June 6, 2008

Η συνεισφορά του αλήτη στη σύγχρονη Ελλάδα



Αστραψε και βρόντηξε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Κεφαλογιάννης μετά την καταδίκη του σε ένα χρόνο με αναστολή από το δικαστήριο. Αυτός που κατά τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Αντώναρο, στα πενήντα χρόνια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, σεβόταν πάντοτε τους νόμους. Γι’ αυτόν το σεβασμό καταδικάστηκε για υπόλθαψη εγκληματία! Και επειδή σέβεται τους νόμους και τη δικαιοσύνη, δήλωσε μετά την καταδίκη του ότι η δίκη ήταν στημένη. Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος.

Τί είδους ηλεκτρονικός εξοπλισμός για πολιτικό γραφείο είναι αυτός που στοιχίζει 136.000 ευρώ; Και τί πολιτικό γραφείο είναι αυτό που χρειάζεται τέτοιον εξοπλισμό; Θα μου πείτε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αυξημένες ανάγκες. Ό,τι πείτε. Γιατί όμως έσπευσε να εξοφλήσει τα τιμολόγια αυτής της αγοράς μόλις στις 2 Ιουνίου, πριν 4 μέρες, και αφού ο θόρυβος για το σκάνδαλο της SIEMENS έχει αρχίσει να γίνεται εκκωφαντικός; Και γιατί οι εξηγήσεις του θεωρούνται ικανοποιητικές από την κυβέρνηση; Γιατί δεν τολμά, θα μου πείτε, να τις κρίνει διαφορετικά. Γιατί πρόκειται για μέλος της μεγάλης οικογένειας Μητσοτάκη. Πάντως όλη η οικογένεια είχε ένα κόλλημα με τα προϊόντα SIEMENS. Όλοι τους είχαν πάρει τα κατιτίς τους. Και τα τιμολόγια σε διάφορα ονόματα Μητσοτάκη και Σια είναι ουκ ολίγα. Εγώ που έχω μόνο μια καφετιέρα SIEMENS, έχω κάνει κάπου λάθος;

Ου παντός πλειν ες Κόρινθον. Ο καημένος ο Ρουμάνος δεν το ‘ξερε αυτό και τον μπουζουριάσανε στο αστυνομικό τμήμα της Κορίνθου. Οι μπάτσοι, κλασσικά και πιστοί στην παράδοση, τον σπάσανε στο ξύλο και τον «πέταξαν» σ’ ένα χωράφι έξω από την πόλη, αφού απαλλοτρίωσαν το τσαντάκι του με χρήματα και δύο κινητά. Ο αρχηγός της αστυνομίας, πιστός κι αυτός στην παράδοση, έθεσε σε διαθεσιμότητα 6 μπάτσους και τον διοικητή του τμήματος και διέταξε ΕΔΕ. Στο πνεύμα της ζαρντινιέρας.

Το πιο ωραίο όμως, είναι αυτό που γίνεται με τις μίζες της SIEMENS. Mέχρι και οι πέτρες γνωρίζουν πλέον, ότι τις μίζες τις έπαιρναν στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Καραμανλής και Παπανδρέου εμφανίζονται και μιλούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Σαν να μην είναι οι αρχηγοί αυτών των δύο κομμάτων. Τόσο πολύ υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Αλλά καλά κάνουν και την υποτιμούν. Αφού υπάρχουν ακόμα Έλληνες που πιστεύουν και ψηφίζουν αυτά τα δύο κόμματα... Ελπίζοντας ότι αν έρθουν στην εξουσία, θα βρουν σ' αυτά τη δική τους SIEMENS!

Αν μιλήσουμε γι' αυτό που γίνεται στο χώρο της εργασίας, εκεί θα δείτε την αλητεία της επίσημης πολιτείας.  Πολύ γρήγορα ξεχάστηκε η υπόθεση Κούνεβα και αφού βέβαια η αστυνομία δεν "μπόρεσε" να βρει τους δράστες της άναδρης επίθεσης.  Ετσι, πολλαπλασιάστηκαν τα φαινόμενα αυτά.  Στις δε Εταιρίες Καθαρισμού, αυτές στις οποίες το "κράτος" αναθέτει το καθαρισμό δημόσιων κτιρίων, η αλητεία βασιλεύει.  Οι απάνθρωπες συνθήκες ανασφάλιστης δουλειάς, οι απειλές ακόμα και κατά της ζωής των εργαζομένων και οι αναίτιες απολύσεις χωρίς καμιά αποζημίωση, είναι όλα αυτά σε καθημερινή διάταξη.

