March 3, 2008

Η σοβαρή πλευρά του θέματος...

της ΣΙΣΣΥ ΑΛΩΝΙΣΤΙΩΤΟΥ από την Ελευθεροτυπία



 

Στελέχη επιχειρήσεων ονομάζονται όλοι οι εργαζόμενοι που διαθέτουν πτυχίο ανώτατης σχολής και τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό. Eίναι υπάλληλοι μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, καθώς και τραπεζών. Είναι νέοι, φορούν κοστούμι από το πρωί μέχρι το βράδυ, δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, ονομάζονται μπραντ μάνατζερ, ασίσταντ μπραντ μάνατζερ, μάρκετινγκ μάνατζερ και άλλα δυσερμήνευτα επί της ουσίας.

Προχωρούν, έχοντας μπροστά τους συνεχώς το καρότο της προαγωγής από τη μία και το φόβο της απόλυσης από την άλλη. Η μέρα τους ξεκινά στις 7 το πρωί και τελειώνει στις 11 περίπου το βράδυ, ενώ τα Σαββατο-κύριακα (όχι όλα) είναι παρόντες στις εκθέσεις των προϊόντων της εταιρείας τους, σε ειδικές συσκέψεις που δεν μπορούν να γίνουν άλλη ώρα, σε ραντεβού και ειδικά... μίτινγκ με ξένους και εγχώριους πελάτες. Καμιά επιχείρηση δεν τους πληρώνει υπερωρίες, κανείς τους δεν τολμάει να ζητήσει να πληρωθεί υπερωρίες. Αν αυτό γίνει, θα γραφτεί ως μελανό σημείο στο βιογραφικό τους, θα εμποδίσει την εξέλιξή τους, θα απολυθούν κάποια άλλη στιγμή για κάποιον ανεξήγητο λόγο. Κανένα συνδικάτο δεν τους προστατεύει, καμιά κρατική επιθεώρηση εργασίας δεν απασχολείται με το γεγονός.
Το μαστίγιο του επιστάτη της φυτείας έχει αντικατασταθεί με τις προσβολές, τις ψυχοφθόρες ύπουλες κινήσεις και κουβέντες των ανωτέρων, που ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς τους είναι να κρατούν έντονο το στείρο και πρωτόγονο ανταγωνισμό μεταξύ των υφισταμένων τους, αλλά και να φροντίζουν ώστε να αποκρούουν τις αντίστοιχες κινήσεις των δικών τους ανωτέρων. Τα στελέχη των επιχειρήσεων έχουν μικρότερη αξία από τα προϊόντα, για την προώθηση των οποίων εργάζονται, ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν έχουν καμία αξία, σε αντίθεση με τα προϊόντα για τα οποία δραστηριοποιούνται πλείστες όσες επιτροπές πιστοποίησης ελέγχου κ.λπ. Οι επιχειρήσεις που αγοράζουν τη ζωή τους, τούς κατατάσσουν στα αναλώσιμα. Εκεί που και οι ίδιοι, αδαείς εθελοντές, ακούμπησαν την ψυχή τους. Παιδιά ενός αδιέξοδου πολιτισμού, που εξελισσόμενος αυτο-καταστρέφεται ποδοπατώντας τον πυρήνα του, τον άνθρωπο, δεν προλαβαίνουν να σκεφτούν, να επαναπροσδιορίσουν τις καθοδηγούμενες από το σύστημα απαιτήσεις τους, να αντικαταστήσουν τη γρήγορη πληροφορία με την πραγματική γνώση, να ζήσουν. Καταθέτουν μόνο τη γερασμένη τους νεότητα στο βωμό ενός κατώτατουπολυεθνικού θεού...
Η αστεία πλευρά του ιδίου θέματος...
Κυκλοφορεί ένας νέος ιός: η κωδική ονομασία του είναι 'δουλειά'. Αν λάβατε 'δουλειά' από τους συναδέλφους, το αφεντικό σας, μέσω e-mail ή μεοποιοδήποτε άλλο τρόπο, μην ακουμπήσετε τη 'δουλειά' για αποιοδήποτελόγο!! Αυτός ο ιός σβήνει εντελώς την προσωπική σας ζωή. Αν έρθετε σε επαφή με τον ιό αυτό, βάλτε το μπουφάν σας, πάρτε δυο καλούς φίλους και πηγαίνετε κατ' ευθείαν στο κοντινότερο μπαρ.Παραγγείλτε τρία ποτά, και μετά από 14 επαναλήψεις, θα δείτε ότι 'η δουλειά' έχει σβηστεί εντελώς από το μυαλό σας.

