May 6, 2008

Σαλόνι-τραπεζαρία ένα

 
Η ανακοίνωση στηλιτεύει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, επιτίθεται στο κατεστημένο των τραπεζών και των μεγαλοβιομηχάνων και διαπιστώνει πλήρη υποταγή των κυβερνήσεων στις αρχές της παγκοσμιοποίησης. Τονίζει ότι σύσσωμη η εργατική τάξη αντιδρά σθεναρά στην αντιλαϊκή λαίλαπα και εκφράζει την υποστήριξή του στους αγώνες των εργαζομένων.

Το μόνο που δεν κάνει η ανακοίνωση είναι να μας προτρέψει να βγούμε όλοι στους δρόμους, να στήσουμε μπλόκα και να συγκρουστούμε με την αστυνομία που προστατεύει όλους αυτούς που μας πίνουν το αίμα.

Η ανακοίνωση είναι του ΛΑΟΣ για την Πρωτομαγιά. Ή όταν το σαλόνι και η τραπεζαρία γίνονται ένα…

17 comments:

  1. από koptoraptou:

    Μα τι καθόμαστε ακόμη και δεν έχουμε ξηλώσει τα πεζοδρόμια, πες μου;
    Ακόμη κάθεσαι; Άντε ντε! Σηκωθείτε να πάμε να... μας τσακίσουν!
    Την καλημέρα μου!

    ReplyDelete
  2. @Koptoraptou: Κι εγώ το ίδιο σκεφτόμουν κι απορούσα. Γι' αυτό από το πρωί μαζεύω πέτρες και φτιάχνω μολότωφ. Σι γιου ον δε Χίλτον μπλοκ.

    ReplyDelete
  3. @swell, Η μόνη διέξοδος που βλέπω είναι να εμφανιστεί κανένα Βορειοατλαντικό κύμα και να τα σαρώσει όλα..

    ReplyDelete
  4. @Greek Rider: Προσωπικά θα προτιμούσα το κύμα να ήταν από το εσωτερικό. Μια οργάνωση, που να αναλάβει δράση μήπως και σφίξουν κάποιοι κώλοι. Ο "Ποσειδώνας" των βορειοατλαντικών κυμάτων, είναι τόσο χαζός που δεν θα βρούν το δρόμο. Γιατί το να διαβάζεις χάρτη απαιτεί μια μίνιμουν εξυπνάδα. Τα δε GPS χρειάζονται προγραμματσμό...

    ReplyDelete
  5. Εμπρός σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους
    Γυναίκες και άνδρες με όπλα στους ώμους

    Κόκκινα λάβαρα στα χέρια ψηλά.
    Παρίσι και Μόσχα ,βαθιά τιμημένα
    Αθηνά Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.

    Αφιερωμένο, όπως πρέπει, σ αυτούς που γνωρίζουν

    ReplyDelete
  6. Δεν πρέπει επίσης να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι τα εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα ,καθώς και τα φασιστικά βασίστηκαν στην λαϊκή υποστήριξη για την άνοδο τους και συγκρούστηκαν με τα μεγαλοαστικά κομμάτια της κοινωνίας.
    Δεν πρέπει να συγχέουμε το φασισμό με τις διάφορες ανά τον κόσμο στρατιωτικές χούντες γιατί τότε διατρέχουμε πραγματικό κίνδυνο.

    Βέβαια ο ΛΑΟΣ είναι ακόμα ένα ακροδεξιό συνοθύλευμα αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί.

    ReplyDelete
  7. @de profundis: Με το να βάζεις ετικέτες δεν βοηθάει. Το ΛΑΟΣ το ψηφίζει ο λαός και όχι κατευθυνόμενοι ψηφοφόροι από τις γνωστές ΠΑΣΟΚοφωλιές του ευρύτερου δημοσίου τομέα (ΟΤΕ, ΕΡΤ κλπ). Θα τα πούμε στις ευρωεκλογές.