Τελικά, η συνεισφορά των κάθε είδους αλητών στην Ελλάδα είναι τεράστια. Υπαγορεύουν και επιβάλλουν την καθημερινότητα. Αν δεν υπήρχαν οι αλήτες στη χώρα αυτή, ίσως να μη λεγόταν Ελλάδα…  Σίγουρα πάντως δεν θα υπήρχαν τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.



42 comments:

  1. Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό .Γιατί ο εισαγγελέας που βρήκε τα έγγραφα στα γραφεία της SIEMENS δεν τα κατέσχεσε ,ως όφειλε, για να αποτελέσουν μέρος της δικογραφίας??
    Αντ αυτού προτίμησε, υπογείως βεβαίως ,να ενημερώσει την Αγία Οικογένεια για να προφτάσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

    Η ειρωνεία πάντως είναι ότι στην Υπόθεση SIEMENS Το Μητσοτακαιικο πρέπει να είχε τη λιγότερη συμμετοχή παρ όλα αυτά αυτοί εμφανίζονται εκτεθειμένοι.

    ReplyDelete
  2. @De profundis: Καλημέρα, δεν τα κατέσχεσε γιατί "καίγανε" και δεν μπορούσε να τα πιάσει με τα λεπτά κι ευαίσθητα δάχτυλά του. Τώρα, αν επιβεβαιωθείς και το Μητσοτακαίικο έχει τη μικρότερη συμμετοχή, εγώ θα γίνω αυτό που ονειρευόμουν από μικρός: Χορεύτρια!

    ReplyDelete
  3. Γίνεις δε γίνεις χορεύτρια φίλε swell, θα χορεύεις εσαεί στον ρυθμό που βαράνε όλοι αυτοί οι αλήτες. Και να χόρευες μόνος, πάει στο διάολο αφού ήθελες να γίνεις χορεύτρια, αλλά εδω χορεύει όλη η χώρα ακατάπαυστα...
    Σε χαιρετώ, και..πρόσεξε μη με πατήσεις;-)

    ReplyDelete
  4. @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ: Θα προσέχω, σ' ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  5. Οταν όλοι καταλαβαίνουν κάποιον οτι ειναι 99% ένοχος, εκείνος λόγω ονόματος και διασυνδέσεων καταφέρνει να την σκαπουλάρει με ελεφρά πηδηματάκια, νομότυπα "τιμολόγια" και δηλώσεις στήριξης απο το μαντρί του.
    Εαν εγω ειχα λαδωθεί εστω και 20 ευρω απο τη SIEMENS, θα ημουν ήδη μεσα καιρό τωρα επειδη δεν θα πίστευε κανείς οτι ενας άσχετος απλός πολίτης δωροδοκήθηκε μόνο με 20 ευρω.
    Δεν θα μπορούσα δηλ. να αποδείξω οτι δεν ειμαι ελέφαντας.
    Αλλοι μπορούν.

    ReplyDelete
  6. από koptoraptou:


    Προσπερνάω το ότι έχουμε την ίδια καφετιέρα. Προσπερνάω επίσης το γεγονός ότι τα δικά μας τιμολόγια δεν φτάνουν όχι για να ανοίξουμε καφετέρια, αλλά ούτε τον καφενέ του Ζήκου του Μπακαλόγατου. Δεν προσπερνάω όμως τα περί αλητών, για να σε ρωτήσω: Βρε, αν δεν υπήρχαν αλήτες τι θα έκανε η παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος; Η πολιτική; Η δημοσιογραφία; Η τέχνη;;;;
    Καλησπέρες!

    ReplyDelete
  7. @Koptoraptou: Καλησπέρα αγαπημένη, κατ' αρχήν μην προσπερνάς έτσι εύκολα κοσμοϊστορικά γεγονότα. Όπως το ότι έχουμε ίδια καφετιέρα. Αν δε εξέλειπαν οι αλήτες, μάι ντίαρ, η βιομηχανία του θεάματος (τουλάχιστον αυτή) θα ασχολιόταν με το συνταρακτικό θέμα: Κοινά στοιχεία Κοπτοραπτού-Σουέλ!

