June 13, 2008

Ποτέ δεν ξέρεις…



Οδηγώντας μοτοσικλέτα πολλά χρόνια, έμαθα (ευτυχώς πολύ νωρίς) κι απέκτησα την αρχή να προσέχω συνεχώς για να προλάβω τη μαλακία που θα κάνει ένας οδηγός αυτοκινήτου. Γιατί είναι δεδομένο ότι θα γίνει. Είναι δεδομένο ότι θα βρεθεί ο συγκεκριμένος οδηγός. Απλά δεν ξέρεις πότε θα γίνει. Και γι’ αυτό περιμένεις. Για να προλάβεις ν΄αντιδράσεις σωστά.


Τώρα έμαθα ότι αυτή η αρχή του να προσέχω συνεχώς για να προλάβω την επόμενη μαλακία, έχει εφαρμογή και στο ΠΑΣΟΚ. Η διαφορά εδώ είναι ότι ενώ δεν ξέρεις ποτέ πότε θα γίνει, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απολύτως για να την προλάβεις. Ίσως γιατί δεν μιλάς την ίδια γλώσσα.

23 comments:

  1. του καθενός έρχεται ώρα

    ReplyDelete
  2. @Monahikos likos: Έτσι είναι. Αλλά στην Ελλάδα κυκλοφορεί ως "τί σήμερα, τί αύριο, τί τώρα". Κοινώς, αχταρμάς.

    ReplyDelete
  3. Οδηγώντας αυτοκίνητο πολλά χρόνια, έμαθα (ευτυχώς πολύ νωρίς) κι απέκτησα την αρχή να προσέχω συνεχώς για να προλάβω τη μαλακία που θα κάνει ένας οδηγός μοτοσυκλέτας. Γιατί είναι δεδομένο ότι θα γίνει. Είναι δεδομένο ότι θα βρεθεί ο συγκεκριμένος οδηγός. Απλά δεν ξέρεις πότε θα γίνει. Και γι’ αυτό περιμένεις. Για να προλάβεις ν΄αντιδράσεις σωστά .
    Κατά τα άλλα συμφωνω πλήρως με το σχόλιο σου.

    ReplyDelete
  4. Swell καλησπέρα, αυτή την περίοδο γίνεται η επιστροφή των δανεικών, προς την αριστερά, που άρχισε την δεκαετία του 1970. Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν τόκοι αλλά σίγουρα τα δανεικά επιστρέφονται ταχέως.

    Ελπίζω α) αυτός ο κόσμος να μπορεί να αντιδράσει δυναμικά, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα καμία επιστροφή και β) αν είναι δυνατόν να βρεθεί μια φόρμουλα κοινού μετώπου για να μεγιστοποιηθεί η αντίδραση και η σύγκρουση.

    ReplyDelete
  5. Ax πόσο δίκιο έχεις!!

    ReplyDelete
  6. @De profundis: Δεν φοβάσαι μήπως σε προγράψουν όλοι οι μοτοσικλετιστές της μπλογκόσφαιρας; Όταν εμπλέκονται σε ατύχημα μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο, ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι θύμα σε 3 στις 100 περιπτώσεις. Στις υπόλοιπες 97 το θύμα είναι ο μοτοσυκλετιστής. Ντροπή φίλε μου!

    ReplyDelete
  7. @Greek rider: Για να ευοδωθούν οι ελπίδες σου (και δικές μου κι ελπίζω κι αρκετών άλλων) χρειάζεται ένα γερό ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ. Αυτό μπορεί να προκληθεί με διάφορους τρόπους.

    ReplyDelete
  8. @Meropi: Καλησπέρα σου, το ξέρω. Τό πρόβλημα είναι ότι δεν το βρίσκω πουθενά.

    ReplyDelete
  9. Swell, ταρακούνημα υπό την μορφή ΣΟΚ (όρος Στυλιανίδη);

    ReplyDelete
  10. @Wert01gf: Καλησπέρα, τώρα πως σου 'ρθε αυτό; Ότι χρησιμοποιώ ορολογία Στυλινίδη. Αυτός μωρέ, εκτός από βλάκας, είναι αλλού γι' αλλού.

