March 14, 2008

Το χάος


Ενότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία ζήτησε χθες ο ΓΑΠ στο συνέδριο. Και οι σύνεδροι χειροκροτούσαν ευτυχισμένοι... Ανάμεσά τους ο Παπαντωνίου, η Βάσω Παπανδρέου, ο Άκης, ο Παναγιωτακόπουλος (όταν ήταν πρόεδρος του ΟΠΑΠ, όλοι οι διαφημιστικοί λογαριασμοί του οργανισμού είχαν δοθεί σε μια άγνωστη εταιρία τη GMA), η Γεννηματά. Όλοι όσοι ενσαρκώνουν τα παραπάνω και κυρίως τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Καλά, ο Γιώργος δεν τους έβλεπε; Την ενότητα άραγε τη βλέπει και με τους βενιζελικούς; Ρώτησε μήπως τον Παναγιωτακόπουλο, πώς αντιλαμβάνεται την έννοια της διαφάνειας;

Στηλίτευσε άλλη μια φορά τα ΜΜΕ για τη διαπλοκή τους με διάφορα συμφέροντα. Κι επειδή αυτά είναι διαπλεκόμενα, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ένα δικό του μέσο. Είμαι περίεργος, θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν; Παρών στο συνέδριο κι ένας άλλος βράχος της αξιοκρατίας. Αυτός που έγραφε το άλογο ανορθόγραφα! Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του πρώην πρωθυπουργού, ντε. Η μαμά του Γιώργου πάντως, είπε ότι «καλός είναι ο Τσίπρας, πρωθυπουργός όμως θα γίνει ο Γιώργος.» Ναι θα γίνει, όταν γίνω εγώ ξανθιά.

23 comments:

  1. Swell έχεις απόλυτο δίκιο. Και εγώ μερικές φορές απορώ με το ΓΑΠ. Που την είδε την αξιοκρατία με τη Γεννηματά; Δηλαδή έλεος, αυτή η γυναίκα τι έχει κάνει πέρα από το να εκμεταλλεύεται το όνομα του πατέρα της για την ανέλιξή της; Άσε πια την έννοια της διαφάνειας! Στην προηγούμενη ανάρτησή μου αναλύω μία διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ψηφίστηκε επί ΠΑΣΟΚ το 2003 και στην οποία οφείλουμε σήμερα την αρχειοθέτηση από τους Εισαγγελείς σοβαρών υποθέσεων με πολιτικές προεκτάσεις, λόγω δήθεν μη υπάρξεως επαρκών ενδείξεων ενοχής!
    Η διάταξη αυτή ήρθε ως μάνα εξ ουρανού για τους σημερινούς ...σωτήρες μας και το ΠΑΣΟΚ πέρα από τις ανούσιες κραυγές και καταγγελίες δεν κάνει κουβέντα για την ταμπακέρα...
    Αυτά φίλε μου, σκέτη απογοήτευση!
    Αν θες μπορείς να δεις σχετικά και στο κοινό μπλογκ "προτάσεις για τη διαφθορά".
    Καλό μεσημέρι.

    ReplyDelete
  2. Δεν έχει σημασία! Αφού καποια νέα σύντροφος του είπε "keep walking" πλέον δεν φοβάται τίποτα! Όλα πάνε καλά...

    ReplyDelete
  3. @Marianaonice: Kαι μετά ο Γιωργάκης ισχυρίζεται ότι δεν είναι ίδιοι... Καλό σου Σ/Κ.

    @Grammateas: Θα συμφωνήσω. Μόνο που αυτός το κατάλαβε ως "Keep dreaming."

    ReplyDelete
  4. Καλά δεν υπάρχει ελπίδα.

    Θέλουν όλοι αναδόμηση που θα έλεγε και ο πατέρας του.

    ReplyDelete
  5. @Βάσκες: Ανασκολοπισμό θέλουν, αλλά...