Προωθήστε αυτή την προειδοποίηση σε τουλάχιστον 5 φίλους σας. Αν ανακαλύψετε ότι δεν έχετε 5 φίλους, αυτό σημαίνει ότι έχετε ήδη προσβληθεί από τον ιό και 'η δουλειά' ήδη ελέγχει ολόκληρη τη ζωή σας. Αυτός ο ιός είναι πολύ επικίνδυνος. Δώστε του μεγάλη προσοχή και παραδειγματιστείτε.

15 comments:

  1. Μερικές παρατηρήσεις:
    -Για να γίνεις στέλεχος δεν είναι απαραίτητο το πτυχίο ανώτατης
    σχολής.Αρκεί να γλύψεις και η προαγωγή έρχεται σχεδόν αυτόματα...Αυτό που ενδιαφέρει μια επιχείρηση είναι παν'απ'όλα το χρήμα και η τυφλή υπακοή των εργαζομένων της.
    -Τι υπερωρίες να τους πληρώσεις με τον υπέρογκο μισθό που λαμβάνουν;
    Και ας μην ξεχνάμε τα incentives!
    Ακόμα και δωρεάν εισιτήρια για θεάματα τους προσφέρουν.Και να σκεφτεί κανείς ότι τα πρόσωπα αυτά συνήθως αγνοούν τελείως την τέχνη...!
    -Να τους λυπηθούμε;Οι ίδιο διάλεξαν αυτή τη θέση πετώντας στην άκρη πολλους άλλους ικανούς υποψήφιους.Ήξεραν στα σίγουρα τι τους περιμένει..Και μη ξεχνάμε τα στελέχη αυτά φέρονται πολλές φορές σαν "δήμιοι" (πολύ σκληρά και άδικα) απέναντι στους υφισταμένους
    τους.Για ποιο λόγο;Για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους και το αξιοζήλευτο status τους,υποθέτω...

    ReplyDelete
  2. Χε χε χε. Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω...

    ReplyDelete
  3. @Υπερμίκης: Στην τελευταία πρότασή σου, πρόσθεσε και την ανασφάλεια.

    ReplyDelete
  4. @Βάσκες: Ούτε κι εγώ ξέρω, τείνω πάντως προς το πρώτο.

    ReplyDelete
  5. Αχ Swell μου πόσο δίκιο έχεις! Αλλά τι να κάνουμε; Αν πάμε στο μπαρ που μας προτείνεις, μετά πρέπει να πάμε στον ΟΑΕΔ να γραφτούμε ως άνεργοι. Αχ και βαχ....
    Εντάξει δεν μπορώ να πω το αφεντικό μου δεν μας κρατά ως τις 11 το βράδυ. Κατά το απογευματάκι μας αφήνει να φύγουμε. Μου έχει τάξει δε να με στείλει και σε επιμορφωτικό σεμινάριο στις ΗΠΑ για 1-2 μήνες. Λές να είναι παγίδα;;;

    ReplyDelete
  6. Συστήνω ένα βιβλίο που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και επιγράφεται η γενιά των 1000 εύρο.
    Φίλε μου έχεις περάσει από τέτοιες θέσεις και σίγουρα ξέρεις την πικρά παρόλο τον υποτιθέμενο μεγάλο μισθό
    .Άσε που θα ήθελες να επανέλθεις.

    Αυτά στα λεει ,όπως καλά ξέρεις, ένα τέτοιο και χειρότερο στέλεχος που δεν ξέρει πως να απεγκλωβιστεί.

    Η ψυχή λεει ότι η λύση είναι εκεί έξω ,εγώ συνεχίζω να ρωτώ το εκεί έξω που είναι?

    ReplyDelete
  7. Τα παράτησα και βρήκα την υγειά μου. Και βλέπω και θάλασσα όλη μέρα κάθε μέρα.

    ReplyDelete
  8. @Mania: Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία. Δεν παρουσιάζεται κάθε μέρα.

    @De Profundis: Κι εγώ σου συστήνω το "Η φυλή των 0 ευρώ". Φοβερό!

    @Ellinida: Δεν μπορώ να πω ότι δεν σε ζηλεύω. Κι εγώ θάλασσα βλέπω, αλλά τα βγάζω πέρα δύσκολα.