    ReplyDelete
  8. @Tzonakos: Γι' αυτό σου λέω να "αδυνατίσεις" ώστε να μπορέσεις να πείσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

    ReplyDelete
  9. Υπάρχει πάντως εύκολος τρόπος για να κατανοήσει κάποιος για το τι έγινε:
    ο συνεργάτης της Μπακογιάννη (Υπ.Εξωτ.) Λεωνίδας Δραγουμάνος απέκτησε και αυτός εξοπλισμό από τη Ζίμενς όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι της παρέας. Γιατί αυτός ήταν ο μόνος που παραιτήθηκε;;

    Περαιτέρω για την υπόθεση δεν ξέρω..

    ReplyDelete
  10. @Greek Rider: Είναι σαφές γιατί παραιτήθηκε. Για ξεκάρφωμα της αγίας οικογένειας.

    ReplyDelete
  11. Ναι αλλά αφού όλοι έκαναν το ίδιο γιατί παραιτήθηκε μόνο ο ένας. Οι άλλοι γιατί δεν δείχνουν την ανάλογη ευαισθησία; Τρέλος πάντων...

    Σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις η ζίμενς έχει διαπρέψει, αν ποτέ βρεθείτε σε μια από αυτές παρατηρήστε το. Ακόμη και σε δημόσιες εταιρείες υπο την ευρύτερη έννοια.

    ReplyDelete
  12. Οι αλήτες έχουν αυτό το κάτι άλλο, το πως το λένε να δεις, καρδιά και παντελόνι δίχως τσέπες.
    Οι άλλοι έχουν μόνο τσέπες.
    Κι όταν λέω οι άλλοι εννοώ, όλοι οι άλλοι, ελέγχοντες και ελεγχόμενοι

    ReplyDelete
  13. @Greek rider: Παραιτήθηκε μόνον αυτός, γιατί στο λεξιλόγιο των πολιτικών δεν υπάρχει η λέξη "παραίτηση".

    ReplyDelete
  14. ΕΔΕ: Έχω; Δεν Έχω
    Γενικά μιλάμε πάντα..

    ReplyDelete
  15. Σωστό κι αυτό!!! Μόνο σε παρακαλώ όταν το θέαμα θα ασχοληθεί μαζί μας και αφού πεθάνω, φρόντισε να μη γίνω θέμα στις ειδήσεις των 8 και στις εκπομπές Δρουζοθρασκιών!

    ReplyDelete
  16. @Κοptoraptou: Κονσίντερ ιτ νταν μάι ντίαρ. Χάου γουντ γιου λάικ εν ΕΣΠΡΕΣΣΟ φροντ πέιτζ;

    ReplyDelete
  17. Με είπες χοντρό ;

    ReplyDelete
  18. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΓΑΜΟΙ, ΒΑΦΤΙΣΙΑ
    ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ Η SIEMENS.
    ΤΙΜΕΣ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΟΓΙΚΕΣ (ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ).

    ReplyDelete
  19. @Tzonakos: Καλημέρα, ρε συ αφού σου έχει πει ο γιατρός να φοράς τα γυαλιά σου πάντοτε. Είδες, "έχασες" τα εισαγωγικά και (πάλι) μπερδεύτηκες. Καλό σου Σ/Κ!

    ReplyDelete
  20. Μακαρι να πεφτε αυτη η κυβερνηση και τι στον κοσμο.Αρκει να μην ξαναβγει κυβερνηση,σαλατα τα εκαναν σε ολους τους τομεις.Δεν τους παιρνει να τον τιμωρησουν το Μητσοτακη,αλλιως θα ριξει την κυβερνηση! Ενω ειναι εξοφθαλμα και αναντιρρητα ΕΝΟΧΟΣ!!!!! Ακομα και οι ηλιθιες δικαιολογιες του μας προκαλουν!!!!! Αισχος,ντροπη τους!!!

