May 8, 2008

Ο μωρός και η παρέα του

 

Χαρακτήρισε την πυρηνική ενέργεια πράσινη. Όπως λέμε ότι η Νουδούλα είναι κόμμα του μεσαίου χώρου. Ξεχνώντας (;) το τεράστιο πρόβλημα των αποβλήτων της. Τη χαρακτήρισε (και) ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Αν δεν κάνω λάθος, οι μόνες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ο ήλιος κι ο άνεμος. Αν η πυρηνική ενέργεια χρησιμοποιεί ως «καύσιμο» τον ήλιο ή τον άνεμο, πως διάολο έχει απόβλητα;
Το άλλο φοβερό επιχείρημα είναι ότι είμαστε περικυκλωμένοι από χώρες που έχουν πυρηνικά εργοστάσια. Άρα δεν θα μας κάνει κακό να στήσουμε κανά δυο κι εδώ. Το οποίο σημαίνει ότι αν υπάρχει κάτι επικίνδυνο δίπλα μου, θα πρέπει να το βάλω και στο σπίτι μου. Σιγά μη βάλω εγώ τον Καραμανλή σπίτι μου.

Τώρα ναι μεν έχουμε πολύ ήλιο και ανέμους στην Ελλάδα, αλλά και επειδή η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση, γι’ αυτούς τους λόγους βρισκόμαστε περίπου στο μηδέν στη χρήση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας. Καταπολεμώντας ριζικά τη γραφειοκρατία η κυβέρνηση, για να αυξήσει τη χρήση αυτών των μορφών ενέργειας, εγώ πρέπει να συστήσω εταιρία και να ασφαλισθώ στο ΤΕΒΕ, αν θέλω να εγκαταστήσω στο σπίτι μου ένα φωτοβολταϊκό! Διαδικασία που θα πάρει δύο περίπου χρόνια για να τελειώσει. Σκέφτομαι μήπως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, αν η κυβέρνηση δεν καταπολεμούσε ριζικά τη γραφειοκρατία. Εδώ δεν μπορούν να πείσουν τους μάγκες του Πολεμικού Ναυτικού να μην πετάνε τα σκουπίδια τους στη θάλασσα.

Γι’ αυτό οι μοτοσυκλέτες πληρώνουν αναλογικά μεγαλύτερα τέλη κυκλοφορίας από τα αυτοκίνητα. Γιατί αυτή η κυβέρνηση σχηματίστηκε μετά από προσκλητήριο των μωρών. Κι επειδή παρουσιάστηκαν χιλιάδες, έγινε και επιλογή. Σε κουφό θέλετε, σε γελοίο θέλετε, σε στουρνάρι θέλετε, σε οπισθόβουλο θέλετε; Αυτό που θέλατε, αυτό και πήρατε.

18 comments:

  1. Καλημέρα, την άποψη μου στην έχω ξαναπεί για τέτοια θέματα, δεν πρόκειται περί μωρίας είναι συνειδητές εγκληματικές ενέργειες κατά της ποιότητας της ζωής μας με σκοπό τον πλουτισμό κάποιων .

    ReplyDelete
  2. @De profundis: Καλημέρα σου, ξεχνάς την ποιητική άδεια...

    ReplyDelete
  3. @swell πολύ καλημέρα.
    1) Αν δεν μπορούν να προωθήσουν πολιτικές διάδοσης των φωτοβολταικών λόγω γραφειοκρατίας τότε πως θα μπορέσουν να ενοποιήσουν τόσα ασφαλιστικά ταμεία;

    2) Οι μοτοσικλέτες αντιμετωπίζονται σχεδόν ρατσιστικά και από το νόμο, και από την τροχαία. Αν όμως κυκλοφορούσαν 50,000 επιπλέον δίκυκλα αντι για 50,000 τετράτροχα κουτάκια, το κυκλοφοριακό θα λυνόταν πολύ πιο εύκολα.