    ReplyDelete
  8. @De profundis: Έχεις δίκιο να ζητάς να μη συγχέουμε το φασισμό (που εκπορεύεται από κόμματα) με τις χούντες. Ίσως τα κόμματα που συμμετέχουν στη κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, αποτελούν μια ένδειξη (κούφια ή ώρα) για το μέλλον του ΛΑΟΣ. Η Αθηνά Βαρκελώνη είναι/ήταν υπαρκτό πρόσωπο ή απλά λάθος;

    ReplyDelete
  9. swell καλημέρα. Να σου πω, μετά το ταξίδι στη Σέριφο, άλλα περίμενα να δω στη σαλοτραπεζαρία και όχι τον Καρατζαφέρη ολόρθο. Αυτή η ανατροπή στο σενάριο ήταν πράγματι ένα ηλεκτροσόκ.

    ReplyDelete
  10. @Paratiritis Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου .αυτό ακριβώς είπα .ότι η άνοδος φασιστικών και εθνικοσοσιαλιστικων κομμάτων στηρίχτηκε στην υποστήριξη πλατιών λαϊκών και κυρίως μικροαστικών μαζών,
    Τώρα αν με το σχόλιο σου υποστηρίζεις ότι ο ΛΑΟΣ δεν είναι τέτοιο κόμμα τότε είμαι περίεργος να μάθω τι είδους κόμμα είναι ,δεν είναι θέμα ετικέτας αλλά ιδεών (είμαι προσεκτικός και εσκεμμένα δεν χρησιμοποιώ τη λέξη ιδεολογία για λόγους που δεν είναι της παρούσας ανάρτησης).
    Αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και να καταργήσουμε την κοινωνική φιλοσοφία στο σύνολο της.
    Μήπως η άρνηση του ΛΑΟΣ να αυτοπροσδιοριστει κοινωνικά οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι θα αισθανθούν απέχθεια και ίσως φοβηθούν από αυτό που στη πραγματικότητα είναι?. Μήπως για αυτό δεν θέλει τις ετικέτες γιατί μεταξύ άλλων θα υπάρχει και μια που θα γράφει ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ?

    @SWELL Οι στίχοι ,οι οποίοι είναι οι αυθεντικοί και όχι οι σταλινοποιημενοι της Φαραντούρης , αφιερώθηκαν σε αυτούς που γνωρίζουν και αυτοί κατάλαβαν. Πάντως συγχαρητήρια για την εύστοχη παρατήρηση σου, οι μη γνωρίζοντες θα προβληματισθούν.

    ReplyDelete
  11. @Paratiritis: Στις Ευρωεκλογές θα αποδειχθεί ότι η ψήφος είναι όχι μόνο χαλαρή, αλλά ηλικιωμένη πουτάνα θητεύσασα δεκαετίες στη Δραπετσώνα.

    @Cynical: Μήπως βαστάτε από Γαλλία μεριά; Γιατί μόνον οι Γάλλοι λένε μέχρι το βράδυ "bonjour"; Και επί του σχολίου σας: Δεν συμφωνείτε ότι η ρουτίνα σκοτώνει;

    ReplyDelete
  12. Όποιος ξέρει τί εστί Αθηνά Βαρκελώνη να μου το πει παρακαλώ, γιατί εκκρεμεί μια απάντησή μου στο De profundis και δεν μπορώ να αποφασίσω το ύφος.

    ReplyDelete
  13. @paratiritis Μια και μιλάμε για ΛΑΟΣ, όπως το λέει και το ονοματάκι του είναι ένα αμιγώς λαικιστικό κόμμα-τάκι που έχει μαζέψει τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά, ανθρώπους από τα χαμηλότερα οικονομικά και μορφωτικά στρώματα, όπως είθιστε να είναι η βάση των κομματιδιων αυτών.
    Φυσικά και το ΛΑΟΣ το ψηφίζει ο λαός και όχι οι κότες, αλλά ο συγκεκριμένος λαός με τη συγκεκριμένη έννοια του "λαός" που σημασιολογικά παραπέμπει στην αδιαμόρφωτη μάζα.

    ReplyDelete
  14. swell, τώρα το πρόσεξες; Πάντα καλημέρα χρησιμοποιώ, όπως Γαλλία.

    ReplyDelete
  15. @Cynical: D' accord madame.

    ReplyDelete
  16. Δυστυχώς, το καπάκι στο καζάνι δεν άρχισε καν να χοροπηδάει...ακόμα..

    ReplyDelete
  17. @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ: Ελπίζω όταν αρχίσει το βράσιμο, να πεταχτεί το καπάκι στο ταβάνι. Μήπως και ξυπνήσουμε...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...