April 17, 2008

H απορία του αφελούς




Περιμένω να δω πότε ο ανακριτής κ. Δ. Οικονόμου, που ολοκλήρωσε την ανάκριση του Ζαχόπουλου, θα του ασκήσει δίωξη σύμφωνα με το άρθ. 343 του Ποινικού Κώδικα. Που προβλέπει ότι "με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους τιμωρείται ο δημόσιος υπάλληλος που ενεργεί ασελγή πράξη, με πρόσωπο που εξαρτάται υπηρεσιακά από αυτόν, εκμεταλλευόμενος αυτή τη σχέση (εξάρτησης εννοεί)". Αν δεν κάνω λάθος, ο Ζαχόπουλος παραδέχθηκε τη σχέση του με την κα Τσέκου και ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ήταν ο φόβος δημοσιοποίησης αυτής της σχέσης, που τον οδήγησε στην απόπειρα αυτοκτονίας.

Νόμος υπάρχει. Ανακριτής υπάρχει. Ομολογία υπάρχει. Τι δεν υπάρχει άραγε και δεν ασκείται δίωξη; Ρωτάει ο αφελής….

28 comments:

  1. Κάτσε και περίμενε, θα έρθουμε και εμείς να σου κάνουμε παρέα θα φέρουμε και και φρέντο, πως τον πίνεις? Μα καλά χρυσό μου παιδί πιστεύεις ακόμα ότι το βαθύ κράτος που λένε αφορά την Τουρκία?

    ReplyDelete
  2. Πολύ εύστοχο το σχόλιό σου!

    ReplyDelete
  3. Και το παραπάνω αλλά εννοώ το post του swell

    ReplyDelete
  4. @Anonymous: Όχι εδώ είναι πιο βαθύ τελικά. Τόσο που δεν πατώνω πλέον...

    @Greek Rider: Σ' ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  5. Ο Ζαχόπουλος δεν έχει να χάσει πολλά ακόμη (έχασε την αξιοπρεπειά του, τη θέση του και παραλίγο να χάσει τη ζωή του). Η κυβέρνηση νομίζω έχει να χάσει πάρα πολλά αν τον κυνηγήσει(αυτόν και διάφορους άλλους).

    ReplyDelete
  6. @Greek Rider: Αν δεν τον κυνηγήσει όμως, η κυβέρνηση θα απωλέσει και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας που της έχει απομείνει.

    ReplyDelete
  7. Αν το ελπίζεις αυτό θα πρέπει να αστειεύεσαι. Εγώ έχω την πεποίθηση οτι η κυβέρνηση σε αυτή την υπόθεση είναι όμηρος διαφόρων από διάφορους που δεν ξέρω για διάφορα θέματα που επίσης δεν ξέρω. Αλλά λειτουργεί ως όμηρος. Αν επρόκειτο βέβαια για κανέναν "κακομοίρη" θα είχε φάει κάποια χρόνια για υποψία αδικήματος. Ωραία δικαιοσύνη έχουμε!

    ReplyDelete
  8. @Greek Rider: Βεβαίως κι αστειεύομαι ή μάλλον ειρωνεύομαι αυτό που κακώς ονομάζουμε δικαιοσύνη.

    ReplyDelete
  9. Πρέπει να βρούμε μια άλλη λέξη αντι της "δικαιοσύνης" που να μην περιέχει τη λέξη-ρίζα "δίκαιο".

    ReplyDelete
  10. Νομίζω ότι αδικείς τον ΔΙΚΑΣΤΗ.
    Ρώτησε επισταμένως το Ζαχόπουλο γι αυτό αλλά πείστηκε από την επιχειρηματολογία του πρώην γραμματέα ότι το πήδημα της συμβασιούχου ήταν στιγμιαίο, όπως και του Πασχάλη, και άλλωστε την πήδηξε εκβιαζόμενος από την 35χρονη και το μισό δικηγορικό σύλλογο.
    Με τέτοια επιχειρήματα τι να σου κάνει κι ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ
    χαχα

    ReplyDelete
  11. γεια σου swell. αν ο ανακριτής ασκήσει δίωξη στον Ζαχ. για ασέλγεια όλοι θα πέσουν να τον φάνε, γιατί θα θεωρήσουν ότι με αυτή τη διωξούλα πάνε να κουκουλώσουν τα χειρότερα, περί υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος, κ.λ.π.

    ReplyDelete
  12. Geia sas, an esi kai o anonymous (17/4/08 14:36) thelete parea sto perimene, erhomai ki ego. Tha fero diko mou kafe, giati den m'aresei o freddo. Pantos ton lipamai (ton Zahopoulo) kai tin oikeneia tou, xeftelistike entelos. Ki alloi kanoun diafora alla den tous vgazoun sti TV.

    ReplyDelete
  13. "Με πλημμύρισαν τυφλές ελπίδες, από κείνη τη στιγμή που βγήκες (από το νοσοκομείο) πως θα μπεις στη φυλακήήήήήήήή.. Παραδόθηκε πιο πριν η Τζέκου, αθωώθηκαν οι υπόλοιποι μαζίίίίίί.. και περιμένουμε τον ανακριτήήήήήή!"
    Καλά, δε θα πάω για στιχουργός.
    Εγώ μια θέση αγροφύλακα ψάχνω μόνο.

    ReplyDelete
  14. Παψτε ρε , ο Ζαχοπουλος κυρησσεται παμψηφει αθώος λογω της προσφορας του στην καταπολεμηση της υπογεννητικοτητας του εθνους.

