January 9, 2008

Barack Obama


 

Δεύτερος, μετά την Hillary Klinton, ήρθε στις Προκριματικές Εκλογές στο Νιού Χαμσάιρ ο Barack Obama - το κλάμα ήταν πάντοτε αποτελεσματικό. Αυτός που παλιότερα είχε δηλώσει ότι «πρέπει οι ΗΠΑ να ανακτήσουν τη χαμένη τους ηθική». Αλλά ποιά είναι η ηθική των ΗΠΑ, ποιά είναι η ηθική που έχει γνωρίσει ο κόσμος;

Με τη δημιουργία τους οι ΗΠΑ αφάνισαν τους αυτόχθονες στη Βόρεια Αμερική Ινδιάνους. Στη συνέχεια, μετέφεραν από την Αφρική μαύρους που τους χρησιμοποιούσαν σαν δούλους. Ακόμα και μετά τον Εμφύλιο, που υποτίθεται ότι έλυσε το ζήτημα της δουλείας, για πολλά χρόνια οι μαύροι αντιμετωπίζονταν από τους λευκούς σαν «παιδιά ενός κατώτερου θεού». Πήγαιναν σε ξεχωριστά σχολεία, καταστήματα, εστιατόρια. Ακόμα και στα μέσα μεταφοράς υπήρχαν ειδικές θέσεις, που μόνο σ’ αυτές μπορούσαν να καθίσουν. Μόλις στα μέσα της δεκαετίας του 1960 απέκτησαν δικαίωμα ψήφου. Μέχρι σήμερα η αστυνομία θεωρεί τους μαύρους θηράματα. Την τελευταία φορά που «κάηκε» το Λος Άντζελες, ήταν όταν μια ομάδα αστυνομικών σταμάτησε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας μαύρος νεαρός και τον διέταξαν να βγει απ’ το αυτοκίνητο. Αυτός βγήκε κρατώντας το τηλέφωνό του. Οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί (κατά δήλωσή τους) τρόμαξαν νομίζοντας ότι κρατούσε όπλο και τον γάζωσαν. Στο σώμα του νεαρού βρέθηκαν περίπου 40 σφαίρες. Η μέγιστη πλειοψηφία των ανέργων είναι μαύροι. Οι φυλακές είναι γεμάτες από μαύρους. Το 90% των θανατοποινιτών που περιμένουν την ημέρα της εκτέλεσής τους είναι (κι αυτοί) μαύροι.

Δολοφόνησαν δύο Κέννεντι και τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ. Έριξαν δύο ατομικές βόμβες στην Ιαπωνία. Ακόμα και σήμερα, πεθαίνουν στο Ναγκασάκι εννέα άνθρωποι την ημέρα, από τις συνέπειες της βόμβας. Έχουν επιτεθεί (κι έχουν φάει τα μούτρα τους αλλά δεν βάζουν μυαλό) σε Βιετνάμ, Γρανάδα, Αφγανιστάν, Σερβία, Ιράκ. Σ’ αυτούς τους πολέμους έχουν σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες αμάχους. Υποστηρίζουν τυφλά το Ισραήλ που έχει δολοφονήσει χιλιάδες Παλαιστίνιους, που κατέχει τη γη τους, που έχει ατομική βόμβα. Υποστηρίζουν σε όλον τον κόσμο δικτατορικά και ανελεύθερα καθεστώτα (Πακιστάν). Όταν δεν γουστάρουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, οργανώνουν πραξικοπήματα για να τη ρίξουν (Ελλάδα, Νικαράγουα). Για να τα κάνουν όλα αυτά, επιβάλλουν πάντοτε στον ΟΗΕ Γενικό Γραμματέα - «Φιλιππινέζα». Κι έχουν υιοθετήσει τη φοβερή λογική του «Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας!».