    ReplyDelete
  9. Παιδιά μου κοινώς την πατήσατε! Γιατί περιφρονήσατε το σίγουρο χαρτί που το λένε δημόσιο; Να σας πω τι συνέβη. Πριν από μια περίπου δεκαετία, μπορεί και δυο, ο ιδιωτικός τομέας πλήρωνε πολύ περισσότερα από τον δημόσιο το οποίο ήταν εντελώς απαξιωμένο και της ξεφτίλας. Ήταν και όλα τα φούμαρα τα τεχνοκρατικά περί υγιούς ιδιωτικού τομέα, περί νέας επιχειρηματικότητας, περί δυναμισμού, περί γιάπηδων, περί γκλάμορους life style, χρηματιστήρια και κέρατα δίφορα, και όλα τα σχετικά.
    Σήμερα, τα πράγματα έχουν αντιστραφεί. Δυστυχώς, φυσικά για την οικονομία.
    Παγκοσμίως η τάση είναι η ίδια. Κλείνουν μια καλοπληρωμένη θέση και ανοίγουν δυο με τα ίδια χρήματα. Έτσι μειώνεται η ανεργία σου λένε.
    φιλικά.

    ReplyDelete
  10. @Cynical: Το περιφρονήσαμε γιατί ζούμε για μια πρωτοτυπία ρε γαμώτο...

    ReplyDelete
  11. Μόλις περιέγραψες τα 3/4 των γνωστών και φίλων μου...

    ReplyDelete
  12. @KitsosMitsos: Είμαστε πολλοί, αλλά είμαστε σκόρπιοι ρε γαμώτο...

    ReplyDelete
  13. Απλά να μην είμαστε απόλυτοι γιατί μπορώ να σσου βρω αρκετά "στελέχη" (όπως τα λες βασικά - σιχαίνομαι αυτήν την λέξη) οι οπόιοι πληρώνονται πάρα πολύ καλά, όχι, δεν γλύφουν κανένα, δεν κάνουν τον μαλάκα (παρά ελάχιστες φορές - και η διπλωνματία δεν είναι κακή ορισμένες φορές), όταν δουλέυουν υπερωρίες πληρώνονται και το παραπάνω λεπτό που θα κάτσουν, δουλέυουν νόμιμα απλά κάνανε κάποιες κινήσεις ματ ακριβώς όταν έπρεπε.
    Και δεν μιλώ για μαγαζάκια αλλά για πολυεθνικές, ας πούμε ΙΒΜ (να μην προχωρήσω καλύτερα περαιτέρω)

    Και επίσης δεν ήταν σαν τα κλαμμένα μουνιά μπροστά στον CEO ή δεν ξέρω και εγώ ποιος αλλά ήταν αυτοί που όλοι γνωρίζαν ότι κάνανε ΑΥΤΟ.

    Φίλε μου αν γνωρίζει κάποιος κάτι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, δε πολύ ιδιαίτερο βαθμό, που λίγοι μπορούν, δεν θα χει σε κάποια φάση και μετά κανένα πρόβλημα.
    Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι πάνε στην δουλειά σαν δούλοι.
    Μέγα λάθος.
    Στην δουλειά πας για να προσφέρεις αυτό το ΓΑΜΑΤΟ που είπα πριν πως ξέρεις.
    Και αυτό θα ανταμειφθεί.

    Και δεν μιλάω για 3 master και Mphil και Phd που χει ένας συνάδελφος αλλά το κουμάντο το κάνει η εμπειρία (πρωτίστως) και ύστερα ο τρόπος σου και οι σωστές κινήσεις το σωστό timing.

    Αυτά ήθελα να πω και sorry να κούρασα αλλά, ας πούμε, έχω αρκετά παραδείγματα.

    ReplyDelete
  14. @Fusmoker: Αν υπάρχουν τέτοιες εταιρίες, πίστεψέ με, είναι η εξαίρεση στο γενικό κανόνα. Δυστυχώς.

    ReplyDelete
  15. Τέτοιες εταιρίες έχω δει, σε μερικές έχω δουλέψει και αν θες και μέσω mail σου λέω και ποιες είναι, δεν έχω πρόβλημα κανένα.
    Σαφώς πάντως και είναι η εξαίρεση φίλε μου. Δεν είπα ότι είναι ο κανόνας..
    Απλά είπα ότι δεν είναι παντού το ίδιο.
    Καλά να 'σαι :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...