    Ασε που αυτος πηδηξε τουλαχιστον εμεις με το χερι στο παντελονι θα την βγαλουμε μεχρι τις επομενες εκλογες.

    ReplyDelete
  15. sswell, σε εχω για σοβαρό. Σήμερα έρριξες ένα σπόρο αμφιβολίας. Σε παρακαλώ ανακάλεσε πριν ο σπόρος βλαστήσει...άντε γιατί θέλω να εξακολουθώ να σε επισκέπτομαι.

    ReplyDelete
  16. offshore: Αν τον ένοιαζε η αξιοπρέπια της οικογενειάς του, θα χώριζε και θα μπορούσε να κάνει το τζόβενο με όποια γούσταρε, αλλά είναι τόσο χυδαίος που ούτε σωστος απέναντι στην οικογενείά του ήταν αλλά στηριζόμενος στην ανάγκη υφισταμένης έκανε το κέφι του, δηλ. και τζαμπατζης ο ξεφτύλας.

    ReplyDelete
  17. Re paidia posa ypourgeia yparxoun? Thelw na ginw zaxopoulos,sth thesh tou Zaxopoulouse se kathe Ypourgeio....na phdaw...na phdaw...na phdawwwwwwwww.

    ReplyDelete
  18. @Monahikos Likos: Ξέχασες το πρώτο στιγμιαίο έγκλημα. Αυτό που αποφάσισε ο Άρειος Πάγος για τη συμμετοχή στις κυβερνήσεις της χούντας. Βλέπεις η ελληνική δικαιοσύνη διατηρεί μια σταθερή πορεία. Να ξεφτυλίζει κάθε έννοια δικαιοσύνης.

    ReplyDelete
  19. @Greek Rider: Πώς σου φαίνεται η λέξη justmyass (τζασμάιας); Ωραία δεν ακούγεται; Και είναι μεστή νοήματος.

    ReplyDelete
  20. @Cynical: Ο νόμος δεν αφορά ασέλγεια. Μιλάει για σεξουαλική εκμετάλλευση, που επιτυγχάνεται όταν ο δράστης εκμεταλλεύεται τη δεσπόζουσα θέση για να πηδάει (sic) την υφισταμένη του.

    ReplyDelete
  21. @Offshore: Την οικογένειά του να τη λυπάσαι. Το χοντρό όχι. Του πάει πολύ.

    ReplyDelete
  22. @Wert01gf: Φρούδες οι ελπίδες σου. Ως στοιχουργός το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό. Αναφορικά με τη θέση αγροφύλακα θα σε βοηθήσει, πιστεύω, ΑΥΤΟ!

    ReplyDelete
  23. @Anonymous: Δε θα σχολιάσω τα πρότυπά σου. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει ν' αρχίσεις να τρως. Πολύ, πάρα πολύ! Και να αποκτήσεις και παχύ μουστάκι. Μετά πρέπει να γίνεις γλοιώδης και βρωμιάρης. Έτσι θα γίνεις χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Τώρα, αν θα πηδήξεις κιόλας, θα δείξει...

    ReplyDelete
  24. Ε, όχι να πέσει και δεύτερη φορά στα μαλακά ο Ζαχό !
    Επεσε μία φορά, τη γλύτωσε.
    Υπ' όψη οτι ηταν κολλητός του πρωθυπουργού και της "γιατρίνας".
    Ειδικά όσοι υπηρετούν σε δημόσιες θέσεις - κλειδιά, πρέπει να κρίνονται ακόμα αυστηρότερα, αλλα θα τη βγάλει καθαρή, θα πούν οτι αρρώστησε άσχημα και θα περάσει πάλι ζωή και κότα σε κάποιο -και καλά- θεραπευτήριο !

    ReplyDelete
  25. Αυτος ο Ζαχοπουλος επρεπε ο ιδιος να δημοσιοποιησει το επιμαχο dvd,οταν του ειπε ο κυριος Πρωθυπουργος οτι τον εκπαραθυρωνε!Να επεφτε απο τοτε η κυβερνηση,να γλιτωνε ο κοσμος απο το νεο ληστρικο νομοσχεδιο για το Ασφαλιστικο...Αλλα προτιμησε να φουνταρει απο τον 4ο...Τι να πω!Κανεις δεν ειναι δυνατο να περιμενει την τιμωρια του ,επειδη εκμεταλλευτηκε την κοπελα,εδω ειναι Ελλαδα,οχι παιξε-γελασε,ως και οι κουμπαροι εξω ειναι και τα ασφαλιστικα ταμεια ειναι ολα χρεωκοπημενα!Ολα!!!Κι οποιος νομιζει οτι η JP MORGAN γυρισε τα κλεμμενα-απο την κυβερνηση-χρηματα(βλεπε δομημενα ομολογα)στα ταμεια,κοιμαται υπνο βαθυ!Ελαχιστα ταμεια πηραν μικρο μερος των χρηματων τους.Εκλεψαν και οι αλλοι,αλλα τουτοι δω δεν αφησαν τιποτε ορθιο!Αυτη η κυβερνηση ειναι η χειροτερη που περασε απο την Ελλαδα απο τον καιρο της αρχαιοτητας μεχρι σημερα.

    ReplyDelete
  26. @Αnonymous: Σωστά το λες, δικαιολογημένη κι η οργή σου. Στο μόνο που έχω διαφορετική άποψη, είναι το ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Θεωρείται χειρότερη, διάβαζα πρόσφατα, κι από την κυβέρνηση του Ίντι Αμίν! Να την χαιρόμαστε.

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...