    ReplyDelete
  21. Καλημερα σας!Εχω οργισθει με το αισχρο ψεμα της κυριας Μαρικας Μητσοτακη σε προσφατη της συνεντευξη,που τολμησε να δηλωσει οτι στο περιφημο τραπεζι του αντρα της με το Χαριλαο Φλωρακη το 1989 ΔΕΝ εφτιαξε ντολμαδακια!Ειναι αισχρη ψευτρα!Ημουν παρων την αποφραδα για μας ημερα που μαγειρεψε τα ντολμαδακια για το τραπεζι των δυο πολιτικων.Εκεινη την ημερα εχασα ολους τους φιλους μου.Τους πηρε η Μαρικα η φονισσα τους γεμισε με ρυζι και κιμα και τους πεταξε στην κατσαρολα.Πηγανε στα στομαχια των δυο αντρων,οπου βρηκαν τραγικο αλλα ενδοξο θανατο!Αιωνια τους η μνημη,τουτων των ηρωικων και αξιομακαριστων κληματοφυλλων που η φονισσα τα ειχε,οπως και μενα,βαλει μεσα σε γυαλινο βαζακι,οπως κανουν οι Χανιωτισσες νοικοκυρες για να διατηρουμαστε φρεσκα για πολυ καιρο.Εγω,αφου δεν θυσιαστηκα στο βωμο των στομαχιων που εφαγαν τους φιλους μου,απεδρασα με τη βοηθεια του ανεμου και απο τοτε ειμαι ελευθερος.Ζω για να αποκαλυπτω το τρομερο αυτο εγκλημα της Μαρικας σε ολους,αν και η Μαρικα,εχουσα περιβαλλοντικη συνειδηση,δεν παραδεχεται φυσικα οτι εκανε αυτο το ειδεχθες εγκλημα εναντιον φιλησυχων και αθωων κληματοφυλλων.Με εκτιμηση,το τεως τελευταιο κληματοφυλλο στο βαζακι της Μαρικας της φονισσας κληματοφυλλων,κεινη την αποφραδα ημερα,εκτοτε ελευθερο φυλλαρακι στον ανεμο!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  22. Παραμένοντας στο αρχικό σχόλιο του swell σχετικά με τη Siemens και την σχέση της με την οικογένεια Μητσοτάκη θα προβώ και εγώ με τη σειρά μου σε μία αποκάλυψη προκειμένου να επιβεβαιώσω ότι στα blogs «υπάρχει η είδηση» και επίσης ότι στο «internet όποιος ψάχνει βρίσκει».
    Εισαγωγικά λοιπόν και για τους μη γνώστες, η Κοινωνία Της Πληροφορίας (ΚτΠ) επιδοτούσε την ψηφιοποίηση ιστορικών αρχείων μέσω ενός προγράμματος του Β’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, στην ενότητα «για το πολιτισμό». Η οικογένεια Μητσοτάκη είχε διπλό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της στο εν λόγω πρόγραμμα αφού διατηρεί το αρχείο της εφημερίδας «Κύρηκας Χανίων» και το αρχείο του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (ΙΚΜ). Το ενδιαφέρον ήταν περισσότερο στο αρχείο του ΙΚΜ το οποίο παρά το γεγονός ότι με τη βοήθεια της Siemens είχε εξοπλίσει το ίδρυμα με τη σχετική υποδομή, δεν είχε γίνει ποτέ η μετατροπή του υλικού σε ψηφιακή μορφή ώστε να είναι ομοιογενές και εύκολα προσβάσιμο από ερευνητές. Για να έχετε μία ιδέα, ο όγκος του αρχειακού υλικού αποτελείται από πάνω από 5.000 έγγραφα, 2.000 φωτογραφίες και 250 video. Αυτό είναι μέρος του συνολικού αρχείου αφού επιπρόσθετα στο χώρο του ιδρύματος υπάρχει :
    Εξειδικευμένη βιβλιοθήκη με θέματα πολιτικής και σύγχρονης ιστορίας, οργανωμένο αρχείο εφημερίδων της περιόδου 1952-1967 και πλήρης σειρά Πρακτικών των κοινοβουλευτικών συζητήσεων από το 1946 έως το 1999.
    Το ΙΚΜ λοιπόν δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα για τη διατήρηση των ιστορικών αρχείων και η συμμετοχή εγκρίθηκε από τη ΚτΠ. Στη συνέχεια διατύπωσαν τις προδιαγραφές του έργου και τις προδιαγραφές του αναδόχου και προχώρησαν σε διαγωνισμό. Ανάδοχος σε αυτό το έργο ήταν η Siemens Ελλάδος. Η Siemens είχε απαντήσει στις προδιαγραφές του διαγωνισμού χωρίς να σκοπεύει να υλοποιήσει το έργο το οποίο ήταν καθαρά έργο παροχής υπηρεσιών ψηφιοποίησης και αρχειοθέτησης. Μετά την κατακύρωση του έργου στη Siemens, η εταιρεία αναζητούσε πλέον στην αγορά εξειδικευμένο υπεργολάβο, προκειμένου να αναλάβει την υλοποίηση του έργου. Σε αυτή τη φάση διάφοροι υπεργολάβοι έκαναν παρέλαση από το ΙΚΜ για να δουν τι τους περιμένει και εάν τους συμφέρει να αναλάβουν το έργο. Οι δύο εταιρείες οι οποίες έδειξαν ενδιαφέρον να αναλάβουν το έργο ενημερώθηκαν από τη Siemens ότι εκτός των άλλων εξόδων που θα είχαν για να φέρουν σε πέρας το έργο έπρεπε να μισθοδοτήσουν τρεις επιστημονικούς συνεργάτες του ιδρύματος για όλο το διάστημα που θα διαρκούσε το έργο. Δηλαδή, ο υπεργολάβος έπρεπε να πληρώνει μισθό σε μέλη του ιδρύματος για να κάνει τη δουλειά του αλλιώς θα τον δυσκόλευαν και θα του παρείχαν τα στοιχεία που θα χρειαζόταν και το έργο θα καθυστερούσε ανεβάζοντας το κόστος του.
    Πραγματικά λοιπόν το έργο ολοκληρώθηκε με τις παραπάνω παραδοχές και απαιτήσεις της Siemens και του ΙΚΜ. Τους στόχους του ΙΚΜ και περισσότερα για το έργο μπορείτε να δείτε στο site του ιδρύματος : www.ikm.gr