    ReplyDelete
  4. @Greek Rider: Καλημέρα δίτροχε συνάδελφε,

    1) Εδώ σε θέλω.
    2) Έχω προτείνει μέσω του περιοδικού ΜΟΤΟ παλιότερα και του 0-300 πιο πρόσφατα, να ξεκινήσουν μια καμπάνια ορισμού μιας μέρας που όλες οι μοτοσυκλέτες θα κινούνται όπως επιτάσσει ο ΚΟΚ, πίσω από τα αυτοκίνητα (και όχι δίπλα ή μεταξύ τους) και η κάθε μοτοσυκλέτα πίσω από την προπορευόμενη. Ζω για να δω το μεγαλείο του απόλυτου κυκλοφοριακού εμφράγματος αυτής της μέρας.

    ReplyDelete
  5. Eτσι και αλλιώς φοβάμαι.
    Ειτε ειναι τόσο άσχετοι που πιστεύουν οτι η πυρηνική ενέργεια ειναι αθώα, ειτε δέχτηκαν πιέσεις απο χώρες όπως Γαλλία, Γερμανία πχ για να κατασκευάσουν αυτοί τα εργοστάσια, ως αντάλλαγμα για εξυπηρετήσεις τους σε εθνικά θέματα.
    Και αντι να απλοποιηθεί περισσότερο η διαδικασία σε οτι αφορά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όλο και περισσότερο επιμένουν σε καύσιμα και τωρα τους έκατσε στο κεφάλι να μας βάλουν και πυρηνικά.
    Θα θελα να ξερα ποιες περιοχές εχουν προ-επιλεγεί για τις εγκαταστάσεις !
    Το ξέρουν όσοι ζούν κοντά ;
    Οταν λέμε κοντά εννοούμε σε ακτίνα 300+ χιλιομέτρων, σχεδόν ολη η χώρα δηλαδή.

    ReplyDelete
  6. Γερνάς και ξεχνάς νομίζω. Οι άνθρωποι έχουν κάνει άλματα από το 1990-93 θελαν να μαζέψουν τα πυρηνικά απόβλητα των άλλων στον Αστακό να καταστρέψουν την περιοχή για να κονομήσουν κάποιοι όπως λέει κι de profundis.
    Τουλάχιστον τώρα θέλουν να φτιάξουν Κοζλοντούι... οι ανόητοι.

    ReplyDelete
  7. @Tzonakos: Αισθάνομαι τελείως μαλάκας που γύρισα στην Ελλάδα...

    @Monahikos Likos: Λύκε, όπως ξέρεις, οιλύκοι γερνάνε κι όχι οι θαλασσινοί. Αυτοί μένουν "forever young" που τραγούδαγε ο Neil Young.

    ReplyDelete
  8. swell καλημέρα. Βρηκαν ελευθερο το πεδιο τώρα οι πωλητες αντιδραστήρων (φιλοαμερικανικά βαλκάνια, χαλαρή εως ανυπαρκτη συνείδηση) και πήραν σβάρνα τη γειτονιά μας. Πήγα σημερα σε μια ημερίδα για την "Αναγέννηση της πυρηνικής ενέργειας". Όλες οι παρουσιάσεις ήταν για το πως στήνεται ένας αντιδραστήρας. Λεπτομέρειες, αυριο στης "cynical"....

    ReplyDelete
  9. Υπάρχει τούρκικο πυρηνικό εργοστάσιο απέναντι από την Κω. Κι επειδή είμαι ογκολόγος, ξέρω ότι τη νύφη την πληρώνουν και δικοί μας. Ειμαστε πολίτες του κόσμου, μην το ξεχνάς αυτό. Δε μπορούμε να μένουμε πίσω

    [είμαι σίγουρος ότι τελευταίο γαλόνι πετρέλαιο θα το καταναλώσει η Ελλάδα, περί ενεργειακής πολιτικής ο λόγος]

    ReplyDelete
  10. Μεταξύ μας: το.. επικίνδυνο που ακούσει στο όνομα Κ.Κ μπορεί στο σπίτι σου να μην το έβαλες, αλλά το έχεις...γείτονα. Και ξέρεις τι λένε για τους κακούς γείτονες. Καλησπέρες (ξανάμανά)!

