Η εταιρία που έκανε την καταγγελία στην Κομισιόν κι έτσι άρχισαν τα όργανα για το κλείσιμο της Ολυμπιακής! Τώρα αυτήν την κυρία ο Καραμανλής την τοποθετεί στο υπουργείο Απασχόλησης, στη θέση του Μαγγίνα. Από τον ομορφότερο άντρα στην ομορφότερη γυναίκα! Κυβέρνηση για καλλιστεία είναι αυτή! Προφανώς ο Καραμανλής δεν είχε άλλη επιλογή. Γιατί η δεξαμενή απ’ όπου αντλεί τα στελέχη της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, είναι γεμάτη σκατά. Βόθρος δηλαδή. Και τι άλλο από σκατά μπορείς να βρεις σ’ έναν βόθρο;






9 comments:

  1. Τα διαμάντια πάνε στον πάτο και για να τα βρει πρέπει να φάει πολά σκατά.
    Προσπαθεί όμως...
    Κι αν δεν πνιγεί από την μπόχα...

    ReplyDelete
  2. Από ό,τι φαίνεται τον Καραμανλή τον θεωρείς καθαρό πρόσωπο,ο οποίος φουκαράς δεν έχει τις επιλογές που θα ήθελε για τα υπουργεία του,καθότι περιβάλλεται από σκάρτους!!!
    Και μετά σου λέει γιατί πάσχουμε από προσωπολατρεία!!!
    Μόνο το γεγονός ότι οι επιλογές του είναι διαρκώς σκάρτες και συνεχίζει να το παίζει μούγγα στην στρούγκα κάτι λέει αυτό και για τον ίδιο!

    Την κυριακάτικη καλημέρα μου;))

    ReplyDelete
  3. @Ψυχή: Θα με τρελάνεις. Από που σου προέκυψε ότι θεωρώ τον Καραμανλή καθαρό; Ο διαχειριστής του εν λόγω βόθρου είναι, απ' όπου αλιεύει τους υπουργούς του.

    ReplyDelete
  4. Το οτι τον θεωρείς διαχειριστή δε δηλώνει ότι τον θεωρείς σκάρτο.Του δίνεις ένα άλλοθι!Αφού η δεξαμενή είναι γεμάτοι με σκτ,τι άλλο θα μπορούσε να αλιεύσει ο Καραμανλής;
    Και διαφωνώ με την τοποθέτηση σου,γιατί θεωρώ τον Καραμανλή σκόπιμα "ψαρά" σκάρτων κυβερνητικών στελεχών,γιατί πιστεύω πως υπάρχουν μέσα στο βούρκο του και αξιόλογα στελέχη τα οποία σκοπίμως δε βγαίνουν στην επιφάνεια.

    ReplyDelete
  5. @Ψυχή: Περαστικά σου... Είμαι κι ευγενής. Κάποτε με είχαν ρωτήσει αν είμαι αναίσθητος επειδή δεν χάνω την ψυχραιμία μου.

    ReplyDelete
  6. Το 'πιασα... το υπονοούμενο ;)

    φιλιά

    ReplyDelete
  7. H επιλογή της Φάνης-Χάνεις Κανπαιδιά ειναι φανερό οτι δίνει το στίγμα για ηπιότερη αντιμετώπιση των γυναικών στο Ασφαλιστικό.
    Δηλ. εκει ακριβώς που υπήρχε μια μεγάλη ανισότητα, πάλι θα ευνοηθούν οι γυναίκες μάλλον, μόνο και μόνο για να κάμψει την λαϊκή αντίδραση.
    Δεν ειναι θέμα προσώπων που επιλέγει, αλλα θεμα πολιτικών αγκυλώσεων της δεξιάς.
    Οπως και οι κουμπαριές, που κι αυτές ειναι μια δεξιά συμπεριφορά.

    ReplyDelete
  8. Ο κόσμος σιχάθηκε το πασόκ και περίμενε μια αλλαγή. Οι νυν περιμένανε χρόνια και πέσανε με τα μούτρα να φάνε, λες και δεν υπάρχει αύριο. Ίσως πιστεύαν και οι ίδιοι ότι θα ήταν για μία θητεία. Τους προέκυψε και δεύτερη (άλλο θέμα αυτό).
    Τώρα είναι η επιλογή του μη χείρον... Η Φάνη-Ξανά και τα σχετικά είναι επιλογή τρόμου. Επειδή έχει ξαναδοκιμαστεί σε υπουργικό θώκο, πιστεύουν ότι δεν έχει κάποιο μυστικό κρυμμένο, αφού θα'χε βγει ως τώρα. Κρίμα. Να επιλέγεται κανείς για άμυνα και όχι για τις πολιτικές του θέσεις...
    Καλησπέρα.

    ReplyDelete
  9. @Kitsosmitsos: Καλημέρα,
    η κατάσταση, όπως είχε πει κι ο Μαρξ, είναι γάμησέ τα.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...