    ReplyDelete
  23. «Με μακρά παράδοση οι πληρωμές στον ΟΤΕ»

    Ο Ράινερ Πέτερ Νιντλ γεννήθηκε το 1944 στο Μπαντ Σάροου της Αυστρίας και εργάστηκε σε μερικές από τις πιο «καυτές» εμπορικές θέσεις της μητρικής εταιρείας Siemens στη νοτιοανατολική Ασία, στη Νιγηρία, την Ινδονησία και ως εσωτερικός ελεγκτής στην Ταϊβάν, ενώ τη δεκαετία του ’90 ήταν υπεύθυνος πωλήσεων για τη νότια Ευρώπη. Ο κ. Νιντλ βρήκε το σύστημα των διακριτικών πληρωμών «έτοιμο», όπως κατέθεσε στο δικαστήριο του Μονάχου πριν από 10 μέρες. Η κατάθεση ωστόσο που έδωσε στις 23.11.2007 ήταν πολύ πιο λεπτομερής σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

    Ο Νιντλ είπε, λοιπόν, σε αυτή την κατάθεση ότι «οι πληρωμές στον ΟΤΕ είχαν μια μακρά παράδοση και ότι η συμφωνία 8002 δεν ήταν η μόνη αφορμή για να ενεργοποιηθεί το σύστημα των διακριτικών πληρωμών». Η σύμβαση-πλαίσιο 8002 είχε ένα «μεγάλο κομμάτι» (Ιντρακόμ) και ένα «μικρό» (Siemens). Ο άνθρωπος που έκανε τις πληρωμές στον ΟΤΕ ήταν ο Ρούντολφ και οι αποδέκτες ήταν γνωστοί από χρόνια «τουλάχιστον από την εποχή του δρος Χαρντς, τον προκάτοχο του Κοχ και του Μπέρνσαου», είπε ο Νιντλ (σ.σ. δηλαδή από τις αρχές της δεκαετίας του ’90).

    Ο ίδιος περιγράφει πώς από το «παλιό σύστημα» με τις απευθείας πληρωμές από το Μόναχο το 1998, αρχίζει μια «νέα εποχή» ταυτόχρονα με την ποινικοποίηση του «λαδώματος» στη Γερμανία (μέχρι τότε ήταν αφορολόγητο και εξέπιπτε από τις φορολογικές δαπάνες)…

    «Η συμφωνία μόλις ανέλαβε ο Μαυρίδης είναι να κρατάει η θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα το 8% του κύκλου εργασιών των τηλεπικοινωνιών... Ο Μαυρίδης διηγιόταν ποιους λαδώνει με αυτά τα χρήματα...