    ReplyDelete
  11. Με τους... κακούς οδηγούς - τροχοφόρων, κομμάτων, τροχοφόρων κομμάτων - έχω ενα θέμα, αγαπητέ...
    Και καλά με τα κόμματα αδιαφορείς, αλλά με τον λαλάκα που θέλει να κάνει προσπέραση από τη βοηθητική λωρίδα με 220 τι κάνεις;;;

    Καλησπέρες!

    ReplyDelete
  12. @Koptoraptou: Καλησπέρα σου, θα κρατήσω το επίπεδο, αν μου επιτρέπεις, και δεν θα σου πω τι του λέω.

    ReplyDelete
  13. Τελικά ο Σημίτης είναι διερχόμενο αυτοκίνητο... ή νταλίκα? Θα μετρηθεί από βδομάδα (τις δυνάμεις του μετράει αν δεν το κατάλαβες -πήξαμε στο αντάρτικο, τόση επαναστατικότητα πια!)

    ReplyDelete
  14. @Mad: Ή όπως είχε πει ο Μαρξ, να φυλάγεσαι από κοντό που μοιάζει με Κινέζο.

    ReplyDelete
  15. Ασχετο...
    Οι φωτογραφιες των κατα νομο υπευθυνων ειναι τραβηγμενες στο Μελτεμι??
    Κατι μου θυμιζει το τοπιο...

    ReplyDelete
  16. @Anonymous 23.49: Παρατηρητικό (σωστό) σε βρίσκω... Βέβαια, όντες νομοταγείς πολίτες, οι φωτογραφίες των κατά το νόμο υπευθύνων, βρίσκονται εκεί μήνες.

    ReplyDelete
  17. To να είσαι αμυντικός οδηγός, ειδικά στην Ελλάδα, είναι ότι πιο σοφό μπορείς να πράξεις. Κερδίζεις τη ζωή σου.
    Όσο για τη "μαλακία" στο ΠΑΣΟΚ θα διαφωνήσω μαζί σου.
    Προσχεδιασμένο ήταν απ΄τον Σημίτη, όπως και πολλά άλλα παρόμοια που έκανε στο παρελθόν και πίστεψε ότι κι αυτή τη φορά θα έκανε ελιγμό ο ΓΑΠ για να το αποφύγει, φοβούμενος τη σύγκρουση.
    Δεν του βγήκε όμως του κοντορεβυθούλι και του ρθε η ξανάστροφη...

    ReplyDelete
  18. @Zanzibar: Στο πρώτο συμφωνώ μαζί σου. Σε σχέση με το δεύτερο δεν ισχυρίστηκα ότι ήταν τυχαίο. Θεωρώ πιο πιθανό ότι ο κοντός ήθελε να αποφύγει τις συνέπειες απ΄΄ο τη δημοσιοποίηση των ονομάτων δικών του ανθρώπων και υπουργών, ως εμπλεκομένων στην υπόθεση της SIEMENS. Ο ΓΑΠ, αν έπρεπε να το κάνει, έπρεπε να το έχει κάνει ήδη. Bad timing once more.

    ReplyDelete
  19. Συμφωνώ μαζί σου με τη διαφορά ότι εγώ πρεσβεύω στη ζωή μου το ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΡΓΑ!!
    Όπως ισχύει στη ζωή, έτσι ισχύει και στην πολιτική. Ειδικά για τέτοια θέματα. Και αφού ήδη έχει μπαφιάσει η κοινή γνώμη και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ με τον κοντόψυχο, το κάνεις και έχει και αποδοχή η κίνησή σου. Δεν είμαι βέβαιη αν το έκανε πιο νωρίς, ότι θα είχε την ίδια ανακούφιση ο κόσμος.

    ReplyDelete
  20. @Zanzibar: To "ποτέ δεν είναι αργά" παίζεται. Σε πολλές (δυστυχώς) περιπτώσεις δεν ισχύει. Ας περιμένουμε να δούμε αν όντως θα έχει αποδοχή η κίνηση, κατ' αρχήν μέσα στο ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως, γενικότερα.

    ReplyDelete
  21. @koptoraptou ... πιο πάνω: Κάνεις δεξιά, αν δε πάθει δεν θα μάθει ;)

    ReplyDelete
  22. @Paratiritis: Τις οδηγίες προς την Κοπτοροπτού, τις στέλνεις από δώθε ή από κείθε;

    ReplyDelete
  23. @Paratiritis: Το ανακάλυψα! Από του Βούδα τη μεριά ήρθε το σχόλιο. Χαιρετίσματα!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...