April 2, 2008

Η δικαιοσύνη στη μπανανία



Η δικαιοσύνη στη μπανανία λειτουργεί άψογα. Ο γνωστός από τα άλλα κατορθώματά του εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Σανιδάς, διέταξε πειθαρχικό έλεγχο κατά του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Σ. Μπάγια. Επειδή σε συνέντευξη που έδωσε στα «ΝΕΑ», είπε ότι ο (εξαιρετικά αργός) τρόπος που λειτούργησε η δικαιοσύνη στην υπόθεση των υποκλοπών, απέκλεισε κάθε πιθανότητα εντοπισμού των ενόχων. Προφανώς για τον Σανιδά, το να αναφέρει ένας δικαστής τη γνώμη του, είναι ανεπίτρεπτο.
Κλονίζεται έτσι η εμπιστοσύνη του κόσμου στη δικαιοσύνη. Που διέπρεψε (η δικαιοσύνη ντε) εκτός από τις υποκλοπές, και στις υποθέσεις των Πακιστανών, των βασανιστών αστυνομικών, των ομολόγων. Κάτω από την καθοδήγηση Σανιδά, όλα δείχνουν ότι η δικαιοσύνη θα διαπρέψει και στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Στη μπανανία που λέγεται Ελλάδα, με πρωτεύουσα το Ισλαμαμπάντ.

17 comments:

  1. Profanos oloi mas boroume na vgainoume kai na leme oti theloume ektos kai an afto pou theloume na poume einai kati sovaro. Tote allazoune ta pragmata. Arton kai theamata kai na eimaste san ta 'za' kai na min xeroume ti mas ginetai. Aishos

    ReplyDelete
  2. @Offshore: Κατά τα άλλα η ελευθερία του λόγου κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα...

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Στο φαρ γουέστ ήταν σύνηθες να προσλαβάνεται για σερίφης ένας εκτός νόμου πιστολάς για να επιβάλει το νόμο στους άλλους εκτός νόμου πιστολάδες.
    Κάτι ανάλογο νομίζω συμβαίνει και στην Ελλάδα με την ανάδειξη σε αρχι-εισαγγελέα του Σανιδά που το ΠΑΣΟΚ έχει καταγγείλει στη βουλή ως παράνομο καταπατητή δασικής έκτασης.

    ReplyDelete
  5. @Μonahikos likos: Κρίμα που σταμάτησε η έκδοση του Μικρού Σερίφη.

    ReplyDelete
  6. Πολύ θα ήθελα να μάθω την συνέχεια αυτης της ιστορίας και την κατάληξή της.
    Η υπόθεση των υποκλοπών έπρεπε να έχει κλείσει μεσα σε 1-2 μήνες.
    Μαζί της και η vodafone.
    Αντίθετα μεσουρανεί και βασιλεύει.
    Μαζί της και η ΝΔ.

    ReplyDelete
  7. @Τzonakos: Μαζί βασιλεύει και η ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης...

    ReplyDelete
  8. Είχαμε εμπιστοσύνη και κλονίστηκε;

    ReplyDelete
  9. Στο τέλος δεν πρόκειται να τιμωρηθεί ο εξαίρετος αυτός εισαγγελικός λειτουργός (ο Μπάγιας εννοώ, μην παρεξηγηθώ), αλλά είναι σίγουρο ότι θα ταλαιπωρηθεί αρκετά. Νομίζω ότι αυτό επιδιώκει ο κ. Σανιδάς. Την ψυχική ταλαιπωρία, για να παραδειγματίζονται αρνητικά και οι υπόλοιποι.

    ReplyDelete
  10. @Meropi: Μην είσαι σίγουρη ότι δεν θα έχει συνέπειες ο Μπάγιας. Βλέπεις η βρόμα έχει φτάσει πολύ βαθιά...

    ReplyDelete
  11. Ναι, είδαμε.
    Στην Δικαιοσύνη και στην Εκκλησία επετράπη να κάνουν "αυτοκάθαρση".
    Τα αποτελέσματα της πότε θα τα μάθουμε ;

    ReplyDelete
  12. @Tzonakos: Θα τα μάθουμε μόνον όταν αποφασίσουν όλοι αυτοί να αυτοαναιρεθούν.

    ReplyDelete
  13. Προφανως δεν αρεσαν οι αποψεις του.
    Παντως η αληθεια ειναι πως και στο δικαστικο σωμα ετσι και στο αστυνομικο,πυροσβεστικο κλπ αλλα και στις ενοπλες δυναμεις υπαρχουν συγκεκριμενοι κανονες που πρεπει να τηρηθουν οσων αφορα τα μμε αλλα και γενικοτερα.Και αρεστες να ηταν οι αποψεις του,μονο που βγηκε και μιλησε χωρις να τηρηθουν αυτοι οι κανονες ηταν πειθαρχικο παραπτωμα.Βεβαια σε εκεινη την περιπτωση δεν ειμαι σιγουρος αν θα ασχολουνταν κανεις μαζι του..

    ReplyDelete
  14. @Scepticusbatsicus: Κατ' αρχήν το όνομά σου έχει κάτι οξύμωρο. Δεύτερον, οι απόψεις του Μπάγια ενόχλησαν, όχι γιατί δεν ακολούθησε τη διαδικασία, αλλά για την ουσία τους.

    ReplyDelete
  15. Καλά έκανε και τα είπε, ώρα ήταν να πει και ένας δικαστικός όσο σκεφτόμαστε και αρκετοί από εμάς.
    Η συνέντευξή του στις 18/3/2008, ήταν παραπάνω από καταπέλτης για το δικαστικό σύστημα και απλώς επιβεβαίωσε όσα βλέπουμε και εμείς που είμαστε απέξω ...

    ReplyDelete
  16. @Wolf: Καλά έκανε, αλλά φαίνεται ότι το φίδι παραμόνευε...

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...