    Ο Χριστοφοράκος δεν ζητούσε ποτέ χρήματα απευθείας από μένα. Εκείνο που λεγόταν ήταν ότι χρειάζονταν χρήματα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων στην Ελλάδα. Ο Χριστοφοράκος εφοδίαζε και τα δύο κόμματα με χρήματα, διότι δεν ήταν από πριν γνωστό ποιος θα κέρδιζε τις επόμενες εκλογές...»

    Πάντως, τα εγκαίνια του νέου «αποκεντρωμένου συστήματος πληρωμών» δεν φαίνεται να στέφθηκαν από επιτυχία για τον κ. Νιντλ. Ετσι, όταν παρέλαβε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης από συνεργάτη του πρώην μεγαλοστελέχους της Siemens Ράινχαρντ Σίκατσεκ, «1 - 2 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος της αμυντικής βιομηχανίας», τα παρέδωσε στον κ. Μίλτο Ψαρρό που όμως στη συνέχεια διώχθηκε από τη Siemens στην Ελλάδα. Ο στενότερος συνεργάτης του Ψαρρού, Γκεμπάουερ, διώχθηκε με τη σειρά του από τη μητρική εταιρεία στη Γερμανία, διότι, όπως αναφέρει ο Σίκατσεκ στην από 22.11.2006 κατάθεσή του, «έπεσε σε δυσμένεια».

    Aπειλές

    Ο κ. Νιντλ είπε αργότερα σε συνεργάτες του ότι ο Ελληνας μεσάζων, για να πάρει η Siemens τη δουλειά, του τηλεφωνούσε μετά την παράδοση των χρημάτων του Ψαρρού και τον απειλούσε ότι θα «πέθαινε αν δεν έπαιρνε την προμήθειά του». Στην κατάθεσή του ο Νιντλ δεν μίλησε γι’ αυτά τα ζητήματα και ούτε αναφέρθηκε στα απειλητικά τηλεφωνήματα. Σε ερωτήσεις του εισαγγελέα κ. Π. Αθανασίου αρνήθηκε να απαντήσει, και η γερμανική εισαγγελία απέφυγε να δώσει στους Ελληνες στοιχεία από την κατάθεση του κ. Νιντλ. Ο ίδιος, στην αναγνώριση των «πειστηρίων» που βρέθηκαν στις βαλίτσες του Σίκατσεκ μετά τη σύλληψή του, αναγνώρισε την υπογραφή του στην ενεργοποίηση ενός ποσού 200 εκατομμυρίων μάρκων για την Ελλάδα (σ.σ. 100 εκατομμύρια ευρώ). Κατά περίεργο τρόπο το πειστήριο αυτό δεν περιελήφθη στα στοιχεία που δόθηκαν στον Ελληνα εισαγγελέα...

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 8-06-2008

    ReplyDelete
  24. @Paratiritis: Καλησπέρα, long time - no see or hear. Επειδή ο ακατανόμαστος είναι, εκτός των άλλων, και πανούργος, μήπως το αρτικόλεξο ΙΚΜ έχει διπλή έννοια/εξήγηση; Μήπως, πέραν της προφανούς, σημαίνει (και) Ίσως Κάποτε Μάθετε;

    ReplyDelete
  25. @Dionysos: Kαλησπέρα, σ' ευχαριστώ για την πληρέστατη πληροφόρηση. Κάθε μέρα που περνάει προσπαθώ να σκεφτώ με τι ονόματα θα φύγουν για το εξωτερικό, όταν μάθουμε τα ονόματά τους, οι Νεοδημοκράτες και οι Πασόκοι. Εξαιρούνται τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Το τακτ που τους διακρίνει, δεν θα τους επέτρεπε ποτέ μια τέτοια ηττοπαθή κίνηση!

    ReplyDelete
  26. Τι γίνεται και με τον υπόδικο Κεφαλογιάννη ,βρε παιδιά ,έχει πέσει μεγάλη μούγκα.

    Οσον αφορά το σκάνδαλο Siemens με προβληματίζει κάτι .Εχει να κάνει κάτι στο οτι αποκαλύφθηκε στο οτι η SIEMENS ειναι Γερμανική εταιρεία και το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε απο τους Αμερικάνους ???Εχει καμμία σημασία άραγε οτι στην Ελλαδα το αποκάλυψε ο Σκαι και η Καθημερινη που διευθύνεται από τον κ Παπαχελά??

