May 26, 2008

Μήπως δαγκώνουν;

«Τα σκυλιά είναι δικά σας; Μήπως δαγκώνουν;» H γυναικεία φωνή με ξύπνησε. Είχα αποκοιμηθεί στον ήλιο. Ανασηκώθηκα και είδα δυο κοπέλες. Μπροστά τους χοροπηδούσαν η Πέρσα κι ο Rebel. «Α, είναι πολύ ήμερα!» συνέχισαν. «Ναι, μην ανησυχείτε.» Σηκώθηκα και βούτηξα. Πίσω μου βούτηξαν και οι σκύλοι. Όταν έφτασα αρκετά βαθιά, γύρισα να κοιτάξω προς τα βράχια. Οι δύο κοπέλες είχαν ξαπλώσει στο διπλανό από το δικό μας βράχο. Κολυμπήσαμε κανά μισάωρο και βγήκαμε. Οι σκύλοι έτρεξαν αμέσως στις κοπέλες, παρά τις φωνές μου, και τινάχτηκαν δίπλα τους. Φωνές και γέλια ακούστηκαν. «Όχι ρε γαμώτο πάνω μας.» Είχαν βγάλει τα μαγιώ τους και αυτό έκανε το τίναγμα πιο ενοχλητικό. Τους ζήτησα συγγνώμη και, αναγκαστικά και για να φύγουν οι σκύλοι από κοντά τους, ξαναβούτηξα. Οι σκύλοι με ακολούθησαν. Τους σκύλους ακολούθησαν μετά από λίγο οι δύο κοπέλες. Με πλησίασαν και πιάσαμε την κουβέντα. Με ρώτησαν που έμενα, και τους έδειξα τα σπίτια πάνω από τα βράχια. Η επόμενη ερώτηση ήταν αναμενόμενη «τι είναι εκεί;» Τους εξήγησα και, ως συνήθως, καμμιά τους δεν κατάλαβε το καθεστώς.

Βγήκαμε. Πήραν τα πράγματά τους και ήρθαν στο δικό μας βράχο, που είναι πιο άνετος και, κυρίως, πιο επίπεδος. Με τα γέλια τους όμως δεν έπεισαν τους σκύλους να μη μοιραστούν τις ψάθες μαζί τους. Συνεχίσαμε τη συζήτηση. Με ρώτησαν με τι ασχολούμαι. Και οι δυό τους δούλευαν στο τμήμα marketing μιας φαρμακευτικής εταιρίας. Τους είπα την άποψή μου γι’ αυτές τις εταιρίες και πως εξαγοράζουν τους γιατρούς. Συμφώνησαν και μου ανέφεραν το ετήσιο budget μιας μέσης φαρμακευτικής γι’ αυτή την ιστορία. Εντυπωσιακό. Μετά με ρώτησαν που είναι το σπίτι του Καραμανλή. Δεν κατάλαβα γιατί δεν πίστεψαν ότι έρχεται η Νατάσα και πίνουμε καφέ παρέα.

Αυτές πάντως ήρθαν. Και μάθαμε ότι τρελαίνονται για τη Μύκονο, όπου πηγαίνουν κάθε καλοκαίρι. Πρωτότυπο. Μετά τον καφέ πήγαμε όλοι μαζί μια μεγάλη βόλτα. Τί άλλο να πω;

11 comments:

  1. Kαλημερα swell και καλή εβδομάδα εύχομαι.
    Εχεις εκπαιδεύσει τους σκύλους για γνωριμίες. Δύο σκύλοι, δύο κοπέλλες. Αν ειχες 5 δηλαδη ;
    Ασε που σίγουρα δαγκώνουν αν τυς δώσεις εσυ εντολή.
    Α, πες στη Νατάσα θέλω να πει του μπούλη να με προωθήσει σε κατι διαφημιστικά που θέλω να κάνω.
    Μαγιό για γυμνιστές θα πουλάω.
    Αφου πίνετε καφε μαζι θα μπορείς.

    ReplyDelete
  2. @Tzonakos: Καλημέρα και καλή εβδομάς! Δεν τους έχω εκπαιδεύσει. Οι άνθρωποι τραβιούνται σ΄αυτούς. Να φανταστείς ότι δεν ξέρουν να περπατούν με λουρί. Μια φορά που τους κατέβασα Αθήνα, γίναμε θέαμα με τα λουριά κι αυτοί να μπερδεύονται μπροστά μου. Το αίτημα για τη Νατάσα, κονσίντερ ιτ νταν!

    ReplyDelete
  3. Καιρός εσύ και οι σκύλοι να μάθετε καινούρια κόλπα.Για παράδειγμα κάνε τον τυφλό ,οι σκύλοι ειναι οδηγοί σου,έτσι θα σε πηγαίνουν στις γυμνές κοπέλλες χωρίς να δημιούργειται κανένα πρόβλημα.

    ReplyDelete
  4. swell καλημέρα σου και καλή εβδομάς. Αρχίζεις μια ιστορία και μετά μας αφήνεις στη μέση και δεν ειναι καλο αυτό. Πρεπει να τις τελειώνεις κάποτε. Για παράδειγμα, μας χρωστάς το τέλος από την παιδική χαρά, μετά το τέλος από τη Σέριφο. Και τωρα βαζεις παλι καινουργια πρόσωπα, εκτος κι αν είναι τα ιδια. Αλλά μην μας αφήνεις έρμαιους των φαντασιώσεών μας! Για όνομα του Θεού, κλείνε τις ιστορίες σου!

    ReplyDelete
  5. τελικά δεν κατάλαβα. σε δάγκωσαν τα κορίτσια;;

    ReplyDelete
  6. Έλα ντε, τον δάγκωσαν ;

    ReplyDelete
  7. Με την Νατάσα; Άντε τυχερούληηη.. άμα πάθεις τίποτα, θα έχεις δωρεάν περίθαλψη. (μακριά από μας τέτοια πράγματα)
    ΥΓ. Είχε καθόλου κύμα η θάλασσα;

    ReplyDelete
  8. @De profundis: Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι η μέχρι σήμερα προσέγγιση έχει (επί της ουσίας προβλήματα;

    @Cynical: Ενώ εκτιμώ ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον σας, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τις παιδικές προσλαμβάνουσες κάποιων ανθρώπων. Γι' αυτό κάποιες ιστορίες μοιάζουν (και είναι) μισοτελειωμένες. Ευελπιστώ πάντως, ότι σε λίγο θα σας γράφω από τον ξακουστό τόπο, όπου έγραψαν ιστορία οι Σκανδιναυές.

    ReplyDelete
  9. @Monahikos Likos: Λύκε θα σε απογοητεύσω. Κανείς δεν είναι αιμοβόρος. Ούτε καν ο Rebel που δεν σηκώνει πολλά-πολλά.

    ReplyDelete
  10. @Tzonakos: Η απάντησή μου στο Λύκο, ισχύει και για σένα.

    ReplyDelete
  11. @Wert01gf: Tο πρόβλημα με τη Νατάσα είναι ότι θέλει μονίμως να της λέω τον καφέ. Κι εγώ δεν ξέρω κι αυτοσχεδιάζω. Μερικές φορές εκπλήσσεται μ' αυτά που της λέω, άλλες πέφτω μέσα και τα δέχεται ήρεμα. Η θάλασσα (περιέργως) δεν είχε κύμα.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...