    ReplyDelete
  6. Εαν εμμέσως πλην σαφώς προτείνει κανεις την διάλυση του Πασοκ επειδη απλά δεν ξέρει τι να το κάνει, τότε έχει απλά θολώσει η όραση του ( η κρίση του ) απο την Δεξιά που πρόλαβε σε λίγα χρόνια να γίνει ο ορισμός της πολιτικής αναξιοπιστίας, του ψεύδους και να στρέψει τα βλέμματα όλων επάνω σε άλλους ωστε να μην γίνονται αντιληπτά τα ολέθρια σφάλματά της.
    Απόδειξη ειναι οτι επανεξελέγη.
    Οπότε δεν περιμένω πολλά απο κανένα κόμμα αλλα αντίθετα περιμένω πολλά απο εμένα, εσένα και τον κάθε συμπολίτη.
    Οι εποχές που ανενόχλητα κάναμε κριτική εκ του καναπέως περιμένοντας ο "σωτήρας" αρχηγός να μας βγάλει απο το πηγάδι έχει παρέλθει.
    Γι αυτο κε. Σουέλλ μην γκρινιάζετε αλλα να δράσετε. Διαφορετικά είστε ελαφρώς εμπαθής για αδιευκρίνιστους λόγους.

    Καλησπέρα φίλε :)

    ReplyDelete
  7. Δεν πιστεύω να αρχίσεις να βάφεις τα μαλλιά σου;
    Γιατί για όλα σε έχω ικανό.

    ReplyDelete
  8. @Tzonakos: Εμένα λες εμπαθή βρε κολλημένε; Κανείς εχέφρων δε ζητά τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που κάποιοι θέλουμε είναι να σταματήσει η ονειροβασία και η υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Καλό Σ/Κ, αλλά με τα μυαλά που 'χεις στο Τάε Κβο Ντο θα το περάσεις. Οπότε, περαστικά φίλε!

    ReplyDelete
  9. απο koptoraptou:

    Μόνο ειδοποίησε με για να πάμε παρεούλα στο κομμωτήριο. Μην πάω μοναχή μου και βαριέμαι!

    (Τι σου είναι η Αμερικανίδα μάνα!)

    ReplyDelete
  10. @Μonahikos Likos: Και πού είσαι ακόμα... Να δεις όταν θ' αρχίσουμε να τραβάμε τις κ@λ@τριχές μας.

    ReplyDelete
  11. @Koptoraptou: Επειδή κι εγώ βαριέμαι τις κρυάδες του Ζωρζ, μ' αρέσει η ιδέα σου, θα πάμε μαζί. Καλό σου Σ/Κ!

    ReplyDelete
  12. swell, Μην υποτιμας την ανθρώπινη βλακεία. Και κοίτα από τώρα για τις ανταύγειες. Δαλαδή αν δεν ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, θα ψηφίσουν ΝΔ. Αυτό θεωρείται έξυπνη κίνηση;

    ReplyDelete
  13. @Cynical: Κατ' αρχήν δεν υποτιμώ ποτέ κάτι που είναι αήττητο. Και ποιός σου είπε ότι ο στόχος είναι να ψηφίσουν τον χοντρό αντί του χαζού; Κούφια η ώρα.

    ReplyDelete
  14. Αν ειναι να σε δω να βάφεσαι, χαλάλι το τάε-κβο-ντό, πες πού είσαι να ρθω... χαχαχαχα :)

    ReplyDelete
  15. @Tzonakos: Μη νομίζεις ότι κι εσύ θα 'σαι καλύτερος σε ροζ αυτοκίνητο...

    ReplyDelete
  16. Βασικά το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε πρωτίστως να κάνει την αυτοκριτική του, αλλά μάλλον αυτό είναι "καυτή πατάτα".

    Όσο για το keep walking, στον Γιώργο (όπως τον λέει η Ελευθεροτυπία) θα πρότεινα 3 εναλλακτικά:

    1) Keep dreaming
    2) Keep snoring
    3) Keep wanking

    ReplyDelete
  17. "To Χάος"

