April 3, 2008

Ο φούμαρος



Φοβερός τύπος. Να μη σου τύχει. Τον βλέπεις σπάνια. Γιατί είναι μονίμως απασχολημένος, έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται. Πολύ απασχολημένος. Και πάντοτε με σημαντικούς ανθρώπους. Πολύ σημαντικούς. Σου δίνει την εντύπωση ότι «δανείζεται» από τη σημαντικότητα των συνομιλητών του. Τα θέματα που τον απασχολούν και που γι’ αυτά μόνο συζητά, είναι πολύ σημαντικά και πολύπλοκα.

Εκτός από αυτά που αφορούν τα γκομενικά του. Που είναι πολλά, πάρα πολλά. Κι αναρωτιέσαι αν ο κόσμος γέμισε με «ξανθιές». Εδώ χάνεται κάθε ίχνος σοβαρότητας. Ισχυρίζεται ότι τον κυνηγούν μονίμως οι γυναίκες. Και ότι συχνά το εκμεταλλεύεται, αν και είναι δύσκολο πλέον. Γιατί είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Όποτε του τηλεφωνείς, δεν μπορεί να σου μιλήσει – είναι πάλι απασχολημένος. «Θα τα πούμε τη Δευτέρα» σου λέει «που θα είμαι λίγο πιο ελεύθερος.» Κι αυτή η όποια Δευτέρα, δεν έρχεται ποτέ. Πνίγεται η καημένη στα φούμαρα. Μαζί με τον άνθρωπο-φούμαρο.

10 comments:

  1. Το καταλάβαμε το καταλάβαμε σήμερα κάνεις την αυτοκριτική σου και μας ρίχνεις και στάχτη στα μάτια με αυτό το παντρεμένος με δύο παιδιά.

    ReplyDelete
  2. @de profundis: Αν δεν ήσουν αυτός που (ξέρω ότι) είσαι, θα έλεγα ότι αναφερόμουν σε σένα κι εσύ, απλά, πας γυρεύοντας.

    ReplyDelete
  3. Αν δεν μιάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε.Η διαφορά μας είναι οτι εμένα με κηνυγούν οι μελαχρινές

    ReplyDelete
  4. @swell καλημέρα, πάλι μπήκε ο δάκτυλος de Profundis στη μέση και εξέτρεψε το νόημα.
    Και συ βρε παιδί μου, στο πολύ διδακτικό κατά τα άλλα κείμενο, πετάς κάτι πυροτεχνήματα για "ξανθιές" και τον ερεθίζεις. Μου φαίνεται ότι πας γυρεύοντας. Για ρώτησέ τον, αυτές οι μελαχρινές που τον κηνυγούν κρατάνε παντόφλα;

    ReplyDelete
  5. @Cynical: Δεν πρέπει να σου κάνει εντύπωση πλέον ο ρόλος του de profundis. Δεν έχεις προσέξει ότι έχει μία δυσκολία όταν κάθεται; Aπό τις παντοφλιές του προέκυψε. Και δεν λέει να φύγει...

    ReplyDelete
  6. Μήπως ο άνθρωπος - φούμαρος δεν είναι ο καλύτερος σου φίλος γενικά? Γι' αυτό ίσως σου φαίνεται έτσι. ε?

    λέω εγώ τώρα...

    [δεν ειμαι σπασίκλας]

    ReplyDelete
  7. @Mad: Ανοιχτό βιβλίο διαβάζεις βρε συ...

    ReplyDelete
  8. Kalimera swell, gia ton kollito(?) mou milas? Den ixera pos kanate parea. Amfivalo an ton kinigoun oi ginekes pantos einai poli disevretos mias kai ton kinigane oloi kai pote den ehei hrono (mono otan ehei dertia).
    PS. Afto gia tis xanthies TI to itheles???

    ReplyDelete
  9. @Offshore: Καλημέρα, είδες πόσο μικρός είναι ο κόσμος; Οι ξανθιές είναι εντός εισαγωγικών για τους γνωστούς λόγους. Δεν κυριολεκτούσα.

    ReplyDelete
  10. Εγώ τώρα φουμαριάστηκα με αυτά που λες.

    Μήπως ο φούμαρος έχει έναν φίλο που .... κάθε τρεις και λίγο;

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...