Αδιαφορούν τελείως για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τις κλιματικές αλλαγές, την υπερθέρμανση του πλανήτη, την καταστροφή του περιβάλλοντος. Αποτελούν (μαζί με την Κίνα) τους μεγαλύτερους ρυπαντές του περιβάλλοντος. Σαμποτάρισαν τη θέσπιση αυστηρών ορίων εκπομπών παλιότερα στο Κιότο και πρόσφατα στο Μπαλί. Έχουν πρόεδρο που (τη δεύτερη φορά) εκλέχτηκε με νοθεία, στη μεγαλύτερη «δημοκρατία» του κόσμου. Που συνομιλεί με τον θεό του και που αυτός ο θεός (κατά δήλωσή του) του λέει να κάνει τους πολέμους. Έστησαν την επίθεση της 11 Σεπτεμβρίου 2001 για να δημιουργήσουν την αφορμή να επιτεθούν στο Ιράκ.

Αν σκεφθούμε το βαθμό ενημέρωσης του μέσου Αμερικανού για όσα συμβαίνουν στον κόσμο (μαύρα μεσάνυχτα), αν σκεφθούμε ότι αυτοί οι Αμερικανοί θα εκλέξουν με τις ψήφους τους τον επόμενο πρόεδρο, τί σημασία έχει τελικά αν αυτός θα είναι ο Obama, ή η Klinton ή ο Mckane;

29 comments:

  1. Ε, ρε Γκουαντάναμο που σας χρειάζετε... παλιοτρομοκράτες που τολμάτε να απειλείτε τους Αμερικανούς ψηφοφόρους ότι και ο νέος πλανηταρχίδης ή πλανηταρχίδισα που θα επιλέξουν θα είναι από τη φυλή των γερακιών....

    ReplyDelete
  2. Βρε SWELL μου,
    χθες ανέβασα μια ανάρτηση και ήρθες σήμερα εσύ να μου την ανατρέψεις (εν μέρει όμως μόνο).
    Λοιπόν ξέρεις; Αν και συμπαθώ κάπως πιο πολύ τον Ομπάμα από τη Χίλαρι, πιστεύω κι εγώ ότι δεν θα αλλάξουν ουσιαστικά πράγματα στην Αμερική αν εκλεγεί αυτός (που δεν θα εκλεγεί πιστεύω). Και το άλλο το έμαθες;; Χρηματοδότης του λέει είναι ο Σόρος!!! Ήμαρτον Παναγία μου...

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. @Monahikoslikos: Συγγνώμη Λύκε αν σε στεναχώρησα.

    @Mania: Αν κάποιος μας φαίνεται συμπαθής, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όντως τέτοιος, ή ότι είναι διαφορετικός. Συγγνώμη για την έστω και μερική ανατροπή.

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα,swellάκο μου!Εγώ προς το παρόν ανησυχώ για τα εγχώρια χάλια μας και δεν έχω καιρό για υπεραντλαντικούς χασάπηδες :)

    ReplyDelete
  7. @Ψυχή: Καλημέρα Ψυχούλα. Δίκιο έχεις. Κι εγώ ασχολούμαι με τα αλλότρια λόγω του άτακτου μυαλού μου.

    ReplyDelete
  8. Το πρώτιστο και μοναδικό ίσως ,μέλημα του εκάστοτε Προέδρου των Η.Π.Α είναι η διαιώνιση και βελτίωση (προς όφελος των εχόντων και κατεχόντων) του συστήματος (δηλαδή του Καπιταλισμού ,ας μην φοβόμαστε τις λέξεις).
    Το μόνο που αλλάζει ,ανάλογα με τον συσχετισμό των δυνάμεων, είναι η στρατηγική και οι κινήσεις τακτικής.
    Σύμφυτο χαρακτηριστικό του συστήματος είναι οι αντιφάσεις του ,Ας ελπίσουμε ότι θα επαληθευθεί η ρήση ,ξέρεις ποιου , ότι τελικά θα μας πουλήσουν το σχοινί που θα τους κρεμάσουμε.
    Η περιθωριοποίηση των ανθρώπων (λευκών ,μαύρων, ισπανόφωνων) γίνεται εσκεμμένα μέσω της εγκληματικότητας , των ναρκωτικών και των πιστοδοτικών ιδρυμάτων που τελικά υποθηκεύουν ζωές.
    Υπάρχουν πολλές Αμερικες .
    Η Αμερική του san Francisco bay αλλά και των Κεντρικών και Μεσοδυτικων πολιτειών που κατοικούνται από ανθρώπους που στην συντριπτική πλειοψηφία τους όχι ,μόνο, δεν έχουν διαβατήριο αλλά δεν έχουν περάσει ποτέ τα σύνορα όχι της Πολιτείας αλλά της Κομητείας.
    Στην Καλιφόρνια το ποσοστό των Ισπανόφωνων και ως εκ τούτου τα Ισπανόφωνα κανάλια είναι μεγαλύτερο κατά πολύ από το αντίστοιχο των Αγγλόφωνων.
    Η Αμερική έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αναφαλβητισμου και ταυτόχρονα τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου.