    Αν δεν έπαιρνε η Siemens τις συκγεκριμμενες δουλειές ποιοι θα τις έπαιρναν???

    Γιατί το σκάνδαλο επικεντρώνεται στις δουλειές του ΟΤΕ και δεν ακουμε κάτι π.χ για το Μετρό οπου εκεί είναι συνεταίρος με τον κ Μπόμπολα του Εθνούς?
    Είναι δυνατόν το διεφθαρμένο κράτος να ζητά και να παίρνει μίζες μόνο για τον ΟΤΕ και να μη ζητά για απείρως μεγαλύτερες δουλειές σαν το Μετρό .

    Οι Αμερικάνοι μέσω εγχωρίων συνεργάτων δεν εδωσαν μίζες για τα F-16 H τους PATRIOT??

    Κάτι απορίες που έχω και γω καλοκαιριάτικα.

    ReplyDelete
  27. ΠΑΣΠ? οεο?

    PS: Μ'αρέσει να κάνω το συνήγορο του Διαβόλου, τη διαπλοκή μου μέσα

    ReplyDelete
  28. @De profundis: Που τον θυμήθηκες τον Κεφαλογιάννη. Άκουσα από εξαιρετικά έμπιστη πηγή ότι βρίσκεται σε ειδική αποστολή. Είναι στο Άμστερνταμ για να δει τις τιμές με τις οποίες πωλούνται τα προϊόντα της κρητικής γης. Ανησυχεί οι κυβέρνηση μήπως μειωθούν οι εξαγωγές, γεγονός που θα επηρεάσει το ισοζύγιο πληρωμών.

    ReplyDelete
  29. @Mad: Καλώς τον προβοκάτορα.

    ReplyDelete
  30. Καλημέρα swell. Τι να πω και γω; Μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι και κυριως οταν σκεφτομαι οτι θα τους ξαναψηφισουν. Να τα βαλεις με τους συγκεκριμενους νονους ή με αυτο το ποπολο που τους αγιάζει; Θα ξεράσω, κυριως με τους δευτερους.

    ReplyDelete
  31. @Cunical: Καλημέρα σου, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Και συμμερίζομαι την αγανάκτησή σου. Γι' αυτό εγώ αποφάσισα να φύγω μετανάστης. Δεν πάει άλλο!

    ReplyDelete
  32. Το κερασάκιον του γλυκού είναι ο καθ΄όλα αξιοπρεπής Υπουργός Δικαιοσύνης.

    Όστις συνέστησε εις τους εξίσου αξιοπρεπείς Δημοσιογράφους Παντός Καιρού να προσέχουν ινα μη διασύρωσι τους θεσμούς, αναμειγνύοντες ονόματα Σεβαστών Πολιτικών εις υποθέσεις μη επιδεχομένας περαιτέρω αναμοχλεύσεως...

    Ουαί, βαβαί, παπαί, ιαταταί!!

    ReplyDelete
  33. Όχι ότι διαφωνώ για την "αξιοπρέπεια" του υπουργού "Δικαιοσύνης", αλλά το συγκεκριμένο πολυπληθές σώμα δημοσιογράφων που αναφέρεις, προϋπήρχε αυτού, αλλά και πολλών άλλων υπουργών. Αυτό το χρακτηριστικό βρίσκεται, βλέπεις, στο DNA κάποιων (πολλών) δημοσιογράφων.