    Είναι αποδεδειγμένο σήμερα, μέσω της μέτρησης της υπάρχουσας υπέρυθρης ακτινοβολίας που προκλήθηκε από το Big Bang στο Σύμπαν και της πεπερασμένης ταχύτητας του φωτός, ότι αυτό το Σύν-παν, ο Κόσμος, ξεκίνησε 14.000.000.000 χρόνια πριν, (13.400.000.000, κατ' άλλους). Η πλάκα είναι, ότι όλες οι μαθηματικές εξισώσεις λένε ότι υπάρχει και ένα "10 εις την μείον 43η του δευτερολέπτου" (: αδυνατώ να το γράψω αριθμητικά) ΠΡΙΝ το Big Bang! Δηλαδή, μας είναι, πλέον, απολύτως γνωστές όλες οι φάσεις που πέρασε η Δημιουργία μέχρι να φθάσουμε στο σήμερα, εκτός της απείρως πυκνής και απείρως μικρής ΑΡΧΗΣ του, που κράτησε "10 εις την μείον 43η του δευτερολέπτου"! Αυτή την "γ ν ω σ τ ή -
    ά γ ν ω σ τ η" αρχή, που ξέρουμε ότι υπάρχει, αλλά αδυνατούμε να την ταυτοποιήσουμε- προσδιορίσουμε, οι αρχαίοι Έλληνες την ονόμαζαν "Χ Α Ο Σ": "Χάος δε π ρ ώ τ ι σ τ α γέναιτο", λέει η ησιόδεια κοσμο-γονία. "Χάος: η κατάσταση που υπήρχε πριν την δημιουργία του κόσμου", λέει ο Μπαμπινιώτης. Η λέξη προέρχεται από το "χέω" = χύνω. (Πώς ξεκινάει η Ζωή μας;).

    Στην εποχή μας το peak, η κορύφωση, της ανθρώπινης διανόησης έχει ανακαλύψει την "Θεωρία του ΧΑΟΥΣ": η ελαχιστότατη αλλαγή των αρχικών δεδομένων δίνει εντελώς διαφορετικό τελικό αποτέλεσμα. Ή "το πέταγμα μιας πεταλούδας στην Κίνα μπορεί να προκαλέσει τυφώνα στην Αμερική". Με την "Θεωρία του CHAOS" ο κόσμος γίνεται αντιληπτός μέσω ...δεκατεσσάρων διαστάσεων, και όχι με τις τρεις, ή τέσσερις, που σήμερα μας είναι αναγκαίες !

    Σήμερα, οι δείκτες του ρολογιού του ηλιακού μας συστήματος περνάνε από την Εποχή του ΙΧΘΥοΣ, στην Εποχή του Υδρο-ΧΟΟΥ. Κάθε τέτοια εποχή είναι 2000 χρόνων. "Ιχθύς, το ψάρι || φρ.[άση] τηρεί σιγήν ιχθύος, δεν βγάζει μιλιά, "κάνει το ψάρι", (Μπαμπινιώτης). Και: Ι.ησούς Χ.ριστός Θ.εού Υ.ιός Σ.ωτήρ = Χριστιανισμός.

    ΑΡΑ, -για όποιον βλέπει και δεν κοιτάζει, απλώς, χαζεύοντας: τίτλοι τέλους, για τον ιουδαιογενή Χριστιανισμό εκ της δεσποτομανούς Ανατολής, που κατέστρεψε τον ελληνικό Πολιτισμό, ώστε να πάψει ο Έλληνας ΛΟΓΟΣ και το "τις αγορεύειν βούλεται;", και να εγκαθιδρυθεί η ε λ έ ω
    Θ ε ο ύ "Δικτατορία των Βλακών, ή Κουτοπόνηρων", πάνω στα θεμέλια της ...φονταμενταλιστικής αρχής του Σολομώντος, ή των τουμπεκί και μυστικοπαθών "Καστών"- "Στοών"- "Ταγμάτων" της απόκρυφης γνώσης: "ΠΙΣΤΕΥΕ", -σαν ζώο-, "ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ", -σαν ένΛογος άνθρωπος.

    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

    30 χρόνια εκπαίδευση στην ελληνική Γραμματεία και Ιστορία, πρώτα, και, μετά, όλα είναι εφικτά! Ακόμα και η Άμεση Παγκόσμια Δημοκρατία, ως e- ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αν όχι για μας, τότε, σίγουρα, για τις επενδύσεις μας στην Αιωνιότητα = τα παιδιά μας, (οπόταν, το ίδιο είναι), μάγκες και κούκλες!