    Που θα καταλήξει όλο αυτό, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ,

    Τέλος ας ακούσουμε τον τοίχο που μας φωνάζει ΄’ΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ’ άλλωστε στις ΗΠΑ η συμμετοχή στις εκλογές ανέρχεται αν θυμάμαι καλά γύρω στο 40%.

    ReplyDelete
  9. @De profundis: "Που θα καταλήξει όλο αυτό, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω." Είναι απολύτως σαφές το που θα καταλήξει. Με δεδομένη την άγνοια του μέσου Αμερικανού (να σου θυμίσω ότι μέχρι πρότινος δεν ήξεραν που 'πεφτε το Ιράκ) μας περιμένουν χειρότερα, είτε εκλεγεί μαύρος, είτε εκλεγεί κερατωμένη (που λέει και η Ψυχή), είτε παπάς, είτε ζευγάς η πολιτική τους δεν πρόκειται ν' αλλάξει επί της ουσίας. Γι' αυτό και δεν κατάλαβα το περί αλλαγής στρατηγικής που ανέφερες.

    ReplyDelete
  10. @swell αλλαζουν στρτηγικη σε επιπεδο τακτικισμου για να πετυχουν τον ιδιο στοχο ,αυτος ειναι που δεν αλλαζει ποτε.
    Οσον αφορα το που θα καταληξει εννοω οτι η Ιστορια (που ασφλως και δεν εχει τελειωσει)εχει αποδειξει οτι οι κοινωνιες δεν μενουν ποτε αναλλοιωτες.Κατι θα αλλαξει το ποτε ,το που.το πως και το προς τα που αυτο ειναι το ζητουμενο .Αυτο ομως ειναι τεραστιο θεμα και η απαντηση που δινει ο καθε ενας απο εμας εξαρταται απο την κοσμοθεωρια του και την συγκροτηση του .Και εγω απαντηση δεν εχω μονο εξερευνηση κανω.

    ReplyDelete
  11. @De profundis: Χρειάζεται ένα μεγάλο μπαμ/χαστούκι/κλωτσιά/σοκ/δεν ξέρω τι, για να αλλάξει η Αμερικάνικη κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και σήμερα πιστεύουν ότι η επίθεση στους 2 Πύργους ήταν έργο της Αλ Κάιντα.

    ReplyDelete
  12. Κάτσε να μπει μια γυναίκα στη μέση να χαλαρώσει λίγο το πολιτικό κλίμα:))
    Swell,είσαι μήπως γεννημένος σε κάποια από τις παρακάτω ημερομηνίες: 26/2 ή 17/3 ;

    ReplyDelete
  13. @Ψυχή: Τώρα αυτό πως σου 'ρθε;

