June 27, 2008

Billet



Κατάφερα και πήρα το δίπλωμα σήμερα – νωρίτερα απ’ το κανονικό – μετά από ένα ωραίο κι όμορφα εκφωνημένο παραμύθι σε ψηλή ξανθιά αστυνομικίνα με παχύ σ. Έκλεισα και τα εισιτήρια για τη Δευτέρα το βράδυ. Και τώρα αρχίζει το άγχος. Πως τα καταφέρνεις μόνος σου, με τα παιδιά στο πλοίο; Και πως θα καταφέρεις να «γλιστρήσεις» μαζί τους στην καμπίνα; Γιατί έχω την αίσθηση ότι θα πέσει πολύ γέλιο;

Θυμάμαι πριν χρόνια στο πλοίο για Μυτιλήνη πάλι με δύο σκύλους. Κάθε φορά που περνούσε ο αξιωματικός για τον έλεγχο των εισιτηρίων, έλεγε «εισιτήρια;». Το παίζαμε ξένοι κι αυτός έλεγε «tickets?». Του δίναμε τα εισιτήρια, μετά έδειχνε τους σκύλους λέγοντας «Dogs…» και στο τέλος με το χέρι τεντωμένο δείχνοντας ψηλά στα φουγάρα, κατέληγε «Dogs, σκυλιέρα!». Αυτό γινόταν μετά από κάθε νησί που έπιανε το πλοίο. Ερχόταν ο ίδιος αξιωματικός και έλεγε φωναχτά τη διαταγή «Dogs σκυλιέρα!» Φτάσαμε στη Μυτιλήνη και οι σκύλοι δεν είδαν ποτέ τη σκυλιέρα.

Φαντάζομαι ότι τώρα τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά. Ίσως να ‘χει μάθει το πλήρωμα, πως λέγεται η σκυλιέρα εγγλέζικα. Ίσως πρέπει ν’ ανταποκρίνομαι μόνο στο billet πλέον.

Mήπως ταξιδεύει κανείς τη Δευτέρα στις 7 το βράδυ με το BLUE STAR για Ρόδο και θέλει την παρέα τριών ενηλίκων; Για να μας γνωρίσετε, τους δύο ενήλικες μπορείτε να τους δείτε στο τέλος της σελίδας.

Η Πέρσα, ο Rebel κι ο Swell σας στέλνουμε τα φιλιά μας!

19 comments:

  1. καλό ταξίδι και να μου προσέχεις τα παιδιά, μην τα αφήνεις να ...ξανοίγονται σέρνονται και παλιαρρώστιες

    ReplyDelete
  2. @Monahikos likos: Σ' ευχαριστώ κι αν βρεθείς προς τα μέρη μας, ούρλιαξε, θα σ' ακούσουμε και θα 'ρθουμε να σε βρούμε.

    ReplyDelete
  3. Τους ενήλικες και τα μάτια σου swell.
    E, οι ανήλικοι, όνοματα δεν λέμε, ....από καρδιάς εύχομαι...να μην ενηλικιωθούν ΠΟΤΈ....

    ReplyDelete
  4. @Katerina: Ενήλικες και μη, σ' ευχαριστούμε πολύ! Καλό σου Σ/Κ!

    ReplyDelete
  5. Λοιπόν στο καράβι για Μυτιλήνη έχω ζήσει και εγώ πολλές φορές παρόμοια αγωνία με τη γάτα μου που την κρύβαμε στην καμπίνα!

    Ωραίες στιγμές με τα "παιδιά" στην καμπίνα του πλοίου!! Και το γέλιο αναπόφευκτο γιατί αν αρχίσουν τα γαυ -γαυ ζήτω που καήκατε!! Χαχαχα!! Η σκυλιέρα περιμένει!!

    Φιλιά στην Πέρσα και το Rebel και σε σένα swell! Να περάσετε όμορφα στην ονειρεμένη Ρόδο, αν και με δύο "παιδιά" κομάτι αγχωτικό το βλέπω :)))

    ReplyDelete
  6. @Marianaonice: Σ' ευχαριστούμε πολύ! Θα γράψουμε τις εμπειρίες μας όταν φτάσουμε.

    ReplyDelete
  7. Κοίταξε σουέλ, θα στολίσεις, θα αρωματίσεις τα παιδάκια σου και θα περιμένεις καμια φιλέσπλαχνη κυρια να δειξει εμπρακτα την καλοσύνη της. Καλό ταξιδι και ευχομαι οι ανεμοι να ειναι ούριοι.

    ReplyDelete
  8. @Cynical: Καλημέρα και καλή σας εβδομάς, τα μπανιάρισα, τα βούρτισα, τους έβαλα και κόκκινη κορδέλα και ελπίζουμε να κάνουμε, ως οικογένεια, καλή εντύπωση.

    ReplyDelete
  9. Πεθαίνω να μάθω λεπτομέρειες από το ταξίδι. Την καλησπέρα μου!

    ReplyDelete
  10. Καλή τύχη στο πλοίο Swell μου. Πολύ τολμηρό σε βρίσκω με δύο σκυλιά να ταξιδεύεις. Σε καταλαβαίνω ψυχοπονιάρης είσαι, πού να αφήνεις τα ζωντανά σε ξενοδοχείο για σκύλους!!

    ReplyDelete
  11. Θα τα καταφέρεις, θα τα καταφέρεις. Πάντως εγω που πηγαινοέρχομαι στον αργοσαρωνικό , ολα τα καημένα ταχουν μεσα στις σκυλιέρες που λες κι εσύ. Απλώς για το νησί που μας είναι μακριά, πολλές οι χώρες κι αυτα ειναι κρίμα να βασανίζονται εκεί μέσα..
    Καλο ταξίδι και καλα να περάσετε σ ένα νησί που είναι πραγματικά αρχοντικό.

    ReplyDelete
  12. Να περάσετε καλά στην σκυλιέρα.

    Υπάρχει και γατιέρα;

    ReplyDelete
  13. Καλές Διαοπές!! Και φιλιά στους φίλους σου!!

    ReplyDelete
  14. Αν κάνεις αποκλειστική χρήση καμπίνας δεν έχεις πρόβλημα, τουλάχιστον για Μυτιλήνη. Το "παιδί" μου είναι καρδιοπαθές και υπερήλικο πια, είπαμε με τη γυναίκα μου να κλείσουμε δίκλινη, χρειαζόμαστε και ψυγείο (κονσέρβα για να παίρνει τα χάπια του) και κάπως έτσι να 'μαστε με lux παρακαλώ. Χαλάλι του, κοντά στο βασιλικό ποτιστήκαμε κι εμείς οι γλάστρες. "Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;"

    ReplyDelete
  15. @Koptoraptou: Στη φρέσκια ανάρτηση τα ταξιδιωτικό.

    ReplyDelete
  16. @Meropi, Ritsmas: Σας ευχαριστούμε.

    ReplyDelete
  17. @Βάσκες: Εμείς σε σκυλιέρα δηλώσαμε ότι δεν μπαίνουμε και το κρατήσαμε. Γατιέρες δεν υπάρχουν, γιατί υπάρχουν τα ειδικά καλάθια.

    ReplyDelete
  18. @Lily, Pointer: Σας ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...