    ΕΜΕΙΣ -Εναλλακτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιστορικής Συνέπειας.

    ΥΓ. Στις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να υφίσταται, Swell και λοιποί φίλοι, το e-"Κόμμα των "Φρακτών"- blogs". Αλλιώς, θα συνεχίζουμε να γράφουμε, -καλή ώρα-, παράπονα για πενηνταφευγάχρονους ...Κωστάκηδες και Γιωργάκηδες, ή χήρες που ξαναπαντρεύτηκαν και κράτησαν το όνομα του ...μακαρίτη, κι αυτοί θα μας "γράφουνε", κανονικά και ακανόνιστα...
    YΓ2. Αν δεν θέλεις μεγάλα κείμενα, σε παρακαλώ, drop a line.
    ΥΓ3. Ο Rebel μήπως είναι φωτογραφημένος στην Χαμολιά, μετά την Βραυρώνα;

    (Ευχαριστώ για την φιλο-ξενία!)

    ReplyDelete
  18. Σουέλ,
    μη βάζεις τέτοια στοιχήματα! Στην Ελλάδα ζούμε. Και είναι ζόρικο αυτό που είπες. Δεν είπες θα βάψω τα μαλλιά μου ξανθά. Είπες θα "γίνω ξανθιά". Και καλά τα τρεχάματα και τα νοσοκομεία. Τα έξοδα δεν τα σκέφτεσαι;

    ReplyDelete
  19. Swell μου,
    ε, όταν άκουσα και τον Άκη να ωρύεται ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τους Απεργούς, ε τότε τον παραδέχτηκα. Θέλει να τους συμπαρασταθεί και να τους βοηθήσει μπας και μπορέσουν κι αυτοί μια μέρα να κάνουν το γάμο τους στο ξενοδοχείο "Four Seasons" των Παρισίων, αφού προηγουμένως εγκαταλείψουν την επί 40 χρόνια σύζυγο τους και τα φτιάξουν με μια 40 χρόνια πιο μικρή τους....
    Αχ πριν προλάβετε να με βρίσετε όσοι από σας ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ, σας λέω ότι αυτά τα βλέπω με πόνο ψυχής. Γιατί, κακά τα ψέμματα, η μόνη μας ελπίδα να φύγει η δεξιά είναι το ΠΑΣΟΚ.

    ReplyDelete
  20. Εμείς πάντως στο μενού σήμερα έχουμε τον Αλέφαντο του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη:

    http://pea-kyanea.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. Και τώρα χωρίς παρεξήγηση ένα ανέκδοτο που μου το διηγήθηκε χθες ένας Βενιζελικός...

    "ΠΑΣΟΚ σημαίνει:
    Πατέρα Αναπαύσου, Συνεχίζω Ολοκληρωτική Καταστροφή"!!! :))

    Καλό απόγευμα.

    ReplyDelete
  22. @Nick: Αν το ΠΑΣΟΚ αποφάσιζε να κάνει αυτοκριτική, πίστεψέ με, στο συνέδριο δεν θα υπήρχε κανένας απολύτως επώνυμος, κανένας αναγνωρίσιμος.

    @Το μώλυ: Καλωσόρισες, δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι μια ανάρτηση με θέμα το χάος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, θα "γεννούσε" μια τόσο λεπτομερή ανάλυση περί του ΧΑΟΥΣ!
    ΥΓ1: Ενδιαφέρουσα η πρόταση.
    ΥΓ2: Στα ανούσια μόνο, Ι usually drop a line or two...
    ΥΓ3: H φωτογραφία είναι από τη Ραφήνα, όχι πάντως μακριά απ' τη Χαμολιά.

    ReplyDelete
  23. @Κούκος: Ε, μη το δένεις και κόμπο...

    @Meropi: Δίκιο έχεις να αναφέρεσαι στον πατέρα, εκτός των άλλων, και της ξύλινης γλώσσας...

    @Πέα Κυάνεα: Ο Μίμης έχει το ελαφρυντικό του "καλλιτέχνη"...

    @Marianaonice: Έχει μια δόση αλήθειας το αρτικόλεξο.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...