    ReplyDelete
  14. κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της,έχει ένα βιβλίο αστρολογίας.Σ'αυτό το βιβλίο λοιπόν,επειδή διάβασα για τους ιχθύς,λέει πως στις ημερομηνίες που σου προανέφερα,γεννιούνται συνήθως σπουδαίοι,ξεχωριστοί άντρες..Και λέω εγώ:"Καλέ,ο swell,ψαράκι είναι!Λες να..."Για να είμαι ειλικρινής το θεώρησα απίθανο να έχεις γεννηθεί σε μία από τις δύο ημερομηνίες,αλλά μετά το καλοσκέφτηκα και είπα:"Βρε,σ'αυτη τη ζωή,όλα πιθανά είναι!"
    Φυσικά,αν δε γνώριζα την ημερομηνία του de profundis,θα έλεγα σίγουρα πως έχει γεννηθεί αυτός σε μια από τις δύο ημερομηνίες,έτσι;Αλλά τώρα που δεν ξέρω τη δική σου,έχω υποχρέωση να σε ρωτήσω...Λοιπόν;

    ReplyDelete
  15. @Ψυχή: Σωστή είστε. Make a guess!

    ReplyDelete
  16. @Δεν το πιστευω!!!!!!!!!!!!!!!!Να πω 17/3...;Μ'αρεσει γιατι ειναι κοντα με τα γενεθλια του μπαμπακα μου!Πες μας τώρα ότι είσαι σπουδαιός!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  17. @SWELL Ειναι η δικια μου σειρά να πω ΟΠΑ και παλι ΟΠΑ.
    @ΨΥΧΗ Απο οτι εχω καταλαβει μεσω των μηνυματων που ανταλλασεις με τον ωσηε και η δικη μου ημερομηνια ειναι σημαντικη αφου τοτε με την συνθηκη του Λονδινου ανακυρηχτηκε η ανεξαρτησια της Κυπριακης Δημοκρατιας.
    Κατα τα αλλα ο γεννηθεις αυτη την ημερομηνια ειναι ενας ταπεινος οδοιπορος ,θαυμαστης και συνομιλητης σπουδαιων ανδρων.

    ReplyDelete
  18. Συνομιλητής μόνο σπουδαίων ανδρών, de profundis;

    Ο swell,δεν ξέρω για ποιο λόγο,αλλά έχει καταπιεί τη γλώσσα του:)

    ReplyDelete
  19. @ Για μας ,οσο και αν δεν το παραδεχομαστε,οι γυναικες ειναι εξ ορισμου σπουδαιες (η ριζα ειναι απο το σπουδη?η απο το σπουδαζω??)

    ReplyDelete
  20. @ΨΥΧΗ Μαλλον θα πλενει τα μπουρνουζια να τα εχει ετοιμα σε περιπτωση που τα σκυλια του λερωσουν καποιον.

    ReplyDelete
  21. @Ψυχή: Το βρήκες! Τώρα που να το αποδώσω, σε σοφία ή σε @@@@φαρδία;

    @De profundis: Από τη σπουδή προέρχεται, που σημαίνει ταχύτητα. Το γιατί το αφήνω σε σένα να το βρεις.

    ReplyDelete
  22. @de profundis,δεν αποκλείεται να ετοίμαζε και το φουσκωτό για καμμιά βολτούλα ;)ο θαλασσόλυκος!

    @swell,μην το πάρεις και πάνω σου τώρα! Εξάλλου η αστρολογία,το ξέρεις ότι μπου...λογεί επί της ουσίας!!!

    ReplyDelete
  23. @SWELL ,ΨΥΧΗ Σπουδή=ταχύτητα,βιασύνη ή απο Σπουδή= μελέτη.

    ReplyDelete
  24. @De Profundis: Είναι σαφές, πρόκειται για την ταχύτητα. Περιμένω να μου πεις ταχύτητα σε τι.

    ReplyDelete
  25. ΖΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ΣΑΣ... ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ

    ReplyDelete
  26. @Δεν ελπίζω τίποτα...δεν καταλαβαίνω τίποτα: Περίεργα όνειρα βλέπεις... Ξύπνα, πέρασε η ώρα!

    ReplyDelete
  27. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΞΥΠΝΙΟΣ ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ.....

    ReplyDelete
  28. @Δεν ελπίζω τίποτα... δεν καταλαβαίνω τίποτα: "Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε"...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...