    ReplyDelete
  11. Ας αποδείξει ο Σουφλιάς έμπρακτα πως δεν είναι επικίνδυνα. Ας στήσει ένα δοκιμαστικά στην Ανάβυσσο. Δε θα 'ταν κακή ιδέα να θάβει τα απόβλητα στον κήπο του. Να δούμε και κανένα νέο είδος μαργαρίτας να φυτρώνει.

    ReplyDelete
  12. @Cynical: Καλημέρα, έχω εσωτερικές πληροφορίες και ξέρω ότι η ημερίδα στήθηκε σε χρόνο dt. Πότε κλείστηκε η ημερομηνία, πότε στάλθηκαν οι προσκλήσεις στους ομιλητές, πότε αποδέχτηκαν την πρόσκληση, πότε ήρθαν... Κι όλα αυτά triggered by Larissaios? Just that? It stinks.

    ReplyDelete
  13. @Mad: Καλημέρα, δεν σε κατάλαβα, εννοείς δηλαδή ότι πρέπει να μπούμε κι εμείς στο παιχνίδι;

    ReplyDelete
  14. @Koptoraptou: Δε μ' απασχολεί το ζήτημα. Δεν πρόκειται να πλησιάσει ποτέ. Φοβάται μη του πηδήξει ο Rebel τη σκύλα.

    ReplyDelete
  15. @Anonymous: Τρελάθηκες; Το κουφάλογο, αν γίνει κάτι, δε θα καταλάβει τίποτα. Και το σπίτι του είναι κοντά στη θάλασσα.

    ReplyDelete
  16. Ο Σαρακατσανος παλι εγραψε!!!!Χα χα χα χα χα!Ακου πυρηνικη δυναμη η Ελλαδα!!!!!Βλεπω ομως οτι η νουδουλα η τοσοδουλα εβαλε μπρος τη μεγαλη βιομηχανια προσληψεων,στρατα,αστυνομιες και επεται και το λιμενικο...Για προωρες εκλογες παμε προφανως κατα Σεπτεμβρη-Οκτωβρη μερια,οπως το κοβω ....... Ελπιζω τοτε να ειμαστε ξυπνιοι και να τους στειλουμε στην αντιπολιτευση,την ελασσονα,οχι την αξιωματικη.Αλλιως,μαυρο φιδι που μας εφαγε.Ηδη η χωρα εφτασε στο 1949...Με τριτη τους θητεια,θα παμε στην τουρκοκρατια.Οσο για το ΠΝ,δεν επιδεχεται θεραπειας,η κατασταση του ειναι ανιατη και χρονια....Αχ,ας εκανε κανενα μαγικο ο Μπους να τους εριχνε απο τωρα και θα τον ψηφιζα για προεδρο στις ΗΠΑ.Το πιο ωραιο καλοκαιρι θα περνουσαμε,αλλα που.....

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  18. Εκτός από τα ραδιενεργά λαμόγια μήπως χρειάζεται λίγο παραπάνω ψάξιμο και για τα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, επιδοτούμενα, ΟΛΙΓΟΧΡΟΝΑ και ασήμαντης απόδοσης (εκτός αναγκαστικών περιπτώσεων φάρων κοκ) ψευτοεναλλακτικά, που παγίδευσαν ήδη τη Δανία και προωθούνται από κραγμένους φασίστες, όπως οι Γκορ-Ομπόμπα και σια; Δεν είναι περίεργο που όλοι αυτοί δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για διεθνή εκεχειρία και αποκέντρωση που είναι ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ οικονομικότερες; http://www.youtube.com/watch?v=ZI_3DVwNhjQ
    "For the Canadians," says Simon Haslett, a professor at the University of Wales, Newport, "the idea of a barrage is now history and doesn't even get raised as an option during tidal power debates. It's so old that they are amazed the U.K. is even considering it." http://www.miller-mccune.com/science_environment/tilting-at-turbines-1096?article_page=1

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...