    ReplyDelete
  34. semna kai tapeina...ante gia

    ReplyDelete
  35. Το πασόκ δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται στο σκάνδαλο siemens.
    Εάν ο Γιώργος δεν διώξει τους μιζωμένους του εκσυγχρονισμού δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία για να ζητάει την ψήφο του Ελληνικού λαού.
    Το μισό σημιτικό πασόκ είναι μπερδεμένο στην υπόθεση.
    Ο Γιωργάκης κολλητάρι του Τρεπεκλή, ο Τσουκάτος παραδέχθηκε ότι ήταν ο μεταφορέας των μιζών, οι εκσυγχρονιστές μόνιμος μεγαλοπελάτης της Μίζενς και της Ιντρακόμ του Κόκκαλη. Συμπτωματικά ο Σημίτης μετατρέπει την απιστία προς την υπηρεσία «από κακούργημα σε πλημέλημμα».
    Κατά τα άλλα τη διαφθορά τη δημιούργησε ο Καραμανλής (με τα 43.000 ευρώ που χρωστούσε ο βουτυρομπεμπές ο Κυριάκος) και το αόρατο ταξίδι του αγαθιάρη του Μισέλ το 2005 στη Γερμανία για να δεί την Εθνική Ελλάδος.
    Εάν αυτά συμψηφίζονται, τι να σας πώ παιδάκια, σύντομα θα τα μάθετε τα μαντάτα.
    Πάλι απόγνωση και μαύρους κύκλους στα μάτια των πρασινοφρουρών προβλέπω σύντομα.

    ReplyDelete
  36. @Anonymous 23/1: Όχι ότι πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ αποτελείται από Μαρίες Μαγδαληνές, αλλά η αλητεία της ΝΔ δεν ορίζεται μόνον απ' όσα και όσους αναφέρονται στην ανάρτηση και από σένα. Έχεις ακούσει τίποτα για κάποια ομόλογα, υποκλοπές, ανταλλαγές δημόσιας περιουσίας με ταυραμπάδες, ή μήπως τότε διάβαζες κι εσύ και δεν τα πήρες πρέφα;

    ReplyDelete
  37. Στα πλαίσια της δημοκρατικής ανταλλαγής επιχειρημάτων και προπαγάνδας από τα κόμματα , ακούς πολλά και αρκετά εξ αυτών …υπερβολικά.
    Όμως να ακούς από πρώην κυβερνητικά στελέχη (που κυβέρνησαν ως υπουργοί επί σειρά ετών) τι έπραξαν η δεν έπραξαν ως όφειλαν αυτά δεν έχεις παρά να τα λάβεις σοβαρά υπόψη σου .
    Παραθέτω μερικά εξ αυτών :

    1) "Ο Έλληνας πολίτης αηδιάζει από την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών.
    Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία από τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003)

    2) "Χρειαζόταν να αποκαλύψει η Αυριανή ότι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι από τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός (ΣΗΜΙΤΗΣ) ότι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )


    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς από εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Σύνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) "Θυμάμαι ότι ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης ενοχλείτο κάθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατί δεν υπάρχει, αλλά γατί το αναφέραμε. Βλέπω ότι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Είναι αργά, αλλά είναι επιτέλους κάτι..."
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )

    8) "Πολλά από τα στελέχη μας, έχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    9) "Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ, αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
    Γιατί, ενώ τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζί με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    10) Και το πιο ωραίο……
    "Εμείς, ΔΕΝ κλέψαμε !!!"
    Γ. Παπανδρέου 16-5-2007

    ReplyDelete
  38. @Anonymous 28/2/09: Η τελευταία δήλωση του Γιωργάκη είναι όλα τα λεφτά. Όχι τόσο για το γελοίο της ούτε για το ψευδές της. Γιατί δείχνει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο πως ο άνθρωπος είναι τελείως αλλού γι' αλλού.

    ReplyDelete
  39. de profundis

    Ο Εισαγγελεας κατεσχεσε, οσα ο Λυκουρεζος του επετρεψε.

    ReplyDelete
  40. Σ(εμνότητα)
    Ε(πανίδρυση)
    Μ(ηδενική ανοχή)
    Ν(ατάσσα)
    Ά(πλετο φως)
    &
    Τ(ρομοκρατία)
    Α(λογοσκούφης)
    Π(ακιστανοί)
    Ε(φραίμ)
    Ι(διωτικοποιήσεις)
    Ν(ικήτας Κακλαμάνης)
    Α(βραμόπουλος)

    ReplyDelete
  41. Ως φαίνεται, ο Κυριάκος αγοράζει από τη Siemens με μακροχρόνια πίστωση (μα πολύ μακροχρόνια).

    ReplyDelete
  42. @Anonymous 29/6: Aν δεν έχει το Μητσοτακέικο μακροχρόνια πίστωση, ποιός περιμένεις να έχει, εσύ ή εγώ; Αλλωστε το σόι φημίζεται για τις σχέσεις του με ανθρώπους αμέμπτου ήθους.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...